Ce saltea să-mi cumpăr?

Salteaua veche de la patul din dormitor a cedat. Și nu vă gândiți la prostii, e doar o saltea pe care am dat 600 lei acum 4 ani și ceva. Pe lângă faptul că a început să scârțâie destul de tare, ori de câte ori cobor din pat noaptea sau dimineața când plec la muncă mi-e frică să nu trezesc copilul.

Noaptea trecută m-am trezit că ceva mă zgâria. După ce m-am dezmeticit mi-am dat seama că pe partea de pat unde dorm eu era un arc ieșit un pic afară. Este exact partea pe care sare de obicei fiică-mea. Era o chestiune de timp până să cedeze.

Uitându-mă pe net am găsit mai multe oferte de saltele. Ar fi aici un magazin de specialitate sau aici o categorie de saltele pe un magazin deja cunoscut că vinde aproape ”de toate”. După cum observați există destul de multe opțiuni. Să nu credeți că nu m-am documentat un pic pe net înainte să întreb aici pe blog ce saltea să-mi cumpăr. Am mai mare încredere în cititorii mei și de aceea a apărut acest articol. Iată ce am aflat până acum.

Sunt mai multe categorii de saltele. Saltele cu arcuri, saltele pocket, saltele cu memorie, saltele cu spumă sau combinații dintre aceste tipuri. Bugetul meu e de 1.500 lei. N-aș da mai mult pentru că în 2-3 ani oricum am de gând să mă mut și probabil va fi alt mobilier în noua casă.

O saltea cu arcuri e probabil cea mai ieftină variantă. Dezavantajul e că pe termen lung arcurile se deteriorează și încep să scârțâie. Ba mai mult, ies din saltea (așa cum am pățit eu). Saltelele pocket sunt tot cu arcuri, dar au arcuri individuale. Adică fiecare arc cu a ”mă-sii” cum s-ar zice.

Avantajul la saltelele pocket ar fi că fiecare zonă preia greutatea și presiunea individual, oferind un plus de confort și durabilitate. Dar nu știu, oare se merită? Saltelele cu memorie cică sunt foarte silențioase și confortabile pentru unii, dar destul de inconfortabile pentru alții. În sensul că salteaua îți preia greutatea și forma corpului. Iar acest lucru îi poate face pe unii să se simtă cumva ”sufocați”. Plus că am auzit că transpiri destul de mult în aceste saltele foam memory. Poate nu la toate.

Saltelele cu spumă sunt de obicei asociate cu saltelele cu memorie. De fapt, spuma respectivă este cea care reține forma și greutatea corpului odată ce te așezi. Acum că am trecut în revistă opțiunile de saltele, hai să vă spun ce mi-aș dori eu de la o saltea. Mi-aș dori în primul rând să fie silențioasă și să nu scârție după un an sau chiar câteva luni de folosire. Apoi, mi-aș dori să fie cât de cât confortabilă. Nici tare ca piatra, dar nici să mă scufund în ea. Nu în ultimul rând mi-aș dori să mă încadrez în bugetul maxim de 1.500 lei.

Dacă ați fost și voi în situația mea, adică să vă puneți întrebarea ”Ce saltea să-mi cumpăr?”, nu ezitați să-mi lăsați un comentariu la acest articol cu un sfat, ceva. Link-urile sunt binevenite. A, dimensiunea saltelei pe care o caut este de 200 x 160. Sunt convins că este importantă dimensiunea atunci când vorbim de prețuri la saltele.

Ce saltea sa-mi cumpar

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

7 comentarii la „Ce saltea să-mi cumpăr?”

 1. La magazinul cu de toate găsești una “silver active” parca. Ceva combinație ingenioasa de arcuri, spuma memory și latex. E undeva la 2000 lei, dar eu am prins o promoție foarte faina și am luat-o cu 900.

  Răspunde
 2. Saltea Relaxa Original de la Elvila. Preturile sunt ridicol de mici, dar salteaua este extrem de buna.Am fost in vacanta si dupa o noapte in hotel am cautat eticheta saltelei pentru ca salteaua a fost fantastica. Am cumparat acasa si de 2 ani e ca noua.

  Răspunde
 3. Frățiwear! Caută-l la mine în listă pe fb pe Cătălin Ivan. Vorbește cu omul. Te lămurește clar. Va fi la seminarul lui Remus Bălan de la Galați, plus ca, dacă au drum în Constanța, te porți găsi cu el la o cafea lejer, si e un super om cu care chiar și ce vorbi. Mai mult ca sigur că te și citește.

  Răspunde
 4. Saltea cu spuma cu memorie pe o fata( pentru maxim de confort) si cu spuma compacta pe cealalta fata (daca preferi ceva mai tare), cu ioni (antialergen). Foarte confortabila, silentioasa si nu ai nicio treaba cu caldura, oricum ii puneti si husa. Recomandabil sa o intoarceti o data la sase luni: cap-picioare si fata-verso, daca preferi. Am achizitionat-o de la Magazinul de Saltele de la intersectia cu restaurantul Minion. Te incadrezi si in buget, ti-o aduce acasa si ti-o preia si pe cea veche.

  Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.