Cum pot evenimentele de Networking să te dezvolte ca om

Pot spune că în ultimul an am fost la destul de multe evenimente de networking încât să-mi dau seama cât de benefice sunt acestea și aș vrea sa împărtășesc acest lucru. În primul rând, ce reprezintă networking-ul sau mai bine zis business networking-ul?

Aceasta este o activitate socio-economică în care un grup de antreprenori sau oameni dornici sa fie antreprenori socializează făcând schimb de idei, experiențe și cunoștințe. Mai pe românește spus, mai multi oameni (fie ei de afaceri sau nu) se întâlnesc, fac cunoștință și discută despre diverse tematici în mod liber sau organizat.

Cu alte cuvinte, indiferent dacă ai o afacere de web design, import-export, conduci un ONG, ești liber profesionist, contabil, avocat, angajat sau pur și simplu curios, te poți duce la aceste întâlniri de business networking unde poți învăța multe lucruri noi de la persoane mai experimentate ca tine într-un anumit domeniu, poți veni cu idei noi de a face bani, poți găsi clienți, parteneri și colaboratori noi.

Pe deasupra, iți creezi conexiuni cu oameni foarte interesanți, care au ceva de spus și care prin simpla lor prezență te ridică. Știi vorba “Spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine ești”… Ei bine, anturajul pe care îl avem ne influențează enorm de mult și de multe ori uităm asta.

Iți spun, încearcă să te duci la câteva astfel de întâlniri, evenimente sau cum vrei sa le numești și vei vedea că te încarci de energie stând pe lângă astfel de oameni. Începi să gândești altfel, parcă ți se deschide mintea… și de la un eveniment afli de un alt eveniment sau despre un curs de vorbit în public sau un curs de actorie, sau un curs despre cum să faci bani etc.

Unele dintre aceste evenimente sunt gratuite, altele sunt cu plată. Poți începe ducându-te la cele gratuite și vezi dacă iți plac. Unul dintre acestea este OpenConnect care se ține în fiecare joi în București, în Galați și probabil în alte orașe. Puteți vedea mai mult pe grupul de facebook.

Unul dintre cele cu plată este Serendipity la care sper și eu sa ajung pentru că am auzit numai lucruri bune despre el – Serendipity, mai sunt cei de la IEBN la care am fost și mi-a plăcut, însă taxa de membru mi s-a părut prea mare. Un alt eveniment foarte mare este Business Days care în București se ține o dată pe an din câte am înțeles și vin unii dintre cei mai importanți speakeri români.

Dacă vreți să ținem legătura și să mergem împreună la unele dintre evenimentele din București, mă puteți adăuga pe Facebook. Voi pe la ce evenimente vă duceți?

Un guest post este un mod bun de a face networking. Mulțumesc Gabriel Vasile pentru articol.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Cum pot evenimentele de Networking să te dezvolte ca om”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.