Când avem Google Music (Music Play) în România?

Mă refer la Google Music, Music Play sau Muzică Play. Am scris cele trei denumiri ca să identificați serviciul în funcție de limba în care folosiți telefonul vostru mobil cu Android sau în funcție de cum îl percepeți.

Music Play este un serviciu Google identic cu iTunes de la Apple. Cu ajutorul Muzică Play poți reda melodiile de pe telefonul tău. Are o interfață simplă, intuitivă, are și egalizator dacă vrei – îmi place, chiar dacă nu a reinventat roata. Ca să vezi muzica în aplicația Google Music de pe telefonul tău trebuie doar să conectezi smartphone-ul la computer și să copiezi muzica în folderul Music al acestuia.

Apoi, când vei deschide aplicația Music Play vei observa melodiile acolo cât de cât organizate. Însă eu îmi doresc Google Music în România pentru că sunt dispus să cumpăr muzică de la ei așa cum am făcut și de la iTunes atunci când am avut iPhone. Mă gândesc că din punct de vedere legislativ nu ar fi nici o problemă. Dacă a putut Apple să introducă iTunes în România în urmă cu câțiva ani, nu văd de ce nu ar face acest lucru și Google prin intermediul Music Play.

Sper doar să fie un mic delay și nu o problemă la mijloc. Mai ales că cei de la Google și-au dezvoltat foarte bine și foarte frumos serviciile în România. Eu am căutat pe net informații despre când va fi lansat Google Music în România, dar nu am găsit nici o dată potențială de lansare. Poate cineva știe și îmi dă o veste bună printr-un comentariu la acest articol.

E drept că există tutoriale care îți arată cum accesezi Google Music în România. Sunt ceva progrămele cu care faci IP-ul tău să pară din State, dar ce folos atâta vreme cât nu e soluția neapărat originală. Plus de asta nici nu știu cât se menține șmecheria pe smartphone, pentru că eu accesul continuu la Google Music Play în România îl vreau pe smartphone, nu pe computer. Vreau muzica originală la purtător, cu imagine de cover, cu clasificare pe gen muzical, cu tot ce trebuie :)

Tot la fel de drept este că mai există și alte servicii muzicale precum Zonga, special dedicate utilizatorilor din România. Personal am testat Zonga o perioadă și am fost foarte mulțumit atât de calitatea aplicației de pe smartphone cât și de varietatea de muzică. Dar eu sunt un Google fan(atic) :) și parcă aș vrea să fie mai repede Google Music în România.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

11 comentarii la „Când avem Google Music (Music Play) în România?”

 1. Google Play Music disponibil si la noi. Inclusiv Google All Acces. Am 10 minute de cand am inceput my 30 day free trial. :D finally

  Răspunde
  • Android de la 4.4 încolo cică nu mai are nici o problemă cu viteza și stabilitatea. Și o zic studiile și analizele de specialitate. Eu pot doar să o confirm în calitate de utilizator Nexus 5 cu Android 4.4.2 :)

   Răspunde
 2. Au innebunit si astia de la Google, bazat pe modelul Apple, au inceput si ei sa introduca tot felul de aplicatii inutile, mai bine s-ar concentra sa imbunatateasca mizeria pe care ei o intituleaza Android… Aplicand cu succes strategia guvernului roman, lanseaza si ei cate o aplicatie total inutila ca sa distraga atentia de la problemele reale pe care le au. :)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.