Câteva chestii pe care ar trebui să le știți despre sănătatea dinților

Omul la tinerețe atunci când se simte bine nu își face nicio grijă și nu se gândește deloc la viitor crezând că toată viața va fi tânăr. Totuși din păcate nu prea e așa și astfel ajungem la o vârstă în care suferim în urma neglijenței pe care o aveam în tinerețe. Parcă resimțim căzătura aia de pe bicicletă, parcă ne dăm seama că ne-am obosit ochii prea mult și avem nevoie de ochelari iar dinții nu mai sunt la fel de albi și strălucitori precum erau la 20 de ani. Despre cei din urmă, mai exact despre albirea lor, voi vorbi puțin în rândurile următoare.

În timpul vieții fumăm, bem câte o cafea că parcă e mai bună țigara lângă o ceașcă aburindă și, dacă nu bem cafea, cu siguranță ieșim la un ceai sau luăm medicamente pentru a scăpa de unele dureri care ne deranjează însă nu știm că acestea le vom observa mai târziu atunci când zâmbim. Mai exact, acestea sunt printre principalele cauze care duc la îngălbenirea dinților.

Odată îngălbeniți, nu ne mai vine să ne afișăm dinții de fiecare dată când avem ocazia zâmbim și astfel zâmbim mai rar, devenind astfel mai triști.

Totuși nu trebuie să privim această problema ca pe una fără rezolvare ci ar trebui să luăm puțină atitudine deoarece există foarte multe soluții. Una dintre ele ar fi albirea profesională a dinților.

De obicei, un astfel de tratament durează doar câteva luni după care se pot observa deja primele rezultate însă există uneori și cazuri în care procesul poate dura chiar și câte un an. Totuși este de apreciat faptul că nu există prea multe consecințe în urma acestui tratament, deci nu ne supunem asupra niciunui risc. Singurul lucru care se poate întâmpla este creșterea sensibilității dinților, însă aceasta dispare odată cu încheierea tratamentului.

Există de asemenea și așa zisele tratamente băbești însă eu unul nu prea mai am încredere în leacurile medievale și îmi place să merg pe mâini sigure astfel încât acest tip de tratament mi se pare mult mai eficient dar și mai profesionalist totodată.

Trebuie însă să știm și faptul că putem preveni îngălbenirea dinților asigurându-le o igienă corectă sau chiar renunțând la obiceiurile menționate la începutul articolului, cu toate că știu că puțini sunt cei care reușesc să se motiveze atât de mult încât să se lase de fumat. Dar ce nu facem noi pentru un zâmbet frumos și cuceritor?

close

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Câteva chestii pe care ar trebui să le știți despre sănătatea dinților”

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.