Cum să-ți pierzi permisul de sărbători?

Cum sa-ti pierzi permisul de sarbatoriE simplu! Bei alcool și apoi te urci la volan sau șofezi cu mult peste limita legală. Și asta e tot, pentru că sigur se va găsi un echipaj de poliție rutieră care să te prindă ori băut la volan, ori depășind limita legală de viteză.

Scriu acest articol pentru că sunt asaltat de știri în care se spun statisticile permiselor auto ridicate de Paști. Procentul de permise ridicate pentru viteză excesivă e cam la fel cu procentul permiselor ridicate pentru conducerea autovehicolelor după consumarea de băuturi alcoolice.

Întrebarea firească care îmi vine în minte este: cum mă să conduci băut de sărbători sau să circuli cu mai mult de 50 Km/h peste limita legală și să-ți pierzi permisul? Mai ales când orice prost știe că e plin de poliție de sărbători peste tot, chiar și în locuri în care te aștepți mai puțin. De sărbători sunt filtre de poliție de care nu te scapă nici mama stației de emisie recepție despre care se știe bine că se folosește, dar și despre care se știe că din ce în ce mai mulți polițiști o folosesc atât în afara cât și în timpul serviciului :).

Chiar îmi aduc aminte acum o întâmplare a unui coleg care venea de la Tulcea către Galați și avea o stație pe mașină. Intră într-un sat, observă echipajul de poliție rutieră dotat cu radar și imediat ce trece de el anunță prin stație, ca un bun samaritean, de existența acestuia. Imediat, un polițist îi răspunde tot prin stație, menționându-i numărul de la mașină și mulțumindu-i ironic pentru atenționare :).

Deci, nimic nu e sigur, cu atât mai puțin încercările de încălcare a legii de sărbători. Oare ce a fost în capul sutelor de oameni din întreaga țară care s-au urcat băuți la volan sau au depășit cu mult limita de viteză în perioada Paștelui?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.