Cum faci bani online gestionând conturi de social media

Social media este o componentă obligatorie a oricărei afaceri. Cu alte cuvinte, dacă nu ești pe internet e ca și cum nu ai exista. Și deja se aplică la orice tip de afacere. Îți trebuie măcar un cont de Facebook și de Instagram pentru a începe.

Video bani online administrare social media

Pentru cei care preferă mai mult un videoclip decât citirea unui articol, recomand scurtul clip video de mai jos pe care l-am făcut pe canalul meu de YouTube. Nu uita să-mi lași un like și să te abonezi dacă ți-a plăcut. Dacă nu ești adeptul video, citește mai departe.

Dacă nu se încarcă video de mai sus, apasă aici. Și de citit îți recomand oricum să citești articolul până la capăt pentru că are informații ce nu se regăsesc neapărat în video.

Problema antreprenorilor cu social media

Antreprenorii de afaceri mici și mijlocii se ocupă chiar ei la început de social media. Ei gândesc postările, ei postează, programează, răspund la comentarii și încearcă să-și atragă cât mai mulți clienți pentru afacerile lor prin social media.

La început este destul de fun și plăcut. Însă după o anumită perioadă de timp această activitate de postat pe social media devine destul de obositoare. Uneori se ajunge și în blocajul creatorului și nu mai știi ce să postezi.

În acel moment antreprenorul este de obicei ocupat cu altele. Cu dezvoltarea echipei, cu relația cu furnizorii și cu alte aspecte ale afacerii la care se pricepe mai bine și care îi aduc mai mult confort. Abandonează zona de social media sau reduc activitatea.

Aici intervii tu

Cum faci bani online gestionând conturi de social media ale altor firme

Pentru a face bani din ceva, trebuie să existe o problemă, iar produsul sau serviciul tău trebuie să ofere o soluție. Mai sus am povestit despre profilul clientului tău, despre cum se simte acesta și ce nevoi are. Acum am să vorbesc despre tine un pic.

Ești tânăr și ai timp liber uneori. Vrei să-ți continui studiile, dar vrei să mai faci ceva bani de buzunar. De asemenea, există posibilitatea să ai deja un job, dar să vrei pur și simplu mai multe de la viață și să încerci și altceva.

În orice caz, ești deschis către nou, ești pasionat de internet și crezi că te-ai descurca destul de bine să faci postări și story-uri pe Instagram, Facebook sau chiar TikTok. Asta îți poate deschide drumul către o carieră de part-time freelancer.

Cum gestionezi conturi de social media pe bani

Ai nevoie de 3 elemente ca să ai succes:

  • pasiune pentru social media și înclinație către marketing
  • clienți, pe care îi identifici în piață și îi abordezi
  • un tool online cu care să gestionezi ușor conturile de social media

Cum găsești clienți pentru social media

Cauți pe internet și pe social media afaceri mici și mijlocii, le studiezi rapid profilele online și stabilești dacă tu crezi că ai putea face o treabă mai bună pe partea de social media. Apoi le trimiți un mesaj personalizat și le faci o propunere de colaborare.

Dacă vrei să faci un pas în plus și ești sigur pe aptitudinile tale sau pur și simplu vrei să prinzi experiență, spune-le că te ocupi complet gratuit 2 săptămâni de profilul lor de social media, iar dacă după această perioadă le va plăcea, veți continua colaborarea.

Câți bani să ceri pe administrarea profilelor de social media? Depinde de numărul de rețele sociale, de frecvența postărilor și așa mai departe. Îți recomand să îți faci un pachet super accesibil de vreo 500 lei și apoi să ai loc să urci.

Un proprietar de afacere mică nu o duce bine cu banii și uneori mai are și concepția că dacă e pe internet ar trebui să fie gratis. Așa că trebuie să îi câștigi încrederea. După ce vede că faci treabă bună, poți să îi propui un pachet mai scump.

Cum faci bani online gestionând conturi de social media

Cum faci bani online gestionând conturi de social media

Pentru a face bani online gestionând conturile de social media ale altor firme, îți trebuie neapărat un tool cu care să o faci. Nu te minți că o vei face pe calea clasică și vei intra să postezi tu manual de pe conturile lor de social media.

Este greu, este complicat și la un moment dat nu va mai fi plăcut. Te vei aglomera cu conturile mai multor clienți, te vei chinui să le dai rapoartele de performanță, vei încurca inevitabil la un moment dat și conturile între ele și vei crea probleme.

Așa că nu te sărăci la câțiva lei pe lună. Ca să faci bani trebuie să bagi bani. Numai că tura asta nu mulți. Îți scoți investiția lunară în tool-ul de social media management de la primul client și mai rămâi și cu bani în plus.

  • Social Pilot – un tool pe care îl folosesc și eu. Prețurile pleacă de la 35$/lună, adică vreo 175 lei. Dacă tu ceri 500 lei pe lună unui client, îți plătești abonamentul și mai rămâi și cu 325 lei profit. E cel mai ieftin din piață. Mai ieftin decât HootSuite sau Buffer. Am verificat eu înainte pentru tine. Fă-ți un cont de 14 zile gratis .
  • SocialBee – este un tool aproape identic și chiar mai modern aș spune. Prețurile sunt chiar mai mici și pleacă de la 19$/lună pentru 5 conturi, așa că îți recomand să îți faci și un cont aici dacă 35$/lună ți se pare mult. Având în vedere că ambele unelte oferă perioadă de test de 14 zile, fă-ți cont la ambele și vezi cum îți plac.
  • Canva – în mod normal Canva nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Fă-ți acum un cont gratuit în Canva apăsând aici și îmi vei mulțumi mai târziu. Canva este cea mai folosită unealtă online de creat grafică și videoclipuri pentru social media (și nu numai) fără să ai cunoștințe de grafică și design. Îți va economisi mult timp.

Concluzie despre bani online gestionând conturi de social media

Da, poți face bani online gestionând conturi de social media și asta este o metodă cât se poate de reală de a face bani. Presupune muncă, presupune dedicare, presupune să înveți câteva chestii, dar în final te vei gândi ”De ce nu am făcut-o mai devreme?!

Sper că nu te așteptai la chestii de făcut bani online peste noapte și scheme de îmbogățire rapidă. Sunt prea bătrân pentru chestiile astea, așa că nu ai să găsești materiale din astea pe blogul meu. Se pot face bani online, dar nimeni nu a zis că e pentru toți.

Un comentariu la „Cum faci bani online gestionând conturi de social media”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.