Crimele din Ucraina trebuie să înceteze

Nu pot să stau frate și să-mi beau berea liniștit știind că în Ucraina mor oameni pe capete. Suntem în anul 2014. Teoria conspirației ar spune că liberul la crime ar fi fost dat de către vest ca să creeze valuri pe glob. Faptele concrete ar prezenta că cei de la est conducerea Ucrainei vor cu tot posibilul să înăbușească revolta. + un bonus de istorie și concluzii de bun simț la finalul articolului = merită să citești până la capăt dacă tot ai ajuns aici.

Nu știu, nu mă bag că nu-s mecanic, dar cert este că mor oameni, iar asta este total inadmisibil. Să pui lunetiști să tragă în civili? Să omori jurnaliști? Să mor eu, ucrainienii chiar au sânge-n instalație de au rezistat atât. Ba mai mult, cred că evenimentele sângeroase recente îi va îndârji și mai tare. Din punctul meu de vedere în acest moment evenimentele din Ucraina au luat o turnură foarte fierbinte. Da, probabil se întâmplă o lovitură de stat în acest moment acolo așa cum probabil s-a întâmplat și în România în 1989. Însă uneori schimbările sunt necesare. Dacă până acum analiștii politici, militari și sociologi spuneau că Ucraina ar fi împărțită în două din punct de vedere susținători sau nesusținători ai regimului, după crimele comise în ultimele zile la Kiev cred că balanța se înclină în favoarea celor care acum cer schimbarea și plătesc cu propria viață pentru ea. Pentru că pur și simplu nu poți să tragi în civili care protestează neînarmați. Poate nu or fi tocmai protestatari pașnici, dar clar nu au arme și muniție de război în dotare ca să lupte de la egal la egal. După ce am văzut imaginile de mai jos m-am hotărât să scriu acest articol care poate însemna o picătură într-un ocean, dar pur și simplu nu pot să nu-mi exprim indignarea și dezaprobarea asupra crimelor care se întâmplă în Ucraina. Atenție, urmează imagini șocante care vă pot tulbura sau mânia.

Cum să nu iei atitudine măcar așa cum poți atunci când vezi așa ceva? Unde “așa cum poți” poate fi și un umil articol ca ăsta scris pe un blog care probabil va fi distribuit mai departe în rețelele sociale de oamenii care au aceeași opinie despre crimele din Ucraina. În mass media locală simt o mică tentativă de distragere a atenției cu zona politică – mai exact conflictele mai mult sau mai puțin reale dintre guvernanții care se măscăresc acum cu diverse evaluări de proprietăți și rupturi de alianțe menite să distragă un pic atenția. Mai multe nu zic, că nu-mi place să mă bag în din astea, dar cei care au creier să înțeleagă la ce mă refer vor înțelege unind doar câteva piese a unui puzzle. Singurul indiciu ar fi că momentan o zonă a puterii din România nu s-a pronunțat nici pro nici contra cu privire la evenimentele din Kiev care au loc de aproape 3 luni, adică știm cam de partea cui sunt. Clar, nu de partea celor omorâți de lunetiștii care probabil vor trăi cu asta în suflet după ce au îndeplinit un asemenea ordin.

Închei spunând că pierderile de vieți din Ucraina trebuie să înceteze. Sper să se întâmple asta cât mai curând pentru că în caz contrar urmează ultima parte: război civil sau în cel mai rău caz militar (dar sunt slabe șanse să se ajungă acolo). De unde am tras concluzia asta? Păi, dacă ați citit două cărți de istorie sau ați urmărit documentare știți probabil că schema de operare a vestului (aici incluzând în mod special S.U.A.) într-un stat cu interes de “schimbare” este următoarea:

1. Se trimit asasinii economici meniți să distrugă pe cale “diplomatică” și “neinvazivă” economia statului vizat astfel încât să se dorească schimbarea de către popor (s-a întâmplat și în România începând din 1977 când încă se trăia bine în România comunistă și până în 1989 când nu se mai trăia bine în România comunistă – m-am născut în 1986 – știu din cărți și de la oameni care au trăit pe vremea aia, deci fără comentarii de înțelepți bătrâni, că nu-și au rostul și sunt penibile, sincer).

Violente Ucraina2. Dacă ceea ce fac asasinii economici e prea de lungă durată, se trimit șacalii. Aceștia au ca scop ori să lichideze conducătorul absolut al țării, ori să creeze o revoluție care să schimbe tot. E mai de scurtă durată pentru că în medie o astfel de acțiune durează între 2 și 4 ani (neapărat cu munca asasinilor economici în spate). Adepții teoriei conspirației ar spune că în 1989 șacalii ar fi finalizat de fapt “schimbarea” în România prin revoluție + lichidare conducători. Eu nu știu, doar relatez :)

3. Dacă nu merge combinația dintre punctul 2 și 3, în cazul în care interesele sunt foarte mari se acționează direct = intervenție militară. Vezi Irak sau majoritatea țărilor arabe unde tehnicile de subminare a economiei și instigare, care merg ca unse în alte țări, au dat greș în țările arabe. Pentru că e greu să treci peste religia lor. Așa că s-au încheiat poveștile cu intervenții militare care au dus în final la război civil sau chiar militar (rar, pentru că nici cei care pornesc toată treaba asta nu vor să ajungă acolo din mai multe considerente lesne de înțeles).

Cele 3 puncte nu-s din mintea mea. Ele pot fi generate ușor dacă citești 2-3 cărți de gen și corelezi informațiile de acolo cu ce vezi la TV atât cu media comercială cât și cu documentarele de pe Discovery sau posturi de gen. Nu e nimic wow.

Poziția mea? Să nu mai moară oameni în Ucraina și să se lase lucrurile să se întâmple. Nu mai e cale de întoarcere. Opoziția care moare azi pe străzi în Kiev va prelua mai devreme sau mai târziu puterea. Ce s-a întâmplat în ultimele zile reprezintă în acest moment un proces ireversibil. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Pentru că nu vor mai muri oameni. Iar eu îmi doresc să NU mai moară oameni în Ucraina. Nici un om. Indiferent de care parte a baricadei se află.

Butoanele de share pentru acest articol se află mai jos dacă vrei să îl mai citească și alții.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Crimele din Ucraina trebuie să înceteze”

 1. Asta se intampla in lume! si posturile noastre de televiziune ne arata doar ce face Bianca si alte curve carora le plac se pare si camerele de luat vederi nu doar camerele de hotel! Mamaruta ne omoara cu povestile lui senzationale in fiecare zi invitand manelisti si prosti pe la tv! eu nu inteleg o treaba! oare asta cere lumea de au atata raiting sau la asta se uita lumea pt ca asta li se ofera??

  Răspunde
 2. Este dureros ce se intampla, eu sunt pur si simplu socata…
  Sper sa se termine nebunia asta cat mai repede, viata oamenilor ar trebui sa fie mai importanta decat niste interese politice…

  Răspunde
 3. Reala schema descrisa de tine, ascultand pe youtube despre ‘’The New World Order’’ sunt descrisi ca cei care sar in ajutor cu intentia de a indatora o natiune, sunt salvatorii interesati.
  Criminalii de razboi sunt eroi?
  Ne vor supusi, ascultatori, fara opinii si fara simt critic.
  Se poate face ceva?
  Ucrainenii demonstreaza ca da.

  Răspunde
 4. Mă bucură faptul că ceva din sfera aceasta a revoltelor ți-a atras în sfîrșit atenția. Niciodată nu e prea tîrziu!

  Ceea ce nu ai vrut să vezi și să crezi pînă acum ți s-a relevat, doar la nivel emoțional din nefericire, printr-un film cu morți și răniți, gloanțe, sînge, bătrîni și tineri pe baricade, forțe militare și politice care nu ezită să apese pe trăgaci dacă le este amenințată averea, etc.

  Mi-aș dori să nu pierzi din vedere faptul că Turcia, Grecia, Bulgaria și Moldova traversează și ele această criză instituțională. Am lăsat la urmă România, țară a cărei istorie o trăiești. Din nefericire, în discuțiile purtate cu tine, mi-ai vorbit despre manipularea manifestanților, despre interese străine, dar nu ai luat niciodată în calcul dorința poporului. Ai crezut că e doar manipulare și ai preferat să stai deoparte. Ceea ce se întîmplă în Ucraina este similar cu ceea ce se întîmplă în satele românești unde țăranii țin piept corporațiilor și se împotrivesc legilor nedrepte ale statului, stat care și-a consolidat relațiile militare și s-a întors împotriva poporului. Poziția ta rezervată și faptul că în mediul în care te învîrți nu faci nimic ca să corectezi aceste greșeli nu va face bine copilului tău. Nu trebuie să știi istorie sau politică ca să înțelegi că țara noastră, ca și Ucraina, Bulgaria, Turcia sau Grecia, este amenințată.

  Îți dau ca temă pentru acasă “Constituția” actuală, cît de prost este construită ea și cît de periculos se vrea a fi modificată. Cînd se va mai ieși în stradă la Galați am să-ți arăt filmulețul de mai sus, poate așa te voi convinge că dacă nu facem nimic ne-a luat dracu’! Poate e timpul să lăsăm bășcălia deoparte, să terminăm cu vorbăreala și să înțelegem că “hipsteri”, “eco-anarhiști” sau “țărani proști”, intelectuali, genii ori muncitori necalificați, indiferent ce-am fi, trebuie să luăm atitudine și să ne organizăm.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.