Ce ma enerveaza cel mai mult la Facebook Messenger

Nu faptul că există, ci faptul că insistă :) Fac parte din persoanele care au instalat Facebook Messenger pe telefon pentru că uneori e super util. Mai ales cu persoanele care știu să comunice eficient. Gen ca unul, hai maxim două, schimburi se SMS-uri punctuale.

Ce mă enervează cel mai tare la Facebook Messenger este că unii insistă neîncetat. Ok, m-ai văzut că pot fi contactat instant, m-ai salutat, mi-ai scris două rânduri, de cele mai multe ori m-ai întrebat cum se instalează iGO pe Android chiar dacă n-am scris eu tutorialul :) E ok.

Însă dacă nu răspund instant înseamnă că nu pot în momentul acela, nu că te ignor. Nu e nevoie de mesaje prin care să-mi spui că știi că sunt acolo. Normal că și eu știu că știi că sunt acolo, că văd ce scrii și că aud cu siguranță sunetul interminabil al mesajelor pe care mi le dai.

O înșiruire de 1. sall…cf? 2. esti? 3. ma poti ajuta si pe mine cu o chestie? 4. e ralativ urg. 5. as aprecia f mult sa ma ajuti 6. ms.ms.ms 7. stiu ca ai vazut msg 8. dc nu vrei sa rasp? 9. doar 2 minute dureaza etc. NU face decât să mă deranjeze. Atât :)

În primul rând, cel mai mare consumator de timp este reprezentat de întrebările inutile. Dacă tot m-ai abordat pune-mi întrebarea direct, că răspund chiar dacă sunt la muncă, dacă pot. Cei care mă cunosc îndeaproape știu că de obicei sunt un tip care nu se dă în lături să ajute dacă poate. Dar care n-are timp.

Așa că apreciez întrebările directe. Chiar dacă nu răspund direct, pe loc, citesc când pot și răspund atunci. Dacă pui 10 întrebări înainte, gen succesiunea de mesaje dată exemplu mai sus, e doar pierdere de timp. Și da, ați putea spune că dacă nu-mi convine treaba asta să-mi dezinstalez Facebook Messenger și gata. Ei bine, nu vreau. Pentru că îmi este foarte util cu unii oameni cu care comunic eficient. Plus că probabil titlul articolul ar fi trebuit să sune altfel deoarece în final nu Facebook Messenger e de vină, ci unii oameni care îl folosesc cu disperare crezând că dacă ei au tot timpul liber din lume, îl au și ceilalți din jur. Mai multă empatie nu strică, că-i gratis :)

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

8 comentarii la „Ce ma enerveaza cel mai mult la Facebook Messenger”

 1. Salut, zi-mi te rog cum dezinstalez aplicatia de messenger de la fb de pe Xioami 3mi, trebuie sa ii dau telefonul cuiva si nu a-si vrea sa imi vada toate conversatiile ce le voi avea pe fb . Ms anticipat

  Răspunde
  • Daca vinzi telefonul dă-i o resetare generala (factory reset). Daca doar il împrumuți, intra la magazinul de aplicații sau la setări si dezinstaleaza Facebook si Facebook Messenger.

   Răspunde
 2. L-am încercat și eu dar l-am dezinstalat după două zile. Atâta timp cât (încă) mai e disponibil în Facebook, nu-i văd rostul.
  Prefer Hangouts la orice oră, mi se pare mai bun. Sigur, majoritatea sunt pe FB, dar la cât comunic eu prin mesageria instantă…mi-e arhisuficient.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.