Cameră IP wireless cu sunet

Vreau să-mi cumpăr o cameră IP Wi-Fi cu sunet pe care să o montez în camera copilului. Chiar dacă mai este cel puţin o lună până să vină Sara pe lume, profit acum de timpul liber pe care îl am şi mă pun la punct cu anumite detalii.

Mi-a venit ideea instalării unei camere de supraveghere video IP cu sunet în camera copilului pentru că staţiile alea de emisie recepţie speciale pentru copii sunt destul de scumpe şi nu îmi oferă imagini video. Mă gândesc că poate mă apucă dorul de copil când sunt la serviciu sau printr-o deplasare şi vreau să-l văd direct de pe smartphone. Prin urmare, mi-am făcut o listă de cerinţe pe care le am de la o cameră IP wireless cu sunet.

Ce vreau neapărat să aibă camera IP

 • Trebuie să aibă microfon încorporat ca să poată reda şi sunet, pentru că va juca şi rolul de walkie talkie. Dacă suntem în bucătărie sau în living, iar copilul începe să plângă, trebuie neapărat să pot auzi asta.
 • Trebuie să aibă conectare Wi-Fi. Şi aşa are un cablu de alimentare care nu-mi place că există :), aşa că un cablu suplimentar nu e deloc binevenit. E bine să ştiu că o pot conecta şi la o reţea de internet pe fir, dar dacă tot am internet wireless în casă de ce nu m-aş folosi de această funcţie?
 • Trebuie să pot accesa transmisia audio-video de pe un dispozitiv mobil precum smartphone sau tabletă.
 • Vreau să fie o cameră IP wireless cu sunet bună, dar vreau să fie şi ieftină, bineînţeles. Nu trebuie să depăşească un buget care se află în jurul sumei de 400 lei.

Ce cameră IP Wi-Fi cu sunet am găsit

Chiar dacă prietenul nostru Google ne ajută în majoritatea cazurilor să găsim ce căutăm pe internet, trebuie să vă spun că nu a fost deloc uşor să găsesc o astfel de cameră IP. Unele variante îmi depăşeau cu mult bugetul, alte variante erau camere video IP Wi-Fi, dar nu aveau sunet, iar alte variante erau camere video IP cu sunet, dar nu aveau Wi-Fi.

Până la urmă, am găsit cam la cel mai bun preţ din piaţă, adică aici, camera IP cu Wi-Fi şi cu sunet numită Foscam FI8918W. Zic că e cam cel mai bun preţ din piaţă pentru că cei de la IPCam-Shop.ro au un preţ mai ok decât anumite preţuri pe care le-am văzut pe Okazii.ro, de exemplu (da, am găsit şi mai ieftin, dar şi mai scump). Aşa arată camera IP Foscam FI8918W.

Camera IP Wi-Fi cu sunet Foscam FI8918W
Camera IP Wi-Fi cu sunet Foscam FI8918W
Camera IP Wi-Fi cu sunet Foscam FI8918W spate
Camera IP Wi-Fi cu sunet Foscam FI8918W spate
Camera IP Wi-Fi cu sunet Foscam FI8918W dedesubt
Camera IP Wi-Fi cu sunet Foscam FI8918W dedesubt
Camera IP Wi-Fi cu sunet Foscam FI8918W pachet vanzare
Camera IP Wi-Fi cu sunet Foscam FI8918W pachet vanzare

Iată ce oferă Foscam FI8918W comparativ cu ce doresc eu

 • Are microfon încorporat şi poate să redea şi sunet odată cu imaginile. Bonus, are şi un difuzor încorporat astfel încât nu numai că pot să aud ce se petrece în camera unde se află, dar pot să şi vorbesc, iar camera să redea ce spun de la distanţă.
 • Are suport pentru conectare Wi-Fi, deci am scăpat de un cablu care ar fi putut fi în plus. Asta nu înseamnă că nu se poate conecta la reţea şi prin cablu pentru că are suport şi pentru aşa ceva.
 • Valorează 396 de lei cu tot cu TVA, deci se încadreză în bugetul de 400 lei de care vorbeam.
 • Pot vedea şi auzi direct de pe un dispozitiv mobil gen smartphone sau tabletă. Are aplicaţie dedicată pentru iPhone, pentru Android şi pentru Nokia cu Symbian. Iată şi nişte videoclipuri cu camera IP în acţiune pe smartphoneuri.

Camera IP Wi-Fi cu sunet Foscam FI8918W pe iPhone

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YJid1ffSEms]

Camera IP Wi-Fi cu sunet Foscam FI8918W pe Android

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=GXHc6yZqep4]

Camera IP Wi-Fi cu sunet Foscam FI8918W pe Nokia

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Ig8EOpHux3w]

Camera IP Wi-Fi cu sunet Foscam FI8918W, pe lângă ce vroiam eu

 • Pot să mişc camera din interfaţa de vizualizare atât pe verticală cât şi pe orizontală, astfel încăt să pot vedea în mai multe zone fără să fie nevoie să o mut manual.
 • Are infraroşu, deci pot vedea bine şi noaptea. Nu doream neapărat această facilitate, dar e binevenită.
 • Treaba cu transmisia audio bidirecţională de care vorbeam mai sus, mi se pare o facilitate foarte interesantă.

La ce ar putea ajuta o cameră IP wireless cu sunet

Chiar dacă o astfel de cameră video de supraveghere nu reprezintă o soluţie de supraveghere video profesională care să poată fi implementată undeva unde se solicită un nivel de securitate mai înalt (cel puţin nu camera asta), poate satisface cu succes anumite nevoi precum:

 • Monitorizarea unui copil mic astfel încât să mai poţi face şi diverse treburi casnice.
 • Monitorizarea unei bone care are grijă de copilul tău sau măcar descurajarea unui comportament inadecvat al acesteia.
 • Monitorizarea unui birou mic, unde angajaţii sunt plătiţi la ora de lucru (productivitate continuuă gen activităţi de call center).
 • Monitorizarea unui partener de viaţă despre ai dubii că te înşeală, dacă o ascunzi suficient de bine :). Glumesc, bineînţeles :).

Cam asta am avut de spus despre subiectul cameră IP de supraveghere video cu sunet, însă aştept de la cei care se pricep cât mai multe sfaturi şi recomandări. Mai este timp până să cumpăr camera asta IP, aşa că orice sugestie este binevenită atât mie cât şi potenţialilor vizitatori care caută pe Google informaţii despre acest subiect.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Cameră IP wireless cu sunet”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.