Cine se pricepe la WordPress? E legat de scoring în teste.

Vreau o părere, vă rog. Se dă site-ul aBeauty.ro la care lucrez. Încă nu e gata 100%, dar e live și funcționează/convertește ok. După mai multe teste de scoring am așa…

În GTmetrix am A: 95% PageSpeed Score și A: 94% YSlow Score. Mai mult decât decent la o primă vedere și sper ca astea să fie rezultatele corecte. Dacă nu, e nașpa pe mobile.

Captură de ecran din 2015.12.04 la 01.43.14

În Pingdom am 87 și în afara faptului că homepage a fost identificat cu 3.2 MB (știu că am mai puțin), hai să zicem că e decent și aici (deși mă așteptam la mai bine).

Captură de ecran din 2015.12.04 la 01.43.57

Totuși, rulând direct de la Google PageSpeed Insights am un scor de 87 pe desktop (decent), un scor de 99 pe UX mobile (foarte bun), dar un scor de rahat pe mobile. Am citit că uneori Google nu ia în considerare CDN-ul la teste, dar totuși, 36 e un scor mai slab decât prevede legea. Am tot optimizat imaginile alea din header, dar pe mobil nu identifică optimizarea nici morți. Din testele mele se încarcă super ok și pe mobil (în real life), dar scorul ăla de 36 mă disperă. Oricum se bate cap în cap cu ce zice GTmetrix (sau nu?).

Captură de ecran din 2015.12.04 la 01.44.18

Captură de ecran din 2015.12.04 la 01.47.51

Și WebPageTest.org dă multe verzi, dar la Compress Images e totuși un D, semn că ceva nu e bine pe undeva. Cu toate că am luat plugin-ul WP.Smush Pro și la o primă vedere își face treaba bine pe desktop. Nu înțeleg de unde vine ura pe mobile :)

Captură de ecran din 2015.12.04 la 01.44.25

Menționez:

 • hosting de la WP Engine (unii din cei mai tari pe WordPress din lume)
 • CDN de la Max (luat tot prin WP Engine – programul Professional)
 • HTTPS instalat corect, fără erori – pe IP dedicat (nu că ar conta prea mult)
 • template responsive și curat, chiar dacă are multe pe homepage
 • Plug-in Autoptimize instalat și configurat corect
 • Plug-in WP.Smuh Pro instalat și configurat corect
 • Nu pot instala orice plugin pe WP Engine și e normal – read this

Acum sunt două variante:

 1. Am căzut în capcana score & optimize freak
 2. Mai pot îmbunătăți ceva

Dacă răspunsul vostru e 2. (Mai pot îmbunătăți ceva) aș fi recunoscător să-mi spuneți cum.

Mulțumesc mult!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Cine se pricepe la WordPress? E legat de scoring în teste.”

 1. Poti sa stai linistit, e cam ciudat cum pe desktop sunt comprimate imaginile, iar pe mobile nu. Eu as incerca sa le comprim manual cu compresspng.com si compressjpeg.com sa vad daca dispar din test. Si eu folosesc shortpixel pentru comprimare pe blog si e ok, wpengine il suporta, poti sa incerci. Oricum, am intrat de pe telefon si viteza e ireprosabila, asta conteaza pana la urma. Nu iti mai pierde timpul cu asta, doar sa ai grija de pozele pe care le ia ca featured image de la blog posts, alea cred ca sunt singurele dinamice de pe homepage.

  Răspunde
 2. Salut,

  1. Pentru comprimarea imaginilor / fișierelor PDF folosește ShortPixel: https://shortpixel.com/free-sign-up-referrer/referrer/30428

  Crede-mă, am testat riguros toate variantele: http://bogdananghelina.ro/ysmush-vs-jpegmini/

  2. Rezolvă acea problemă marcată cu roșu la tine, codurile JS. Folosește tutorialul următor, dar la pasul doi, mută script-urile JS în footer, nu după BODY: http://bogdananghelina.ro/viteza-blogului/

  JS-urile le muți unul câte unul, iar după fiecare mutare verifici funcționalitățile blogului. Uneori dacă muți scripturile din header mai apar bube.

  CSS-urile lasă-le sus în header, dar să fie comprimate (fă o copie de backup la fișierul style și apoi înlocuiește-l pe server cu unul comprimat, fă asta manual nu cu plugin-uri). Introdu funcția flush între și .

  3. Tot din același articol de la mine de pe blog, folosește codul de mărire a cache-ului – trebuie introdus în .htaccess – asta ar trebui să rezolve acea remediere recomandată, “Profitați de memoria cache a browser-ului”.

  Tot în fișierul .htaccess intrdu codurile următoare, pentru comprimarea fișierelor:

  # compress text, html, javascript, css, xml:
  AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
  AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
  AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
  AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
  AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript

  # Or, compress certain file types by extension:

  SetOutputFilter DEFLATE

  Sper că informațiile oferite sunt utile. Dacă nu te descurci dă-mi un semn și te ajut.

  Răspunde
  • Băi ce nașpa e că nu pot lăsa spații între paragrafe în comentarii, mi-a stricat toată foarmatarea textului.

   PS: acolo era între tag-ul care închide “head” și tag-ul care deschide “body”. Vezi exemplul din articolul de pe blogul meu.

   Răspunde
 3. Lasa-l ca merge si asa! :))
  Glumesc. Din ce vad in testul GTmetrix, si comparand cu Google PS, sliderul acela creaza problemele (foarte probabil ca si sticky-headerul sa amplifice). Ca idee, daca ai ceva lazyload instalat, testul GTmetrix arata reultate super-tari, cand in realitate nu sunt.
  Optimizeaza zona respectiva, de la imagini pana la scriptul sliderului. Apoi, sunt 2 fisiere CSS care se incarca fix in header. Eventual, la imagini, comprima-le offline, nu prin WPSmushit.
  Nu am lucrat cu Autoptimize pana acum, nu stiu de ce este in stare, dar arunca o privire pe WP Rocket, daca te intereseaza performanta (de departe cea mai buna solutie pentru Cache).

  Răspunde
 4. Vezi ca poti sa iei de pe Google PageSpeed Insights imaginile gata optimizate. Daca ai asteptari seo iti recomand sa tii cont de optimizarea pentru mobile.

  Răspunde
 5. Bre, site-ul ala ruleaza super bine. Esti freak daca vrei sa-i mai faci si altceva pe partea de viteza mobile/desktop.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.