Cum să faci bani online cu un site în limba engleză (formula celor 5 pași)

Pentru că o parte din cititori mi-au solicitat acest lucru de-a lungul vremii, am găsit cheful și timpul necesar să scriu un articol amplu legat de cum să faci bani online cu un site în limba engleză. Există mai multe modalități să faci bani cu un site în limba engleză însă în acest articol voi scrie despre metoda de făcut bani prin intermediul marketingului afiliat, o metodă de care sunt convins că nici un om care o arde cât de cât prin online nu este străin. Atenție, va fi un articol foarte lung. Merită citit până la capăt când ai timp și chef.

În primul rând, merită să spun că acest articol nu este neapărat scris din experiența mea. În acest moment câștig suficient de ok cu acest blog în limba română și am oportunitatea de a câștiga suficient de ok și la locul meu actual de muncă. Nu am nici timpul, nici concentrarea și nici energia necesară să mă ocup de mai multe lucruri simultan pentru că le-aș face prost.

La baza articolului meu stau foarte multe informații preluate de pe Affiliorama, probabil cel mai bun și mai serios portal de făcut bani pe internet din marketing afiliat în limba engleză. Dacă știi cât de cât limba engleză, îți recomand să intri aici și să îți faci un cont la ei. Contul e gratuit și nu presupune nici o obligație din partea celor care se înregistrează. În plus, am rugat o parte din cunoștințele mele care fac bani online cu siteuri în limba engleză să arunce un ochi pe informațiile de acolo. Din fericire, se pare că schemele prezentate sunt bune. Eu am văzut câștigurile lor și știu că sunt niște oameni de încredere. Iar atunci când niște oameni de încredere îți validează o informație, probabil că merită să o împărtășești și pe un blog serios :)

Mai rabdă încă două paragrafe și după aia voi face mai ușor de citit acest articol. Am stat mult să mă gândesc cum voi transmite informația, așa că l-am structurat pe capitole și pași.

A face bani online cu un site în limba engleză presupune în primul rând un mindset potrivit. Există două tipuri de oameni. Ăia pragmatici și nerăbdători (așa cum sunt și eu) care vor ca lucrurile să fie transmise scurt și la obiect, pe pași, ca să treacă la acțiune imediat și eventual să înceapă să vadă rezultate imediat. Genul ăla de oameni care vor să pună totul la punct într-o singură noapte, eventual, și să se trezească a doua zi deja cu niște bani în contul de afiliat.

Și ăia emoționali și răbdători (un pic mai analitici) care au răbdare să citească cu atenție niște instrucțiuni și să le aplice fără să sară pași aparent neimportanți pentru pragmatici. De fel, oamenii aceștia sunt mult mai înțelepți și mai ”doxați”, dar au probleme cu luarea deciziilor și trecerea la acțiune. Indiferent în care categorie te-ai afla, este important să treci un pic prin butoiul cu dezvoltare personală de calitate și să-ți dai seama că nu merită să te afli în nici o extremă. Trebuie să fii atât pragmatic cât și emoțional (nu emoționant) ca să ai succes într-o afacere, fie că vorbim de bani online sau offline. Acum voi trece la subiect, gata.

De ce este așa puternică această ”formulă” în 5 pași?

 1. Face ca site-ul tău de făcut bani în limba engleză să facă vânzări.
 2. Crește șansele să vinzi de mai multe ori aceleiași persoane.
 3. Îți oferă același set de unelte pe care ”big marketers” le folosesc.
 4. Te face imun la schimbările algoritmilor de căutare (ex. update-uri Google).
 5. E ceva care va funcționa după ani și ani.
 6. Merge pe pilot automat după ce termini treburile.
 7. Poți să te simți bine făcând asta.

Cum funcționează (pe scurt)?

 1. Un vizitator sosește pe site-ul tău.
 2. Îi este oferit un cadou gratuit. Să zicem că e vorba despre un eBook original și util pentru interesele sale.
 3. Își va băga adresa de email ca să îi trimiți cadoul. Dacă este cu adevărat ceva util și de calitate va începe să aibă încredere în tine.
 4. Fiind abonat la lista ta va începe să primească o serie de mesaje cu alte informații interesante pentru el.
 5. Mesajele tale recomandă produse sau servicii care îl pot ajuta. Vei folosi linkuri de afiliere. Iar abonatul va tinde să aleagă ce recomanzi tu de obicei dacă tot ați construit o relație de încredere.
 6. Continui să trimiți diverse mesaje interesante de câteva ori pe săptămână.

Știu, la prima vedere pare vrăjeală de adormit copiii, dar am spus că prezint funcționarea pe scurt. ”Pe lung” sunt o grămadă de ajustări fine. Acum hai să vedem cei 5 pași, pe larg.

#1 Alege o nișă

Asta e partea cea mai grea pe care pragmaticii o urăsc din tot sufletul. Este partea de research. Aici vei stabili practic unde îți vei îndrepta toată energia. E foarte greu de decis, iar unii se blochează în acest pas. Lenea e cucoană mare. Pentru că va trebui să cauți o nișă care poate monetiza, nu o nișă confortabilă pentru tine. Iată 11 nișe bune.

 1. Slăbire.
 2. Dresaj canin.
 3. Dezvoltare personală.
 4. Dating și relații cu femei (pentru bărbați).
 5. Dating și relații cu bărbați (pentru femei).
 6. Bani pe net.
 7. Făcut bani, în general.
 8. Spiritualitate și credințe sau concepte alternative.
 9. Diete și nutriție.
 10. Cum să faci mușchi (body building).
 11. Supraviețuire.

De ce sunt aceste nișe așa bune

 1. Sunt evergreen. Oamenii vor avea mereu nevoie să știe cum să slăbească, să facă mușchi, să își întâlnească perechea, să facă bani pe net ș.a.m.d.
 2. Sunt nișe profitabile. Dacă veți privi mai atent sunt destui care profită de aceste nișe și la noi în România. Se fac bani din ele.
 3. Oamenii sunt bucuroși să primească informații din aceste sfere dacă sunt interesați de ele. Dacă ești pasionat de bani pe net, mereu vei dori să mai citești ceva despre asta. Sau despre câini, sau despre diete ș.a.m.d

Alege o sub-nișă

Dacă vei face un pic de reaserch vei observa că marketerii știu deja lucrurile pe care le scriu eu aici. Și au umplut piața. Practic, ai senzația că nu mai ai loc de ei pe limba română, dapă-i pe limba engleză. Nici o problemă. Există noțiunea de sub-nișă care nu e atât de abordată.

O sub-nișă reprezintă o ramificație specifică care pleacă de la o nișă mare. Toată lumea bagă mare pe cum să slăbești. Însă, nu sunt atât de mulți care bagă mare despre cum să slăbească bărbații în zona abdomenului. Identificăm două aspecte. Bărbați și zona abdomenului.

Nișa nu mai e deja atât de generalistă. Se adresează clar bărbaților (1) care vor să slăbească în zona abdomenului (2). La fel merge și pe câini. Una e să zici cum să nu mai sape câinele gropi în curte și alta e să zici cum să nu mai sape un labrador (1) de 18 luni (2) gropi în curte.

Pentru cei familiarizați cu partea de SEO, reasearch-ul pe sub-nișă este un fel de reasearch și optimizare pe long tail keywords, adică expresiile cheie care aduc mai mult trafic direcționat și de calitate decât concentrarea și optimizarea pe chestii generaliste.

Găsirea programelor de afiliere

După ce ai găsit nișa sau sub nișa pe care vrei să te bagi, trebuie să găsești produse pe care să le promovezi. Dar sunt o groază de produse pe care le poți promova pe un site în limba engleză. De unde să alegi? Eu voi face un popas acum la ClickBank. Fă-ți cont acolo.

E un fel de Profitshare, dar cu adresare globală pe produse digitale (preponderent intangibile). După ce ți-ai făcut cont mergi la Marketplace și selectează nișa sau sub-nișa pe care te-ai băgat. Ca să nu stai să cauți aiurea am să-ți zic cum să găsești produse ok.

Produsele ok sunt cele care se vând bine încă. După ce ai selectat nișa sau sub-nișa, mergi la zona de filtre de căutare și pune la Gravity minimum 6 și maximum 100+, iar la Avg $/sale pune minimum 15$. Pe restul lasă-le așa. Apoi, apucă-te să studiezi.

Practic, ai în față o listă cu produse digitale (când zic produse digitale mă refer la produse intangibile, ok?) pe care le poți promova pe nișa sau sub-nișa ta. Vezi că unele au și affiliate tools. Studiază și treaba asta. Ideea e să găsești câteva produse ok.

La produse digitale comisioanele trec deseori de 50% și ajung și la 75%. Da, e altceva.

Mai sunt și alte programe de afiliere în afară de ClickBank. Unele sunt in-house, adică un provider are propriul său program de afiliere (firmele de hosting, de exemplu). Altele sunt la fel ca ClickBank (platforme), gen Shareasale, Linkshare sau CJ.

Partea de alegere a nișei a fost cea mai grea. Acum vei vedea că restul pașilor sunt ”mai simpli”.

#2 Creează o momeală extraordinară

Știu că sună urât cuvântul momeală, dar cam asta poți să faci cu un vizitator care ți-a trecut pragul site-ului. Obiectivul tău este ca oamenii să dorească să se aboneze la newsletter-ul tău în schimbul unui set de informații bine împachetat și bine închegat.

Pe anumite nișe nu este nevoie să dai neapărat un eBook. Poate fi un wallpaper, un mp3 sau altceva. Depinde foarte mult de nișă. Ideea de bază e următoarea: oferă ceva original și de calitate. Nu merge cu articole de pe Wikipedia sau alte chestii.

Ceea ce oferi în urma abonării la newsletter trebuie să fie ceva cu adevărat calitativ. Nimeni nu înghite mizerii. De asemenea, trebuie să marketezi corespunzător. Nu ceva gen ”abonează-te că îți dau aia”. Trebuie să fie o listă cu beneficii clare.

Scrii punct cu punct ce va primi omul dacă se abonează la tine. Și te asiguri că așa va fi. Nu vreun PLR obosit. ”Momeala” e practic produsul tău. Trebuie să muncești separat la asta. Dacă va fi ceva bun și de calitate, vei construi relația de încredere.

#3 Creează un set de mailuri excelent

Aici e partea de pilot automat. E grea. Dar o faci odată și bine. Ce înseamnă? Înseamnă că îți faci o secvență de mailuri automate pe care abonatul tău le primește odată ce s-a abonat. Stabilești zilele de trimitere și scrii conținutul din fiecare mail.

Eu nu am nimic din cele spuse pe blogul ăsta, că nu ăsta îmi e scopul. Totuși, după ce te abonezi la mine vei primi un email automat cu niște informații despre mine și despre blog. Ăla e un autoresponder. Am setat ca după ce se abonează cineva la mine să primească un mail cu niște informații. Însă nu te poți opri la un singur mail. Poți să faci o secvență de mailuri pe un an de zile. Astfel încât oamenii să primească mailuri de la autoresponder.

Cu alte cuvinte, după ce ai câștigat un abonat, acesta va primi o secvență de mailuri automate timp de un an de zile (mai mult sau mai puțin). Poți seta ca odată la 3-4 zile (nu recomand zilnic și nici odată la 2 zile ca să nu freci omul la cap) abonatul tău să primească automat mailurile tale cu informații utile în care se vor afla linkurile tale de afiliere ce îți vor aduce banii. E un punct cheie.

Primele 3-5 mailuri din autoresponder sunt vitale. Deși unii recomandă altfel, eu recomand să nu bagi nimic pe afiliere în ele, ci doar să vii cu informații gratuite foarte bune legate de nișa în care activezi. Mailuri cu subiect lung și atrăgător.

Mailuri cu un conținut de minimum 300 și maximum 500 de cuvinte. Iar acel conținut trebuie să aducă plus valoare abonatului tău pentru a construi o relație de încredere cu el. Sunt foarte mulți spammeri care zic două vorbe trei prostii. Nu vrei să fii ca ei.

După aceea, îți poți seta un autoresponder numai cu mesaje care conțin linkuri de afiliere. Vei observa că la partea de affiliate tools mulți vânzători de produse digitale au deja conținut care convertește pe mail. E simplu, folosește-l pe ăla. Dar nu înainte de a crea o relație de încredere cu subscriberul. Mulți iau țacă aici și trimit direct mailuri spammy.

Dacă nu te-ai lămurit, fă-ți un cont gratuit aici și cercetează.

Ce serviciu să folosesc?

Dacă ești serios și vrei ca mailurile tale să nu intre în spam, trebuie neapărat să folosești un serviciu serios de email marketing cu care să poți construi liste și autorespondere. Eu îți voi recomanda două mari și late. Dar înainte de asta. Știu că ai auzit de MailChimp și Aweber.

Sunt bune, dar nu e ceea ce îți trebuie. MailChimp îți suspendă contul dacă bagi anumite linkuri de afiliere, iar Aweber aliniază mailurile nașpa uneori. Îți zic asta ca să nu te apuci aiurea să-ți construiești liste pe furnizori îmbietori, să bagi bani și să te trezești cu anumite conturi suspendate. E muncă în folosul comunității.

 • – dacă poți, lucrează cu ei. Sunt în zona premium. Mailurile se livrează, ai statistici, ai o grămadă de unelte. Eu recomand serviciul ăsta pentru orice business online sau offline serios. Dacă vrei să trimiți newslettere, autorespondere sau alte chestii de gen sunt prima mea recomandare. Contul e gratuit primele 30 de zile ca să vezi cum merge treaba. După aia vezi tu.
 • FlutterMail – dacă nu ai bani de GetResponse, ăștia pot să-ți ofere o soluție profi` mai ieftin. Mailurile se livrează, mi se pare că poți să faci și chestii un pic mai spammy, dar e simplu de folosit și mulți marketeri online îl folosesc cu spor.

#4 Fă-ți un site și pune formularul de abonare pe el

Trebuie să duci traficul undeva. După ce ai parcurs primii 3 pași ai nevoie napărat de un site ca să generezi vizitatori și să captezi abonați la newsletter.

Un site (de genul ăsta) este compus din 5 chestii:

 1. Nume de domeniu.
 2. Hosting.
 3. Platformă.
 4. Template.
 5. Plugin-uri.

Să o luăm pe rând.

 1. Nume de domeniu .
 2. Hosting îți poți lua de aici (în ordinea asta): iPage, WPEngine (dacă ai bani și vrei calitate), BlueHost, A2 Hosting, Arvixe sau Hostgator.
 3. Platformă: WordPress. Prin fiecare hosting menționat îți poți instala platforma WordPress cu un singur click. Am menționat hostinguri internaționale pentru că subiectul articolului se referă la siteuri în limba engleză.
 4. Template-uri: MyThemeShop, Genesis sau Thesis (dacă ai chef de developing).
 5. Plugin-ul de abonare la newsletter de pe MyThemeShop e foarte ok.

#5 Adu vizitatori relevanți pe site

Și gata, în sfârșit am tradus și adaptat și ultimul pas. A fost un articol greu. Și lung. Probabil cel mai lung articol de la mine de pe blog. Nu știu dacă am mai scris un articol atât de lung până acum :)

Pentru a aduce trafic pe un site sunt o groază de metode. Nu are rost să mai scriu încă 2000 și ceva de cuvinte ca să vorbesc despre asta. Vorbim de SEO, social traffic sau paid traffic. Sunt multe.

Pentru a merge mai departe cu partea de învățare, să mor de nu merită să-ți faci un cont gratis pe site-ul ăstora de la Affiliorama și să înveți de acolo. Sunt o groază de informații gratuite. Succes!

OO Galati
Sfat de final: Nu-ți pune chestiile astea într-un singur coș.

Disclosure: We are a professional review site that receives compensation from the companies whose products we review. We test each product thoroughly and give high marks to only the very best. We are independently owned and the opinions expressed here are our own.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

30 de comentarii la „Cum să faci bani online cu un site în limba engleză (formula celor 5 pași)”

 1. Cunosc persoane care scriu pe bloguri in strainatate genul “brain research supplements”, genul asta… si care au indexare foarte buna pe google. Contentingul s-a dovedit a fi o solutie foarte buna pentru cei care stiu putina engleza. Felicitari pentru articol

  Răspunde
 2. Sunt informatii foarte utile, mai ales unui incepator in domeniu care vrea sa castige bani cu ajutorul unui site. Sincer, daca aceste informatii erau disponibile acum zece ani pe internet, acum aveam succes cu toate proiectele mele. Oricum, felicitari pentru ca ai impartasit cunostintele tale cu noi, cititorii tai :)

  Răspunde
 3. Ca sa nu mai fiti socati de asemenea informatii (date free), puteti citi: backlinko, neil patel (quicksprout si blogul personal), matthew woodward, copyblogger, smartpassiveincome (podcast-urile + articolele cu experimente), etc etc. De la fiecare se poate invata cate ceva.
  Bine… asta daca sunteti interesati de subiect si vreti sa puneti in aplicare.

  Răspunde
 4. Informatii de mare valoare si nu exagerez deloc. Multi sunt cei care platesc bani pentru astfel de informatii vitale pentru dezvoltarea personala si nu numai. Te felicit sincer pentru acest articol.

  Răspunde
 5. Ai facut vreun test? Delivery rate, bounce rate etc.?

  Daca interfata de la GetResponse e mai colorata si mai glossy, inseamna ca e mai bun?

  Cand faci o afirmatie, vino si cu argumente. Stiu ca cei de la GetResponse au un super program de afiliere, dar asta nu inseamna ca trebuie pupati in cur. ;)

  Răspunde
 6. Eu nu stiu de unde iei tu informatiile si statiscile astea obosite… In ce vis este GetResponse in zona premium? Ai facut tu teste de delivery rate?

  Aweber inca tine lumina aprinsa. A, si mailurile sunt aliniate prost din cauza ca nu stii sa folosesti platforma.

  Răspunde
  • Pai, simplu. Am avut servicii in ambele părți. GetResponse mi s-a părut mult mai profi din toate punctele de vedere: interfața, training gratuit, suport etc.

   Nu neg ca Aweber nu ar fi bun. Mulți marketeri online il folosesc. Însă atunci când vorbeam cu suportul (sunt 2 ani de atunci) ca mailurile sunt aliniate pe centru fără motiv, nu au putut sa ma ajute. La fel si cu abonarea adreselor de mail de tip Yahoo.ro – nu mergeau si pace.

   Răspunde
  • Uite, bine că mi-ai adus aminte de asta. Dacă nu știi engleză poți angaja un copywriter. Pe fiverr sunt cei mai ieftini. Nu cei mai buni, dar cei mai ieftini.

   Mai e și varianta să te chinui tu să îți aduci aminte engleza. Va fi un exercițiu bun. Dar necesită timp. Sau, mai e varianta să găsești un amic sau un prieten care știe să scrie ok în engleză, să vă cuplați, și să faceți chestii împreună :)

   Răspunde
 7. La ipage astia mi-am facut si eu cont cand ai zis de promotia cu 1,99 dolari pe luna. Am platit anual ca asa trebuie. Bai totul ok, pretul e mai mult decat ok la ce ofera baietii, siteul merge brici, urmeaza sa-mi fac o nisa pe dresaj canin ca oricum aveam in plan asta. Am bagat wordpress si acum ma gandesc daca sa merg pe getresponse sau astilalti.

  Răspunde
 8. Man (ca sa ma exprim la fel ca tine), nu e vorba de amenintari aici. Iar faptul ca am foslosit o adresa generica nu consta in vreo amenintare. Nu ma intelge gresit. TU ai dat informatii foarte valoroase despre bani pe net in acest articol. Nu ai dat bullshit. Ti-am zis, acum am vazut cine esti, te respect.

  Si respect informatiile date aici. Numai ca la informatii din astea ajungi doar daca platesti un subsribtion pe la baietii din afara de cel putin 49 sau chiar 169 de dolari (daca stii la ce ma refer). Jos palaria ca ai avut timp si chef sa le traduci si sa le adaptezi. Este suficient ca oricine sa poata incepe sa faca bani pe net daca urmareste informatiile date de tine.

  Repet, inca odata respect si pace!

  Răspunde
 9. Te felicit pentru curaj și chef să scrii articole de genul ăsta complet gratuit. Jos pălăria Gabriel. Tu nu iți dai seama (mai ales dacă nu ai chef si timp să faci bani pe net cu siteuri in limba engleza), dar în acest articol ai dat informatii pe care le vand baietii in afara cu bani grei.

  Răspunde
  • Da man, înțeleg și sunt perfect conștient de asta. Ideea blogului meu nu e să fac bani pe net din ”nișa bani pe net”. Au fost scrise multe articole de făcut bani pe net ”în afară”. Unele au fost marketate greșot de presă, alte luate la sulă de bloggeri care fac bani la fel ca și mine, dintr-un blog popular și de încredere.

   Am vrut doar să exprim că se mai pot face bani pe net și din alte metode. Cu muncă, cu același marketing afiliat practicat sub alte forme, dar pe piața internațională.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.