Cum să-ți faci un site (pas cu pas)

Multora le se pare o adevărată filozofie să-ți faci un site. Angajează programatori, dau bani grei etc. Pentru că primesc mailuri de gen: ”Gabi, zi și mie cum în fac un site” am să scriu aici.

Ca să-ți faci un site pas cu pas sunt o groază de metode. Am să merg pe ceva simplu și utilizabil pentru toată lumea. Iată cum îți faci un site pas cu pas frate. Urmărești sistemul meu și ai un site într-o singură zi. Fii atent ce simplu e.

1 Îți iei un nume domeniu . Numele de domeniu e gen gabrielursan.ro. E adresa ta. Recomand să te gândești la ceva simplu și ușor de reținut. Dacă vrei branding ia-ți afacereatasrl.ro sau afacereatasrl.com. Dacă vrei promovare directă (ceea ce recomand) ia-ți ceva de genul cefaceu.ro. Dacă vinzi papiote îți recomand să-ți iei ceva în genul papiote.ro sau papiote.com. Gândește-te bine la numele de domeniu. Dar nu prea mult.

2 Apoi, ai nevoie de un hosting ca să găzduiești domeniul respectiv. Ia-ți un hosting de aici sau de aici. Te costă câțiva dolari pe lună. Mai puțin decât costurile tale cu telefonia mobilă.

3 După ce ai nume de domeniu și hosting instalează WordPress (găzduirile recomandate de mine îți instalează WordPress cu două click-uri). 4 După ce ai instalat WordPress ia-ți o temă premium de aici, aici sau aici. Nu te zgârci. E ultima chestie pe care vrei să o faci. Eu ți-am recomandat teme rapide și fără găuri de securitate. Dacă umbli după mocangereală vei obține ceea ce meriți.

5 Va fi foarte simplu să setezi o temă din cele recomandate de mine. Practic vei avea un site profi în câteva minute. Dar, e păcat să nu obții leaduri. Cea mai bună metodă să obții leaduri este să ai un sistem serios de email marketing. Îți recomand să îți faci .

Și cam asta e tot. Un domeniu cu plată anuală e 10 dolari. Un hosting ok e 7-8 dolari pe lună. O temă ok te costă în medie cam 70 de dolari. Un sistem de email marketing serios te costa 15 dolari pe lună. Cam astea sunt costurile.

Dacă ți se pare mult, du-te și fă-ți o firmă. Închiriază un sediu. Angajează oameni. Plătește oameni. Fă-ți o strategie. Investește bani în marketing. Pierde niște bani. Și după aia mai vorbim. Parcă 10 dolari pe an și 7 dolari pe lună nu mai e așa mult, nu?

Hai să te ajut și să spargem costurile

Un domeniu .com, .info. .net .etc e în medie 10 dolari pe an. Asta înseamnă 0,83 dolari pe lună. Adică 3 lei pe lună. Sau 11 bani pe zi. Apoi, un hosting de 8 dolari pe lună înseamnă 32 de lei. Adică 1 leu pe zi. Până acum ai costuri de 1,11 lei pe zi.

Legat de gestionarea clienților printr-un serviciu profi de email marketing. Adică să-ți ții profesionist baza de clienți. 15 dolari pe lună. 60 lei sună descurajant, dar 2 lei pe zi nu mai sună așa descurajant. Da, cam astea sunt costurile.

Recapitulare

  1. Îți iei domeniu
  2. Îți iei hosting de aici
  3. Îți instalezi WordPress
  4. Îți iei un template fain de aici
  5. Îți faci email marketing

Și gata, ai un site profi într-o singura zi cu un cost zilnic de 11 bani +1 leu + 2 lei. Total = 3 lei și 11 bani pe zi. Dacă un cost de genul ăsta ți se pare mult am scris degeaba. Baftă!

timpul trece leafa merge

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Cum să-ți faci un site (pas cu pas)”

    • Nu prea mă pricep la alte platforme și pentru general use chiar nu merită alte platforme. Pe magazine online aș recomanda PrestaShop sau Shopify, asta da. Însă îți dau alt sfat: e foarte dăunător pentru SEO pe termen lung ce faci tu aici. Îți las comentariul intact pentru că nu-mi pasă și nu mă afectează cu nimic. Dar mai gândește-te odată dacă nu cumva peste vreun an vei contacta toate blogurile pe unde ai lăsat comentarii ca să-ți șteargă comentariile cu expresiile cheie pentru că Google a deschoperit schema de SEO SPAM? Întreb și eu :)

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.