Castigatorii, de Jack Welch

Jack Welch este unul dintre cei mai buni managerii ai secolului si nici macar Steve Jobs nu cred ca ar contrazice asta daca ar mai fi in viata. Am inceput sa citesc cartea Castigatorii, scrisa de Jack Welch si chiar daca nu am terminat inca de citit, pot sa o recomand oricarui om care vrea nitica dezvoltare personala.

Castigatorii, de Jack Welch
Castigatorii, de Jack Welch

Ce mi-a placut cel mai mult este ca omul se exprima foarte natural, fara bullshit-uri corporatiste sau chestii motivante venite de la americani. E de la manager la viitor manager, la actual manager sau la potential manager. Daca vrei sa te dezvolti personal deja nu mai conteaza ce esti, cine esti si ce functie ocupi.

Natura jobului pe care il am m-a facut sa citesc mai multe carti despre leadership si dezvoltare personala decat ar citi un om normal in cativa ani. Nu ma las impresionat prea usor de o carte si deseori gasesc in anumite carti mult “tam-tam” pentru nimic. Insa, cartea asta m-a facut sa scriu un articol pe blog despre ea, deci nu e o carte banala.

Jack Welch – Castigatorii este un best seller pe care nu prea l-am gasit in online. Am folosit tot felul de cuvinte cheie pentru a cauta cartea in librarii online de renume, dar nu am gasit-o. Norocul meu e ca am primit cartea cadou, iar daca o voi gasi pe net cu siguranta voi face un update la articol cu link catre magazinul online de unde o puteti cumpara.

N-am sa stau acum sa va scriu pasaje din carte sau sa va povestesc ce subiecte trateaza. Pe scurt, e despre management si leadership in sensul pur al cuvantului. Jack Welch a fost cel care a adus compania General Electric pe locul 1 in toate pietele in care activa pe vremea aceea. Acum este deja pensionat de cativa ani buni si duce o viata linistita. Apreciez ca a scris aceasta carte, probabil ultima, mai ales ca dupa ce si-a publicat biografia (acum cativa ani) jura ca nu va mai scrie niciodata o carte.

Castigatorii, cartea scrisa de Jack Welch, este o carte ce nu se afla deocamdata la indemana oricui. Daca o zariti pe undeva va recomand din tot sufletul sa o cumparati si sa o cititi cu atentie. Dupa asta, veti vedea de ce v-am recomandat-o. Cei care nu vor ca viata lor sa fie condusa de altii sau pur si simplu nu sunt multumiti cu stadiul in care se afla ca manageri (indiferent ca sunt managerii propriei lor vieti, managerii propriei lor companii sau managerii unui departament) trebuie sa citeasca Castigatorii, de Jack Welch. E o carte de capatai!

E genul de carte pe care daca o citesti, nu iti mai trebuie sa citesti alta carte de management in viitorul apropiat.

Da, sunt foarte entuziasmat de aceasta carte pentru ca este exceptionala. Daca ai exersat functia de manager sau/si lider (lider nu inseamna neaparat manager, iar manager nu inseamna neparat lider – de asta am facut diferentierea) si te-ai lovit uneori cu “capul de prag“, vei intelege numai dupa 100 de pagini de ce sunt atat de entuziasmat.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.