Celulele stem tratează peste 80 de boli și e bine să le recoltezi la naștere

Din 26 mai, începe Baby Boom Show, la Romexpo, cel mai mare târg dedicat părinților și copiilor. Timp de patru zile, actualii și viitorii părinți vor putea găsi oferte la cărucioare, jucării, îmbrăcăminte și chiar și soluții medicale, pentru micuții lor.

Târgul include și diferite concursuri și tombole, la care participanții pot câștiga premii speciale. Printre expozanți se va număra și Cord Blood Center, prima și cea mai mare bancă de celule stem de pe teritoriul României.

Cord Blood Center mi-a atras atenția din mai multe motive. În primul rând, este singura bancă din țara noastră ce oferă servicii de recoltare și stocare a sângelui și țesutului placentei, prin pachetul Red Diamond, care în momentul de față are un preț special.

Un alt aspect este că noi suntem clienți de 10 ani la Cord Blood Center. Am ales pachetul full options pe când se născuse Sara și am fost mulțumiți de tot. Sperăm să nu avem niciodată nevoie de toate beneficiile lui, dar e bine să fie acolo.

Orice viitoare mamă poate achiziționa un astfel de pachet, indiferent că urmează să nască ȋntr-un spital de stat sau privat, natural sau prin cezariană. Procesul este foarte rapid, durează doar câteva minute și nu prezintă riscuri, nici pentru mamă, nici pentru copil.

E important de menționat că, aceste țesuturi, ȋn lipsa recoltării, se aruncă, devin deșeu biologic, deși sunt bogate în celule ce, într-o bună zi, ar putea salva viața copilului tău. Nu lăsa o situație financiară de moment să decidă o situație de viitor.

Celulele stem pot fi folosite în tratarea a peste 80 de boli, printre care limfomul, anumite tipuri de leucemie, tulburări ale sistemului imunitar și diverse forme de cancer. Pentru mulți pacienți, transplantul de celule stem reprezintă o nouă șansă la viață.

Totodată, lista este în continuă expansiune, datorită numeroaselor studii derulate în prezent ce explorează potențialul terapeutic și pentru alte condiții medicale. 

Specialiștii estimează că în următorii 10 ani, sute de boli care astăzi sunt considerate incurabile vor putea fi tratate, sau chiar vindecate, cu ajutorul celulelor stem.

Recoltare celule Stem placenta

Recoltare celule Stem placenta

Placenta, care nouă luni a fost întregul univers al celui mic, ar putea, chiar și peste 20 de ani, să îl salveze de urmările diabetului sau bolilor neurodegenerative, precum Parkinson sau Alzheimer.

Deși în mod tradițional celulele erau recoltate din cordonul ombilical, studiile realizate în ultimul deceniu arată că placenta este, de fapt, mina de aur, deoarece prezintă un număr de până la cinci ori mai mare.

Un alt avantaj al placentei este că la nivelul ei găsim și cea mai mare diversitate de celule stem, fapt ce mărește lista de boli pentru care pot fi folosite.

Odată colectate, probele sunt transmise către laborator, acolo unde trec printr-o procesare complexă, iar mai apoi criogenate.

Pentru a asigura calitatea, produsele biologice sunt răcite cu ajutorul azotului până la temperatura de aproximativ -180 de grade Celsius. Datorită acestui proces, probele își pot păstra calitatea timp de decenii.

Eu zic să intri pe Cord Blood Center și să-ți faci deja planuri dacă nu te-ai hotărât încă.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Celulele stem tratează peste 80 de boli și e bine să le recoltezi la naștere”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.