Cu sau fără diacritice?

Fiecare blogger scrie despre acest subiect la un moment dat. Eu am să scriu pe scurt: cu diacritice! De ce? Pentru că a scrie cu diacritice este cool :) (zic asta auzind pe stradă astăzi o discuție între 2 fete cu vârsta de aproximativ 16 ani). Pentru că a scrie cu diacritice nu mai afectează din punct de vedere SEO (scriu cu diacritice de la început și nu m-a afectat d.p.d.v. trafic după cum puteți vedea). Pentru că a scrie cu diacritice te ajută să te faci mult mai ușor înțeles, evitând anumite confuzii. Pentru că a scrie cu diacritice înseamnă și o formă de respect față de limba română. Pentru că a scrie cu diacritice te face să te simți bine după ce ai publicat un articol (îmi aduc aminte și acum ce bine arăta primul meu articol publicat cu diacritice). Pentru că a scrie cu diacritice inspiră seriozitate (publicațiile online serioase și de încredere au articole cu diacritice). În concluzie, nu am nimic cu cei care au ales totuși să scrie fără diacritice. Mulți dintre ei îmi sunt prieteni și le transmit pe această cale că niciodată nu e prea târziu să facă acest pas. Însă acest articol nu e dedicat lor. Este dedicat mai degrabă celor care vor să pornească un blog și se întreabă dacă merită să scrie cu sau fără diacritice.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

7 comentarii la „Cu sau fără diacritice?”

 1. N-am scris de la început cu diacritice, dar de câteva luni am început să le folosesc. Mi se pare mult mai interesant și frumos. Acomodarea a fost foarte rapidă. Am fost mai încet în tastare la primele două sau trei articole, dar apoi n-am mai avut probleme. Să fiu sincer, eu doar pe chat nu le folosesc.

  Răspunde
 2. n-am nicio treaba cu diacriticele. la comentarii nu folosesc nici shift-ul. e urat, dar… comentariile le fac la munca si de multe ori sunt atent si la altceva…
  poate ca mi-ar intra in reflex sa comentez cu diacrice, dar…m-am obisnuit asa, e mai comod.

  Răspunde
 3. La început am scris fără diacritice, dar din cauză că suntem în România şi orice cuvânt, mai ales fără căciuliţa corectă, are mai multe înţelesuri am ales să utilizez diacriticele, astfel îmi fac viaţa mai uşoară şi-mi ajut cititorii să înţeleagă mai bine ce vreau să spun într-un articol.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.