De ce am participat la campania pro vaccinare Kiss FM, Rock FM și Magic FM

De prost.

Vorba unui prieten bun, Marius Ghidan, care m-a inspirat în postarea sa de atunci de când s-a vaccinat: noi suntem ăia proști.

Noi suntem ăia care mergem la vot, care mergem la vaccin pentru că avem încredere în știință și în medicină, nu în nea` Vasile de la colț care explică faza cu ”interese mari la mijloc”, noi suntem ăia care nu aruncăm gunoaie în natură, care nu vorbim tare în public sau care strângem gunoaie după alții.

Cu alte cuvinte, ”prostimea” după cum ne-ar cataloga unii.

Vorba lui Marius, sper totuși ca ai noștri copii să aibă un trai mai bun de pe urma noastră, a prostimii.

M-am vaccinat pentru că am tangențe cu domeniul medical, știu ce conține un vaccin, știu cum este conceput un vaccin și știu cum vaccinurile ne-au prelungit speranța de viață din 1796 și până acum.

Nu cred în vaccin cu ochii închiși și nu îți recomand să crezi nici tu. Nu e ceva în care să crezi. Vaccinarea este un act medical, iar ca orice act medical nu poate oferi efecte 100% sigure. Medicina nu e matematică.

Totuși, observăm că vaccinul dă rezultate bune. Oamenii nu se mai îmbolnăvesc în număr atât de mare, nimănui nu i-au crescut solzi încă pe spate și nici 5G-ul nu s-a activat. Rezultatele pot fi măsurate.

Da, vaccinurile au și efecte secundare. Așa cum are orice pastilă pe care o iei, orice intervenție chirugicală pe care o faci sau orice antibiotic la care te repezi ”cu încredere” când răcești puțin, fără să ai prescripție medicală.

Dacă vei citi prospectele medicamentelor pe care le iei uneori, când ajungi la secțiunea cu posibile efecte secundare te îmbolnăvești numai pe baza efectul Placebo care începe să-ți controleze mintea și trupul.

Așa e și cu vaccinul. Vaccinul nu este ”one size fits all” și nu voi susține asta. Fiecare are dreptul să decidă asupra sănătății sale și în nici un caz nu promovez și nu sunt de acord cu o obligativitatea vaccinării.

Nu există așa ceva precum vaccinul obligatoriu. Ăsta e doar un bau-bau menit să sperie mințile care ar putea crede în așa ceva. Un bau-bau menit să creeze tensiuni între noi ca popor, ca să ne distrugem din interior.

Orice om matur, responsabil și cu o minimă alfabetizare științifică înțelege ce face și ce nu face un vaccin, înțelege că există și riscuri, înțelege că nu te ferește de boală ci te ajută să faci o formă mai ușoară și toate astea…

Ca în orice epidemie, vaccinul este momentan singura soluție științifică cunoscută pentru a scăpa de orice epidemie. S-a dovedit acest lucru în trecut, sper să se dovedească și în prezent. Va fi cazul și în viitor.

Virusul SARS-CoV-2 care generează boala Covid-19 este în continuare un virus periculos, un virus care îmbolnăvește oameni de toate vârstele și un virus care este necruțător cu oameni de toate vârstele. Covid-19 încă omoară.

Știu că mediatizarea unui număr mare de morți a trecut din tragedie în statistică în mintea colectivă. Mie mi se pare în continuare o tragedie fiecare om care moare. Este o persoană la fel ca tine sau cei dragi.

Nu este drept ca un om care ”încă are zile” să moară.

Inițial am vrut să stau de-o parte, pentru că în ceea ce privește subiectele sensibile prefer să îi las pe alții să susțină o cauză sau alta. Dar mi-am dat seama că sunt un laș dacă fac asta și nu-mi asum opțiunea și părerile.

Prin urmare, m-am alăturat inițiativei Kiss FM, Magic FM și Rock FM pentru că nu pot sta cu mâinile în sân. Știu că îmi voi atrage un val de ură și dezaprobare (care nu a ezitat să vină încă din prima zi), dar la urma urmei a încerca să-i mulțumești pe toți e doar un semn de mediocritate.

Eu vă doresc tuturor (și celor care mă înjurați și celor care nu) să fiți sănătoși și fericiți, să vă bucurați de viață și de natură alături de cei dragi.

Și să știți că eu vă plac și vă respect oricum la fel dacă vă plăceam și vă respectam și înainte, indiferent de părerile pe care le aveți, de opțiunile voastre și indiferent dacă sunteți vaccinați sau nu :)

Voie bună!

Despre campanie pentru cine vrea detalii

Kiss FM, Magic FM, Rock FM sunt primele radiouri care au avut inițiativa de a se transforma într-o portavoce pentru artiștii din România și au demarat o campanie provaccinare, de încurajare a publicului să se vaccineze, campanie în care s-au implicat unii dintre cei mai cunoscuţi artişti din România.

Artistilor li s-au alăturat actori, vedete TV şi personalităţi care încurajează, la rândul lor, vaccinarea şi revenirea la o viaţă normală.

În fiecare zi, radiourile difuzează mesajele artiştilor români care îşi doresc să cânte, să se întoarcă pe scene, să fie alături de publicul lor.

Loredana, Irina Rimes, Călin Goia (Voltaj), Manuel Riva, Lora, Liviu Teodorescu, Lidia Buble, Randi, Mihai “Mitza” Georgescu, Paul Ciuci, Adrian „Baciu“ Igrişan (Cargo), Alin Dincă (Trooper), Călin Pop (Celelalte Cuvinte) Sickotoy, Otilia, Olivia Adams, Minelli, Matteo, Jean Gavril, Holy Molly, Cornel Ilie (Vunk), Claudia Suteu, Cristian Eberhart, Spike, Fly Project, Andrew Dum, Nosfe, Ruby, Alessiah, Serena, Tobi Ibitoye, Laurentiu Duta (3SE) îşi exprimă dorinţa de a reveni la normalitate pentru a ne putea relua vieţile de dinainte de restricţiile impuse de pandemie.

De la începutul campaniei şi alte personalităţi, actori, vedete tv, precum Mihai Leu, Mihai Bobonete, Titi Aur, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu (Dăruieşte Viaţa), Oana Pellea, Radu Paraschivescu, Micutzu Cosmin Nedelcu, s-au alăturat demersului cu acelaşi mesaj de încurajare pentru români, să meargă să se vaccineze pentru a grăbi ridicarea restrictiilor şi a ne putea întoarce cu toţii cât mai repede la o viaţă normală, la călătorii şi relaxare.

Mihai Leu: “Mi-e dor de evenimentele cu public, mi-e dor de viata de dinainte de pandemie. M-am vacccinat si te incurajez si pe tine sa o faci.

Mihai Bobonete: “Mi-aş dori, dacă se poate, să încep să fac spectacole, în aer liber, în săli mari, în săli mici, să fac şi eu lumea să râdă că aşa-mi şade mie bine, dar pentru asta am nevoie să vă vaccinaţi. Eu m-am vaccinat şi sunt foarte foarte bine!

Oana Gheorghiu (Dăruieşte Viaţa): “Vaccinurile au schimbat lumea! Ne vaccinăm copiii încă din primele zile de viaţă pentru că ştim că asta e bine pentru ei. Hai să facem să fie bine pentru toţi! Vaccinează-te!

Kiss FM, Magic FM, Rock FM difuzează zilnic mesajele artiștilor și personalităților din România care îndeamnă românii să se vaccineze.

Doar aşa ne vom putea vedea actorii preferaţi din nou pe scenele teatrelor, trupele şi cântăreţii din România vor cânta din nou în faţa noastră la festivaluri, iar viaţa îşi va relua cursul obişnuit.

Cele trei radiouri şi-au asumat şi de data aceasta responsabilitatea de a-şi informa corect şi responsabil publicul şi de a-l îndemna să se vaccineze.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „De ce am participat la campania pro vaccinare Kiss FM, Rock FM și Magic FM”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.