Cum e cu domain redirect?

👋 Hey, am scris o 📖 carte de dezvoltare personală ”altfel”. Aruncă un ochi aici 👉 dcnu.ro


Va fi o întrebare scurtă pentru cei care se pricep și cărora le mulțumesc anticipat pentru răspuns. Am domeniul www.GabrielUrsan.com și www.GabrielUrsan.biz. Vreau să le fac redirect (301) la ambele către www.GabrielUrsan.ro. Voi fi penalizat SEO pentru treaba asta? Ideea e că le-am cumpărat când am încercat niște chestii, iar acum nu-mi mai sunt utile așa că până la expirare vreau să le fac redirect către www.GabrielUrsan.ro. Mă poate afecta din punct de vedere SEO treaba asta? Pun întrebarea pentru că pe forumurile de specialitate părerile sunt împărțite. Unii spun că atâta vreme cât redirectul e permanent (301) nu are cum să afecteze. Alții spun că s-ar înregistra cumva ca și conținut duplicat și că nu-i de bine. Voi ce părere aveți? Întrebare bonus :): care e cea mai ok configurație pentru robots.txt pentru un blog ca al meu?


⚠️ Cauți altceva? Ai 90% din tot ceea ce probabil cauți aici 👉 dcnu.ro/poatenuintri

8 comentarii la „Cum e cu domain redirect?”

 1. 1. Nu are de ce sa-ti afecteze in vreun fel, chiar este recomandat chestia aceasta daca iti incepi activitatea pe un alt domeniu, sa-i faci redirect.
  2. User-agent: *
  Disallow: /wp-admin/
  Disallow: /wp-includes/

  Răspunde
 2. Eu stiu ca esti penalizat. Google nu e de acord cu site-uri care doar redirectioneaza. Cand ai un blog vechi si l-ai mutat e inca ok, dar daca ai multe site-uri „fantoma” care exista doar ca sa redirectioneze nenea google se supara.

  Eu vrusesem sa-mi cumpar emilcalinescu.ro si sa-l fac sa redirectioneze catre emilcalinescu.eu. Vreo 3 persoane mi-au zis ca e o idee proasta, ca voi fi penalizat de google. Daca redirectionam blogul vechi, wp-ul, catre blogul actual, cu continutul mutat, cica era altceva.

  Răspunde
  • Pai da tu crezi ca Google este „chior” si nu vede ca nu e clona si are flag de 301? Tocmai pentru asta si exista flagurile de redirect si nu se face prin alte metode… una e cand faci redirecturi windows.location si header si alta e cand apare si un flag acolo, 301 in cazul nostru. Plus de asta la cate site-uri folosesc 301 redirect ar fi trebuit sa ramana Google fara rezultate… :)

   Răspunde
 3. Din experienta mea personala redirect 301 este OK dar atentie sa fie permanent, adica nu ti se poate scula peste o luna, doua, trei ca vrei sa folosesti acele omenii pentru altceva pentru ca atunci ti-o cam tragi singur.

  Pe scurt, cat timp faci redirect 301 si lucrurile raman asa e totul in regula, altfel ti-asumi un risc a caror efecte nimeni nu le poate estima sau controla…

  Răspunde
 4. Sau poți folosi un landing page în care să anunți că te-ai mutat pe alt domeniu. Dacă omu’ vrea, intră pe .ro. Dacă nu vrea, nu intră.

  Așa, cu redirect, prea obligi omu’ să-ți viziteze site-urile.

  Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.