Cea mai buna cafea din comert

Care e cea mai buna cafea din comert?

Am auzit la un moment dat o discuție între două persoane conform căreia marea majoritate a cafelei care se regăsește în comerț e de foarte proastă calitate. Eu recunosc că nu-mi dau seama prea mult de diferențe. Beau cafea de la espressor cam de două ori pe zi, la serviciu. Sincer să fiu, nici nu-mi vine în cap să vă spun ce cafea e. Știu doar că e cafea boabe pe care espressorul o macină și o prepară. Mi se pare foarte bună la gust. E clar că e mult mai bună decât orice cafea de tonomat sau orice cafea făcută la filtru. Nu știu să zic și comparativ cu cafeaua la ibric, că din asta n-am mai băut de mult. Cineva spunea că Illy ar fi una din cele mai bune cafele din comerț. Recunosc că n-am testat niciodată. Merită? Voi ce spuneți? Unde găsesc Illy boabe?

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

4 Comentarii

  • Dan

    Reply Reply 09/11/2014

    La cofetăria blanche din centru au cafea illy. Încerci și vezi dacă iți place.

  • Apostu Viorel

    Reply Reply 10/11/2014

    Probabil „cafeaua” de la tonomat este făcută din „prafuri” (gen 3 în 1). Este un gust „normaliza” dar care nu prea are legătură cu cafeaua. Eu o numesc băutură cu gust de cafea. Cafeaua adevărată poate fi dezgustata în cafenele. Cel mai probabil prin încercări repetate ori vei forma o opinie. Eventual te poți ghida citind câteva articole pe net.

  • gabriel

    Reply Reply 10/11/2014

    Illy nu mai e ce era odata……recomand Moak , Julius Meinl (aceasta fiind preferata mea)

  • Cristian

    Reply Reply 12/01/2016

    De regula in comert gasesti cafea robusta care nu este de calitate.O cafea de calitate trebuie sa fie 100% arabica sau in procente 80% arabica si 20% robusta.Ce este sub 80 % robusta nu mai este calitate.
    Ca sa simti aroma si gustul cafelei, este bine ca aceasta sa fie cat mai scurta, ristreto sau espresso, conteaza foarte mult macinatura si gramajul, pentru un espresso bun, doza de cafea trebuie sa aiba 7 grame.Cu cat trece mai multa apa fiarta prin portafiltru cu cafea cu cat aceasta devine mai toxica.Apa de la expresor are o temperatura cuprinsa intre 80 si 90 de grade.In concluzie poti bea o cafea buna si acasa avand aparate bune.

Leave A Response

* Denotes Required Field