Cand postezi pe blog

Cky întreabă în acest articol cât de mult contează orele la care postezi conținut pe blog. Unele din întrebările sale sunt pertinente și înțeleg la ce se referă.

I-am promis că îi răspund, dar am decis să scriu un articol pentru asta. Răspunsul meu este: depinde. Depinde de tipul de conținut pe care îl produci. Dacă produci conținut de citit dimineața la cafea (în general știri), atunci înseamnă că cea mai bună perioadă pentru a publica pe blog este dimineața, la prima oră. Și postat și distribuit pe rețelele sociale. Un bun exemplu este Zoso. El face așa.

Însă cel mai important este să pornești de la o analiză. Pune mână și scrie. Scrie mult, scrie des, scrie la orice oră. Urmărește măcar vreo 2 săptămâni traficul, fără să ai vreo strategie de scris. Vei observa momente din zi în care vei avea spike-uri de trafic. Pe momentele alea trebuie să te concentrezi și să începi să le analizezi mai atent. De unde vine traficul, cum, cât stă omul pe la tine etc. După aceea îți va fi un pic mai ușor să știi când e bine să postezi pe blog.

Iar dacă nu vrei să faci o astfel de analiză sau nu te interesează, măcar scrie și publică articole când vrei. Oricum e mai bine decât nimic.

Și cum e bine să vorbim în general despre noi, am să zic cum fac eu. În general, cele mai multe articole le scriu seara, după ora 23:00. După care încep să le programez pentru publicare a doua zi, după ora 09:00. Articolele care conțin știri le pun mai aproape de ora 9 dimineața, iar restul articolelor le pun spre după-masă. Ideea e să las măcar o pauză de o oră sau două între ele. Asta dacă am mai multe articole. Există zile în care n-am nimic.

E drept că unele articole le public și atunci, pe loc, seara când le scriu. E chestie de chef și sentiment, nu e totul calculat. Recunosc totuși că mă gândesc un pic la ultimul articol publicat înainte de ora 9 dimineața a următoarei zile. Pentru că la ora 9 dimineața pleacă automat newsletter-ul, iar acesta se bazează pe feed. Mă interesează ca primul articol din seria de articole de pe newsletter să fie mai atractiv, ca să oprească un pic privirea celor care deschid mailul să vadă ce-am mai scris și să-mi dau o șansă în plus să intre la mine pe blog.

În rest, mă concentrez ca indiferent de momentul în care articolul se publică pe blog (programat sau nu) să îl distribui eu manual după ora 9 dimineața când șansele să fie mai multă lume online sunt mult mai mari.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Cand postezi pe blog”

  1. Pentru mine cel mai bun moment este acela cand am online pe facebook foarte multi prieteni. Public articolul si apoi ii dau un share si in ora aia prinde multe vizualizari.

    Răspunde
  2. Deci concluzia e ca e ok sa le tii in draft, am avut momente in care am bagat articol dupa articol la intervat de 20 de minute si ma gandeam ca nu e ok sa lansez 10 bucati in interval de o ora, nici nu dau sansa cititorului sa le vada pe toate

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.