Cei care lucreaza in marketing mana sus

Pentru că vreau să spuneți voi cum e să lucrezi în marketing, mai ales marketing online. Discutam recent cu prieten mult mai meseriaș ca mine pe capitolul marketing și ce mi-a povestit recunosc că m-a pus tare pe gânduri, chiar dacă mi le-a zis în 5 minute, cât a fumat o țigară.

Și eu lucrez în marketing, dar în acest moment sunt un fel de hibrid. Fac mai multe. Și ce-i drept, am unele zile în care nu vreau să aud pe nimeni pentru că am treabă și mă refugiez în colțuri sau birouri izolate ca să-mi fac treaba. Mulțumesc pe această cale colegelor mele de birou, care mă sprijină și mă înțeleg și nu se supără pe mine că uneori anumite discuții sau întrebări nu le pot auzi. Violeta știe :) Pentru că amândoi vorbim de multe ori singuri în fața calculatorului fără să ne auzim. Și lucrăm în departamente separate, fapt pentru care tind să cred că sunt multe departamente în care oamenii se apucă de vorbit singuri. Dar e amuzant și îmi pare bine că sunt în acel birou, pentru că Violeta e un om de pus la rană și de multe ori mă aduce în discuții chestii care mă mai relaxează și mă aduc în zona omenească. Mulțumesc Violeta că stai în același birou cu mine chiar dacă de multe ori nu sunt acolo psihic :)

Uneori umblă în mintea mea calcule, alteori idei. Însă mi-ar plăcea să aflu cum e într-un departament de marketing la un nivel mai ridicat. Georgiana mi-a povestit mai de mult că stresul atinge cote maxime, iar orele în care pleci de la muncă uneori nu mai prind orele în care prinzi metroul spre casă.

Treaba bună sau mai puțin bună e că am început să înțeleg la ce se referea Georgiana când îmi povestea aceste chestii. Apoi, a apărut altcineva care mi le-a confirmat.

Om care face de cam 15 ani marketing pe național: tv, radio, online, offline etc. Să îi zicem momentan Claudiu, pentru că poate omul nu vrea să-și arate identitatea. Om de marketing care în acest moment știe să facă publicitate, dar să aibă și grijă de clienți în același timp. Om care înțelege că oamenii de marketing sunt în o mie de părți cu tot cu calendar și disciplină, dar îi ajută cu follow-up. Cel puțin pe mine :) Eu m-aș înjura de multe ori în locul lui. Probabil o face, dar nu-l condamn.

În altă ordine de idei, puteți comenta ca anonimi la acest articol cu un nume fals și o adresă de email falsă. Vă încurajez să faceți asta. Nu vreau să știu cine sunteți. Vreau doar să știu cu ce chestii robotice și pline de rahat vă confruntați. Pentru că știu deja că, voi, oameni de marketing, nu dormiți noaptea din diverse motive. Nu sunteți liniștiți la muncă pentru că nu trebuie să vă scape ceva. Pentru că, uneori, nu mai aveți viață și lumea vă înțelege la fel ca fizica cuantică. Haideți la o pauză de descărcare anonimă. Și apoi bem :)

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Cei care lucreaza in marketing mana sus”

  1. Subscriu la partea cu retrasul in colturi izolate si lucratul zi lumina, nu intotdeauna, dar des. Cel mai dificil si care imi mananca multi nervi este jonglatul continuu cu o gramada de informatii care, culmea, mai trebuie completate si cu intuitie pentru ca niciodata nu-ti ofera tabul complet.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.