Cum folosim Facebook. Azi: adaugarea unui prieten

Articolul de azi despre cum folosim Facebook este unul simplu. E genul de articol care merită un share ostentativ ca să ajungă la cei care trebuie, că ăia cu siguranță nu se obosesc să citească astfel de articole.

Vom vorbi despre cum adaugi un prieten pe Facebook. Pașii de adăugare a unui prieten pe Facebook sunt atât de simpli încât unii o fac din greșeală sau din pură idioțenie. Tocmai despre asta vom vorbi azi. Despre cum să nu mai dai add friend pe Facebook fără discernământ.

Atunci când adaugi un prieten pe Facebook se pot observa mai multe scenarii. Eu voi lua în discuție doar 4 scenarii azi. 1. Vă cunoașteți. 2. Nu vă cunoașteți, dar ai vrea să vă cunoașteți. 3. Vrei să-l întrebi pe omul ăla ceva. 4. Vrei pur și simplu să vezi ce mai postează omul respectiv. Atenție, fac referire doar la opțiunea de adăugare a unui prieten pe Facebook, adică un profil personal de Facebook. Pentru că în cazul în care omul ăla are o pagină de Facebook, poți rezolva situațiile 1, 2, 3 și 4 cu un simplu like.

Bun, acum că am clarificat diferența dintre adăugarea unui prieten pe Facebook și like-ul la o pagină de Facebook, merită să continuăm cu scenariile. Înainte de asta trebuie ținut cont de un element fundamental: Nu te aștepta să-ți dea cineva add chiar dacă te cunoaște, dacă tu la poza de profil ai niște flori sau un BMW.

Puțini te vor adăuga și nu din rea voință. Ci pur și simplu nici nu se vor obosi să vadă cine ești. Sau dacă vor intra totuși pe pagina ta ca să vadă cine ești, iar tu abia ți-ai făcut contul și ai ca poză de profil niște crizanteme, e clar că nu-și vor da seama cine ești. Folosește naibii o poză cu tine și un nume complet. Faptul că îți pui un nume gen $hukar de $hukar și un BMW la poza de profil te face doar pe tine să te simți interesant. Restul vor râde rapid și te vor ignora complet.

Cazul 1: Vă cunoașteți. Aplică ce am zis mai sus. Pune un nume real și o poză de-a ta plus niște elemente ca să știe omul ”de unde să te ia”. Cazul 2: Nu vă cunoașteți, dar ați vrea să vă cunoașteți mai bine. Aplică sfaturile de la cazul 1 + verifică dacă poți să-i trimiți un mesaj în prealabil omului respectiv. În mesaj poți să-i spui cine ești și de ce îi dai add (gen: Bună, sunt Gigel și mi-ar plăcea să devenim prieteni. Observ că dăm share la aceleași rahaturi citate motivaționale.) Cazul 3: Vrei să-l întrebi pe omul ăla ceva. Se aplică regulile de la cazul 1 și 2, numai că în mesaj îl întrebi direct ce vrei. Abia dacă nu reușești să-i dai mesaj și nu i-ai găsit vreo adresă de mail sau vreo posibilitate de contact pe blog îi dai add friend. Cazul 4: Vrei pur și simplu să vezi ce mai postează omul respectiv. Aici e simplu. Nu trebuie să-l adaugi ca prieten pe Facebook. Există opțiunea de Follow. Vă doresc o listă curată de prieteni pe Facebook în 2015.Follow Facebook

8 comentarii la „Cum folosim Facebook. Azi: adaugarea unui prieten”

 1. Eu nu folosesc numele real din anumite motive. Motivele nu prea își mai au rostul deoarece au cam aflat oamenii cine sunt. Pe scurt aciditatea de pe fb afișată pe vremea recenziilor din muzică să se asocieze cu job-ul. Între timp am aflat că mai mulți șefi au aflat de mine și mai intră sa vadă ce zic oricum.

  Răspunde
 2. Imi place cazu’ 2 :P
  Eu am alta nelamurire. Poate ai tu habar cum se poate intampla ca cineva sa-mi dea accept in lista lui fara ca eu sa-i fi dat add vreodata?? Mi s-a intamplat de 3 ori pana acu’ si doar o data cunoasteam oarecum persoana.

  Răspunde
 3. Eu sunt puțin reticent la trimiterea unui mesaj și a unei cereri unei persoane pe care n-am cunoscut-o face to face, dar o apreciez și vreau s-o întreb ceva pentru că mesajul ăla ajunge în folderul Others. Cine și-a deschis de 10 ori în ultima lună folderul ăla să vada daca a primit vreun mesaj? Fiți sinceri! :)

  Dacă nu găsesc mailul prefer un tweet când e vorba de o întrebare scurtă ce poate fi pusă în public, iar dacă nici asta nu merge scormonesc tot netul ca să găsesc o rețea socială pe care persoana e activa si unde sunt sigur că mesajul ajunge direct. Așa am început să folosesc sistemul de mesagerie din Soundcloud, de exemplu. :D

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.