Curăţenia de pe Facebook

Odată cu updateul la iOS 6, integrarea Facebook s-a dus până în zona de agendă telefonică. Bine, am opţiunea de a alege să nu-mi apară în agendă şi contactele de pe Facebook, însă n-am vrut. Am vrut să am mereu cu mine şi prietenii de pe Facebook, însă mi-am dat seama că sunt prea mulţi oameni pe care nu-i cunosc. Ca să nu mai zic de diverse firme cu care eram prieten.

Aveam peste 700 de contacte. Puţin comparativ cu alţii, însă destul de mult pentru mine.

Am ajuns la un număr atât de mare de prieteni pentru că obişnuaim să accept cererile de prietenie fără să mă uit. Mă gândeam că sunt persoane care-mi apreciază blogurile şi au citit câte ceva scris de mine, dar majorotatea dintre ei vroiau doar să se promoveze şi atât. Facebook-ul meu arăta foarte ciudat, iar updateul la iOS 6 mi-a declanşat nevoia acută de curăţenie în lista de prieteni.

Lista prieteni Facebook

Acum am în jur de 250 de contacte. De la peste 700 cât aveam înainte, e ceva. Mai ales din punct de vedere al timpului petrecut pentru selecţie şi ştergere.

Pe Facebook nu poţi şterge mai mulţi prieteni deodată. Trebuie să-ţi ştergi prietenii manual, iar pentru cei care vor să facă acţiuni similare am un pont: folosiţi aplicaţia Facebook pentru iPhone ca să vă ştergeţi prietenii pentru că e mult mai uşor decât de pe computer.

Din păcate, există posibilitatea să fi şters persoane pe care nu mi-aş fi dorit să le fi şters. Pe majoritatea prietenilor de pe Facebook îi recunosc cu uşurinţă după nume şi prenume, însă dacă se apucă să-şi pună tot felul de nume ciudate, porecle pe care eu nu le ştiu, poze de profil care nu îi arată pe ei, etc., nu am cum să-mi dau seama cine sunt cu exactitate. Din acest motiv există posibilitatea ca o parte din ei să fi fost şterşi.

Nici o problemă. Dacă citesc acest articol pot să mă tragă de urechi ori aici ori pe Facebook şi vor intra rapid înapoi în lista mea de prieteni.

Celor care îmi vor trimite în continuare cereri de prietenie şi nu îi cunosc, trebuie să le spun de pe acum că nu le voi accepta. Dacă vor să urmărească ce postez pot să se aboneze sau să dea un like la pagina mea de pe Facebook care se regăseşte la Facebook.com/GabrielUrsan.ro.

Nu vreau să fiu înţeles greşit, însă profilul pe de pe Facebook aş vrea să rămână un profil personal pe care să-l utilizez normal, nu pentru promovarea intensă a blogurilor sau a siteurilor mele (asta nu înseamnă că nu voi da share în continuare la diverse linkuri :)).

Voi cum staţi cu numărul de prieteni de pe Facebbook? Îi cunoaşteţi pe toţi?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Curăţenia de pe Facebook”

  1. Eu una am multi prieteni in lista vreo 1414 ,pe unii ii cunosc pe altii nu ,ce e drept am mai sters o gramada ,dar pana la urma de asta e facebook sa te cunosti cu oameni noi altfel e plictisitor.Cand ii acceptam cuiva cererea de prietenie trebuie sa ne gandim merita aceasta persoana sa ii accept prietenia sau nu? astfel nu ne mai confruntam cu problema stersului de prieteni nefolositori..:)

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.