Cum va arăta BGG 5

Pe baza feedback-ului primit de la toți cei care au participat și s-au implicat la BGG 4, următoarea ediție Blog Gathering Galați va fi mult îmbunătățită.

În primul rând, toți oamenii vor să fie clar ce este BGG și care e obiectivul BGG, mai ales că în denumire apare denumirea de blog, dar nu toți participanții sunt bloggeri. Cred că pe baza celor spuse de voi s-a conturat un răspuns stabil la cele două întrebări fundamentale. Menționez că tot ceea ce scriu aici nu sunt 100% ideile mele, ci mai degrabă o sinteză a ideilor voastre, exprimate în formularele de feedback. Luam cele două întrebări pe rând.

Ce este BGG?

BGG este prescurtarea de la Blog Gathering Galați, adică Adunarea Bloggerilor la Galați. Chiar dacă apare în componența numelui Galați, acest lucru nu înseamnă că este un eveniment dedicat doar persoanelor din Brăila și Galați, deoarece este vorba doar despre un format de întâlnire ce are loc în orașul Galați, dar nu neapărat între gălățeni și brăileni. Absolut orice om care are o tangență cu mediul online este binevenit la evenimentele BGG. Mediul online este foarte vast, iar posesorii de blog și blogurile lor vor fi în centrul atenției la fiecare eveniment BGG, însă trebuie să ținem de următorul lucru: în jurul blogurilor se învârt multe elemente online care pot veni în completarea unui blog sau nu.

Este vorba mai exact despre marketing afiliat, rețele sociale, email marketing, magazine online, servicii online, unelte online, proiecte care se pot pune în aplicare online, oameni care doresc să-și facă blog și să afle mai multe despre asta și oameni care citesc bloguri și vor pur și simplu să îi cunoască personal pe cei care scriu. Sunt doar câteva aspecte culese. De aceea, BGG nu a fost (nici la BGG 1 nu au fost exclusiv bloggeri), nu este și nici nu va fi un eveniment dedicat exclusiv bloggerilor, la care să aibă acces doar bloggerii. Pentru că pur și simplu nu poți dezvolta nici evenimentul și nici comunitatea cu restricții de participare.

Care este obiectivul BGG?

Pornind de la statisticile blogosferei locale, în Galați și Brăila se pot naște bloguri bune și se pot dezvolta bloguri bune deja existente. În Galați și Brăila avem mult prea puține bloguri cunoscute în plan național, bloguri care să se afle peste media blogurilor românești. Obiectivul BGG este să unească comunitatea online locală, facilitând schimbul de informații și de suport reciproc între toți membrii comunității. În acest fel, există șanse mult mai mari ca mediul online local să se dezvolte și să miște lucruri în direcția pozitivă.

Aici am să vin și cu un exemplu concret. Anul trecut, Laura Negoi, a dorit să organizeze un eveniment cultural în Galați ce consta într-o lansare de carte a unui tânăr poet bucureștean. Avea nevoie de sponsori, așa că o parte din blogosfera locală a zis că oferă publicitate gratuită sponsorilor acestui eveniment. Bineînțeles că potențialii sponsorii au cerut niște statistici ale blogosferei locale. În acel moment mulți au refuzat să sprijine evenimentul pentru că li s-a părut că blogosfera locală nu este suficient de dezvoltată. Obiectivul BGG este să facem “frumos” împreună, iar companiile și instituțiile locale să simtă valoarea și puterea blogosferei – de aceea, obiectivul fundamental al BGG este să crească valoarea și puterea blogosferei locale.

Cum va arăta BGG 5?

Din feedback-ul cules, am să fac o listă:

 • partea de BGG Speaking va dura mai mult (2 ore)
 • BGG se va organiza în weekend (sâmbăta)
 • BGG se va organiza de 4 ori pe an (câte o ediție în fiecare anotimp)
 • participanții se vor prezenta public cu nume, blog, intenție, așteptări
 • participanții vor avea badge-uri cu nume, blog, email
 • va exista un timp dedicat pentru întrebări după fiecare speech
 • la început se va prezenta pulsul blogosferei locale (bazat doar pe statisticile celor care sunt membri BGG)
 • se va menține noțiunea de tombolă cu premii de la sponsori
 • evenimentul va avea un fotograf profesionist oficial (pot fi mai mulți – așteptăm doritori)
 • partea de BGG Speaking va fi filmată integral și publicată pe YouTube
 • membrii BGG își vor lua angajamentul că vor scrie despre eveniment și sponsori (încă nu există o noțiune bine definită de membru – va fi – și nu e obligatorie)
 • în cadrul BGG vor fi definite câteva roluri administrative ale membrilor, astfel încât să se implice cât mai mulți
 • va exista o platformă online dedicată BGG (tutoriale, înscrieri, prezentări etc.)
 • continuați lista printr-un comentariu la acest articol dacă mi-a scăpat ceva…

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

16 comentarii la „Cum va arăta BGG 5”

 1. Am vazut interviul tau si am ramas placut impresionat. Ai numarul meu de telefon si email-ul, da-mi te rog un semn, cand va avea loc BGG-5 si voi face tot posibilul sa ajung si eu. (Resurse SEO/Inbound Marketing + un DSLR daca mai este nevoie :D) Multam Gabi.

  Răspunde
 2. Devine profi si de luat in seama. Toti bloggerii de astazi trebuie sa constientizeze ca, in etapa in care ne aflam, sindicalizarea, unirea (”gathering”-ul ) fortelor este vitala. Altfel, notiunea de blogging ar ramane si pe mai departe cantonata in aria curiozitatilor, a hobby-ului, a divertismentului pentru timpul liber.

  Răspunde
  • Asta nu inseamna ca este un lucru rau, sa ramana o pasiune… o data cu “foamea de bani” ca in alte multe domenii se pierde spiritul ala pozitiv sunt atatea exemple. Fireste poti sa faci din blogging o afacere, dar mereu vor exista oameni boemi.
   Nu poti sa impui bloggingul ca pe o “calificare” in normativele muncii fiindca nu toti aleg sa incline spre acea latura.
   Simt ca devine o presiune chestia pe care dumneavoastra a-ti amintit-o mai sus
   “Altfel, notiunea de blogging ar ramane si pe mai departe cantonata in aria curiozitatilor, a hobby-ului, a divertismentului pentru timpul liber.”, o presiune pe care pe mine ma inhiba.

   Răspunde
 3. Eu imi ofer disponibilitatea de a face fotografii. De obicei umblu cu DSLRul dupa mine, acum am evitat si am venit cu “sapuniera” (ap. foto compact), data fiind zapada / vremea :-)

  In rest, ma bucur ca au fost acoperite si doleantele mele. Gasesc binevenite si celelalte adaugiri :)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.