Care e cea mai buna cafea din comert?

Am auzit la un moment dat o discuție între două persoane conform căreia marea majoritate a cafelei care se regăsește în comerț e de foarte proastă calitate. Eu recunosc că nu-mi dau seama prea mult de diferențe. Beau cafea de la espressor cam de două ori pe zi, la serviciu. Sincer să fiu, nici nu-mi vine în cap să vă spun ce cafea e. Știu doar că e cafea boabe pe care espressorul o macină și o prepară. Mi se pare foarte bună la gust. E clar că e mult mai bună decât orice cafea de tonomat sau orice cafea făcută la filtru. Nu știu să zic și comparativ cu cafeaua la ibric, că din asta n-am mai băut de mult. Cineva spunea că Illy ar fi una din cele mai bune cafele din comerț. Recunosc că n-am testat niciodată. Merită? Voi ce spuneți? Unde găsesc Illy boabe?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Care e cea mai buna cafea din comert?”

  1. De regula in comert gasesti cafea robusta care nu este de calitate.O cafea de calitate trebuie sa fie 100% arabica sau in procente 80% arabica si 20% robusta.Ce este sub 80 % robusta nu mai este calitate.
    Ca sa simti aroma si gustul cafelei, este bine ca aceasta sa fie cat mai scurta, ristreto sau espresso, conteaza foarte mult macinatura si gramajul, pentru un espresso bun, doza de cafea trebuie sa aiba 7 grame.Cu cat trece mai multa apa fiarta prin portafiltru cu cafea cu cat aceasta devine mai toxica.Apa de la expresor are o temperatura cuprinsa intre 80 si 90 de grade.In concluzie poti bea o cafea buna si acasa avand aparate bune.

    Răspunde
  2. Probabil “cafeaua” de la tonomat este făcută din “prafuri” (gen 3 în 1). Este un gust “normaliza” dar care nu prea are legătură cu cafeaua. Eu o numesc băutură cu gust de cafea. Cafeaua adevărată poate fi dezgustata în cafenele. Cel mai probabil prin încercări repetate ori vei forma o opinie. Eventual te poți ghida citind câteva articole pe net.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.