Câteva lucruri pe care ar trebui să le știți despre tichetele de masă

Deseori auzim despre tichetele de masă iar unii dintre noi chiar le primesc la locul de muncă pentru ca mai apoi să meargă în diferite supermarket-uri pentru a face cumpărături cu ele. Există însă și persoane care nu știu prea multe despre această metodă de răsplătire a angajaților și astfel mi-am propus să scriu câteva rânduri ca pe un ghid pentru cei care nu cunosc prea multe detalii despre tichetele de masă.

Astfel, rândurile ce vor urma pot fi privite ca pe un scurt rezumat al celor mai frecvente întrebări despre tichetele de masă.

Chiar dacă nu mai sunt la fel de populare ca înainte, tichetele de masă reprezintă în continuare un avantaj deoarece pe lângă faptul că reușește să motiveze angajații asigurându-le o parte din cheltuielile pe care orice om le are pentru capitolul alimentație, acestea sunt și scutite de contribuțiile sociale obligatorii. Totodată nici angajatorul nu este nevoit să plătească ceva în plus astfel încât putem considera tichetlee de masă un câștig pentru ambele părți, atât pentru angajator cât și pentru angajat.

De asemenea ca angajator ar mai trebui să știi și faptul că tichetele de masă reprezintă un foarte bun instrument de management astfel încât acestea reușesc pe lângă motivarea și atragerea angajaților să îți ajute și firma să fie una mai prosperă iar tu să te bucuri de succes. Așa-i că suna tare bine fraza anterioară? Dacă răspunsul este afirmativ atunci ar trebui să vizitezi acest site pentru mai multe informații despre aceste tichete care te-ar putea ajuta să fii un angajator mai bun.

Informații despre tichetele de masă sunt multe iar acestea sunt doar câteva din detaliile care nu mă depășesc deoarece există mult mai multe lucruri legate de contabilitate și alte aspecte asemănătoare despre care nu sunt în măsură să discut. Nu de alta însă nu ar fi deloc profesionalist dacă aș informa greșit lumea.

Cert este că, după cum bine am mai zis o dată pe acest blog, știu din proprie experiență că este foarte util să ai câteva bonuri de masă atunci când ești la cumpărături. Asta deoarece nu mai ești nevoit să scoți banii pe care poate i-ai programat pentru altceva. Nu că bonurile nu ar avea aceeași valoare însă parcă senzația este alta atunci când în locul unei bancnote oferi un tichet de masă.

Voi ce părere aveți despre tichetele de masă? Sunteți răsplătiți astfel la locul de muncă?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Câteva lucruri pe care ar trebui să le știți despre tichetele de masă”

  1. Este total gresit ce scrie aici.In primul rand tichetele de masa se impoziteaza si in al doilea rand este un minus la salar nu un plus.Sunt impotriva tichetelor,dar ne sunt bagate pe gat fara voia noastra.Inainte sa iau tichete luam o anumita suma la salariu.Dupa ce seful meu s-a hotarat sa ne dea tichete, am luat aceiasi suma,dar mai putini bani,deoarece au fost inlocuiti de tichete,deci unde este motivatia?Si inca un minus al tichetelor:pe zilele de concediu nu se dau tichete si al meu sef nu le inlocuieste cu bani,deci aici chiar este o pierdere.Parerea mea este ca aceste tichete ar trebui sa dispara.Cu ajutorul acestor tichete METRO face o concurenta neloiala firmelor de distributie.METRO, DUPA CUM STIE MAJORITATEA POPULATIEI NU PRIMESTE TICHETE DE MASA ATUNCI CAND FACI CUMPARATURILE DE LA EI,DAR MAGAZINELE DE CARTIER CUMPARA DE LA METRO MARFA PE TICHETE DE MASA.O FIRMA DE DISTRIBUTIE NU POATE SA VANDA MARFA PE TICHETE DE MASA,DECI INCA UN MINUS PT TICHETE.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.