Curentul și-l mai aduce omul și cu mâna lui

Chiar dacă eu cred că în anul 2015 într-o țară cât de cât civilizată nu ar trebui să existe probleme precum sunt penele de curent, știm cu toții că acestea se întâmplă peste tot exact în momentul în care ți-e lumea mai dragă: ai de trimis un mail, e seară și te uiți la emisiunea favorită sau pur și simplu ai nevoie de internet pentru a vorbi cu cei dragi. E clar, atunci când curentul dispare nu mai avem internet, televizor, lumină și dacă nu avem nici baterie la telefon atunci suntem rupți de societate.

Totuși acest lucru nu se întâmplă chiar peste tot. Există oameni pe care îi invidiez. Asta deoarece eu unul sunt foarte stângaci iar uneori îmi spun că toate chestiile astea tehnice nu-s de mine. Chiar și atunci când trebuie să îmi repar bicicleta sunt puțin nesigur și mai cer ajutorul tatălui.

Acei oameni se pricep la toate și au de toate. Îi admir și îi invidiez totodată. În casa acestor oameni găsești de toate începând cu fel și fel de chei de toate mărimile și chiar uneori generatoare de curent, că nu știi niciodată când rămâi în beznă și ai mare nevoie de curent. Ideea achiziționării unui generator de curent este destul de bună deoarece nu știi niciodată când ai nevoie. Chiar dacă nu ți se întâmplă prea des să rămâi fără curent, poate vei avea nevoie de el atunci când ești mult prea departe de o sursă de energie electrică.

De exemplu să ne închipuim că vrei să mergi într-o mică excursie și vrei să fii mereu în legătură cu cei de acasă. În acest caz ar fi util un generator de curent care să-ți ofere baterie la telefon și laptop indiferent că ești pe plajă, în vârf de munte sau în mijlocul unei câmpii.

Am zis că nu mă pricep însă am și câteva dubii. Nu știu exact cam cât curent se consumă la mine în casă însă acest lucru poate fi aflat cu ajutorul unui calculator de consum. Cred că cu niște mici calcule se poate ajunge și la concluzia că e mai eficient și mai ieftin totodată un generator de curent.

Acest lucru este însă pentru mine doar un mit însă dacă s-ar mai ieftini puțin benzina atunci cred că premisa mea ar putea deveni realitate. Voi ce părere aveți despre generatoarele de curent, dețineți unul sau ați folosit vreodată? Iar dacă răspunsul este afirmativ, tare curios sunt să aflu și în ce situație a fost folosit.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Curentul și-l mai aduce omul și cu mâna lui”

  1. Generator ucrainean, maxim 2 Kw pe 220 V/1l benzina pe ora minim.Tine o casa de 100 mp fara probleme,exceptand radiatoare,fier de calcat,calorifere electrice si masina de spalat concomitent.Face o galagie super,e bun de cabana fara vecini apropiati.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.