Când mai creşte Google Plus?

Google Plus este un serviciu destul de promiţător în continuare, care atunci când a fost lansat am crezut că va fi doar o problemă de timp până să depăşească Facebook. Totuşi, constat că în acest moment ascensiunea Google Plus nu mai este atât de rapidă şi serviciul celor de la Google nu pare să pună probleme serioase pentru Facebook.

Nu vom vorbi acum de cifre, pentru că în ambele tabere acestea sunt impresionante. Pur şi simplu simt eu că Google Plus stagnează în România şi nu îmi dau seama de ce. Mie mi se pare un serviciu mult mai “serios” decât Facebook, însă nici nu vreau să critic acuma Facebook doar pentru că aşa e la modă. Ambele servicii sunt competitive şi au avantajele şi dezavantajele sale.

Părerea mea este că nu aleg mai mulţi oameni Google Plus din obişnuinţa pe care o au faţă de Facebook. Eu îmi aduc aminte că acum câţiva ani când mi-am făcut cont pe Facebook eram total dezorientat şi habar n-aveam cum se foloseşte. Spre ruşinea mea, nici măcar acum nu cred că ştiu prea multe :). Ei bine, cred că unii dintre utilizatorii de Facebook care doresc să încerce şi Google Plus, simt uneori aceeaşi senzaţie pe care am descris-o mai sus şi după câteva experienţe cu Google Plus se întorc la Facebook.

Plus de asta cred că Facebook are o latură mult mai personală decât Google Plus. Nu ştiu ce să zic, însă pe Google Plus nu am văzut atât de multe postări personale ca pe Facebook. Probabil nici nu se doreşte atât de mult acest lucru … voi ce spuneţi? Aţi testat Google Plus? Folosiţi Google Plus? Ce părere aveţi de Google Plus?

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Când mai creşte Google Plus?”

 1. Google Hangout mi se pare o idee extraordinara dar nu prea prinde la romani. In timp lumea se va plictisi de facebook si va trece la alte retele de socializare, probabil Google+

  Răspunde
 2. Parerea mea este ca google plus e cam brut la nivel de template, prea mult alb prea putine optiuni si sincer pare parasit mereu. Iar e complicat cand incerci sa mai faci ceva pe langa altceva care deja e foarte bun si inca un motiv ar fi ca noi romanii suntem in trend daca maine zice x uletz care e nush cine … ca aia e tare toata lumea eee hai sa ne amintim de efectul hi5 o prostie de retea de socializare pentru copii.

  Răspunde
  • Sunt convins că cei de la Google nu se vor lăsa aşa uşor şi că vor mai investi în Google Plus. Eu aş miza mai mult pe treaba cu Google Hangout care ar prinde bine chiar şi la companiile care vor să facă videoconferinţe cu mai multe persoane simultan, dar nu au un buget atât de mare pentru asta.

   Momentan sunt cu ochii pe Pinterest să vedem cum va evolua şi în România.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.