Certuri în trafic

Trebuie neapărat să-mi pun o cameră auto. În unele zile treaba poate fi chiar distractivă.

Joi dimineață. În drumul meu către Brașov trec prin Tecuci. La sensul giratoriu de la Kaufland Tecuci opresc să dau prioritate. Eu veneam de pe strada din oraș, nu de pe centură. Sunt două benzi în sensul ăla giratoriu. Opresc cu botul mașinii pe banda 1, banda de pe exterior. Dar puțin.

Nu depășisem cu roțile linia de marcaj, deci depășisem doar cu botul mașinii. Cât cm de capotă poate să aibă un VW Jetta, să fim serioși? Ok, poate ar fi trebuit să fiu cu botul mașinii pe linia de marcaj. Hai să mergem pe calea 100% dreaptă. Trece o mașină fără probleme, trece a doua mașină fără probleme. Repet, sunt două benzi în sensul ăla giratoriu, iar eu ocupam doar 15% din banda 1 cu botul mașinii.

Se găsește și a treia mașină, unul (un moș obosit) cu o tigaie cu numere de Bulgaria care se face spre mine chipurile să-mi arate că mă putea accidenta fără probleme. Îmi arată semne obscene. Se uită apoi la mine și vede că nu sunt trei într-o sacoșă și dă să plece mai departe. Îl claxonez și îl înjur politicos explicându-i că avea banda 2 liberă complet plus 75% din banda 1 liberă. Cât de frustrat să fii?

Mă întorc din Brașov. Chiar în cartier, înainte să ajung acasă, la semaforul de la Ireg unde toată lumea trece neregulamentar printre mașini, mă regăsesc în spatele unui maxi-taxi care stă în stație. Peste 50 de metri de intersecție. Am precizat asta pentru că acolo nu mai există marcaje de mult. Vorbim de Galați, nu de Detroit, ok?

Din față nu venea nimic, depășesc încet maxi-taxi-ul aflat în staționare (nu alveolă, nu priorități acolo, chill). Când depășesc, observ un om care traversează neregulamentar. Opresc depășirea că nu venea nimic din față și îl las să treacă cu un semn galant. Ce să vezi, omul ridică mâna și mă înjură că nu i-am dat prioritate când el traversa strada prin loc nepermis. Wtf? Deschid geamul și îi zic să nu comenteze că a trecut greșit strada.

El comentează înapoi cu ghici ce: dacă ar fi fost poliția acolo nu aș mai fi comentat eu. Păi, băi, dacă ar fi fost poliția acolo tu treceai prin loc nepermis și eu depășeam pe line discontinuă. Iar dacă te accidentam nu mureai nici măcar cu dreptatea în brațe așa cum vor să moară o grămadă de pietoni. Cel mai trist este că faze din astea mi se întâmplă în trafic cu oameni trecuți de o anumită vârstă, niciodată cu tineri. Știți voi, oamenii ăia care o ard sus și tare cu ”tineretul din ziua de azi”, dar ei sunt cei care încalcă cel mai des legea și traversează pe interzis de parcă s-ar grăbi la o ședință CSAT. Păi ce exemplu să dăm?

3 comentarii la „Certuri în trafic”

  1. Despre patanii de genul asta orice sofer are de scris cel putin zece pagini …Dar sunt zile cand patesti 3 in 1…Asta-i viata de sofer amator :)))

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.