Cum te uiti la Star Wars

Cum te uiți la Star Wars

Cum te uiți la Star Wars sau în ce ordine te uiți la Star Wars a fost prima întrebare care mi-a venit în minte când m-am hotărât să mă uit la Star Wars într-o ordine corectă de vizionare.

Am găsit niște informații foarte bune pe acest blog și chiar am discutat cu autorul acestuia pe Twitter despre ordinea vizionării Star Wars. Însă m-am hotărât să mă uit la Star Wars ca la carte cu toate riscurile de rigoare. Am să vă spun imediat și care sunt aceste riscuri.

În primul rând, câteva chestii despre experiența mea cu Star Wars. Vedeam mereu în filmele în care apărea câte un tocilar că acesta era fan Star Wars. Și cum eu n-am fost tocilar niciodată, m-am gândit că uitându-mă la Star Wars ar fi singura mea opțiune să mă consider un pic astfel :) Ei bine, am descoperat o serie de filme mai mult decât faine, pe care orice om pasionat de SF-uri și povești frumoase ar trebui să le vadă măcar o dată în viață. Scânteia mea cu Star Wars a pornit din Carrefour.

Acolo îmi fac de obicie cumpărăturile. Și am primit cartonașe. Și a doua tură mi-am luat și album și chestie din aia de carton de făcut film :)

Și cum pe 18 decembrie 2015 se lansează episodul VII (Star Wars: The Force Awakens) am zis că e musai un maraton de Star Wars. Iar eu am ales varianta de urmărire propusă de site-ul oficial Star Wars. Adică de la episodul I până la episodul VI. Nu știu dacă e cea mai bună variantă de a te uita la Star Wars, dar eu asta am ales.

Nu știu nici dacă merită să vă luați după mine. Din maratonul de ”remember” abia am terminat episodul III, adică filmele mai noi, făcute cu grafică mai bună. Dar nu cred că voi avea o problemă cu filmele mai vechi. Pentru că Star Wars nu cred că a avut vreodată un punct forte în efecte speciale (poate pe vremea când a fost lansat primul film, da), dar are un punct forte pe partea de poveste. Un risc ar fi să te dezamăgească efectele speciale din episoadele IV, V și V pentru că tocmai le-ai văzut pe I, II și III.

După cum ziceam, eu am ales să mă uit la Star Wars începând cu episodul I și nu mai pot da înapoi acum. Oricum ar fi, un ”remeber” al seriei e bine venit înainte de filmul nou.

Forța fie cu voi!

Cum te uiti la Star Wars

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

3 Comments

 • Ioana

  Reply Reply 06/12/2015

  O sa pierzi (ai pierdut deja) placerea de a avea revelatia aia cand aflu cum Anakin e tatal lui Luke si cum a ajuns sa fie Darth Vader. „SUNT TATAL TAU” a nascut INTREBAREA in mintea spectatorilor atunci…

 • allex06

  Reply Reply 14/01/2016

  Concluzia si recomandarea ta care e ?

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 14/01/2016

   După ce le-am văzut pe toate, inclusiv episodul 7, eu zic că e ok să se înceapă cu episoadele I și II (chiar dacă primele două episoade nu sunt cine știe ce) și apoi să contnui cu III, IV, V, VI și VII. Adică, în ordinea episoadelor, nu în ordinea apariției lor cronologice.

Leave A Response

* Denotes Required Field