De ce voi ramane client fidel eMAG

Long story short: mi-am cumpărat laptopul ăsta de pe eMAG, s-a defectat display-ul în câteva zile, l-am făcut retur cu scopul de a lua banii sub formă de credit ca să-mi cumpăr un alt model.

După care, am scris acest articol în care am avut parte de primele, hai să le zicem neînțelegeri, cu eMAG. Ca să nu mai fie nevoie să-l citiți, vă spun pe scurt aici. Practic, în loc să-mi aloce creditul în cont, cei de la service l-au reparat și mi l-au trimis reparat.

Am discutat telefonic cu cei de la service și am rezolvat cumva problema. În sensul că mi s-a zis să-l trimit din nou ca să-mi fie stornați banii și apoi să refac comanda pe eMAG pentru celălalt laptop. Apropo, am rămas în continuare ferm pe modelul ăsta. Pe lângă faptul că are placă video cu 4GB DDR5 (nu știu când o voi și folosi la adevărata valoare, dar mă rog, să fie acolo :)), are și SSD de 256GB, nu HDD normal. Cel de înainte avea 1TB, dar sincer să fiu, cum eu lucrez cu majoritatea lucrurilor în cloud, mai mult de 100GB + spațiu pentru OS, nu am nevoie.

Menționez că împreună cu primul laptop am achiziționat și o licență OEM de Windows 8.1 pe 64 de biți. Având în vedere că e licență OEM, nu retail, aceasta ”moare” odată cu computerul pe care a fost instalată. Mai exact, alegerea de a renunța la laptopul reparat a fost a mea. Implicit îmi asumasem că renunț și la licență. Mi se părea corect acest aspect. Adică, nu era vina nimănui că nu mai vreau eu laptopul respectiv, iar singurul responsabil de pierderea licenței eram eu.

Astăzi am fost sunat de eMAG în urma articolului scris pe blog și mi-a plăcut foarte mult tot suportul oferit. Mă refer atât la tonul cu care am fost abordat (calm, cald, prietenos, deschis), cât și la disponibilitatea de a se rezolva foarte rapid problema. Adică, mi s-a promis că se va urgenta stornarea și virarea banilor înapoi în cont.

Însă, surpriza mea cea mai mare și plăcută a fost că au ales să-mi storneze și licența OEM, cu toate că nu erau obligați să facă asta. Au ales să fie orientați către client și să mă surprindă plăcut, chiar dacă eu declarasem că sunt total ok cu situația licenței și că înțeleg perfect cum stau regulile în cazul acestor tipuri de licențe. Ba mai mult, laptopul pe care mi-l doresc acum figurează cu stoc limitat la furnizor, dar s-au oferit să mi-l țină rezervat până îmi intră banii în cont ca să pot face comanda din nou și să-mi fie livrat foarte repede. Iar ca să urgentăm lucrurile, am fost direcționat către showroom-ul eMAG din Galați, unde totul era deja vorbit și pregătit. Am lăsat licența acolo și mi s-a emis factura de storno pe loc. Apropo, dacă sunteți din Galați merită să dați o tură pe acolo. Măcar să vedeți în carne și oase MacBook-ul de peste 100 de milioane :)

eMAG Galati

În concluzie, toți mai facem greșeli, amețeli, încurcături. Se poate întâmpla oricând. Diferența dintre cei buni și cei slabi sau mediocri este orientarea către client și felul cum sunt rezolvate problemele atunci când ele apar. Datorită celor de mai sus voi rămâne client fidel eMAG și voi recomanda ca și până acum eMAG.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

18 comentarii la „De ce voi ramane client fidel eMAG”

 1. De ce voi ramane cititor fidel gabrielursan.ro ? Pentru ca…
  primo: este un blog serios,
  secondo: este un blog serios si cu articole interesante,
  si terto: este un blog serios si cu articole interesante si imi face placere sa le citesc.
  Motive mai ar fi da’ nu mai stiu sa numar pe latineste !

  Răspunde
 2. Bravo lor ca au acelasi respect pentru orice client. Fiecare client este considerat “cel mai important client”. Ma bucur ca te-ai inteles cu baietii de la service.

  Răspunde
 3. Salut,
  Este excelent cand se rezolva cu bine orice lucru, cu toate acestea faptul ca ai fost contactat in baza articolului scris pe siteul tau si tratat bine, zic eu ca nu e un lucru tocmai imbucurator, nu toti au la indemana un site ca ulterior sa fie tratati bine!:)
  Ideal este ca toti clientii sa fie tratati la fel nu doar cei care le pot face un deserviciu, printr-un fel sau altul.
  Personal si eu am fost multumit de ei, stiu si persoane nemultumite, multe de altfel!
  Este parerea mea!

  Răspunde
 4. Mă bucur că lucrurile se rezolvă, Gabi! :) eMag a devenit magazinul meu preferat. Am luat de la cărți (ofertă foarte variată și transport gratuit) până la noul telefon. Mă declar foarte mulțumit.

  Abia aștept să văd ce părere ai despre modelul ăla de la Lenovo. :D

  Răspunde
    • Totul ține de managementul puterii. Adică, știi cum stă treaba. Pentru astfel de laptopuri se pun baterii de 4 celule ca să nu cântărească și mai mult. Îți dai seama că scopurile sunt diferite, iar ”monștrii” de genul ăsta sunt fabricați să înlocuiască desktop-uri :)

    • Nu cred ca are nicio sansa sa inlocuiasca desktop-ul. Cel putin din punctul meu de vedere. Oricum, este o solutie pentru cei care au nevoie de mobilitate. De luat in calcul in momentul in care voi face upgrade. :)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.