Botoșaniul e chiar cu 10 ani în urmă?

Botoșaniul este un oraș frumos. Un oraș curat. Un oraș despre care se zice că este orașul cu cel mai curat aer din România. Botoșaniul ne-a oferit mulți oameni de valoare. Mihai Eminescu este născut în Botoșani (în Ipotești). Botoșaniul are femei frumoase. Soția mea e de acolo :).

Sunt multe lucruri bune de spus despre Botoșani. Dar cum orice pădure are propriile uscături, iată ce li s-a întâmplat socrilor mei vineri seară când se plimbau prin Botoșani. Citez din postarea soacrei mele de pe Facebook care se regăsește aici:

Am ieșit în această seară cu soțul meu la o plimbare. Frumos pe Unirii, frumos pe la Mall, frumos și în parcul Mihai Eminescu. Până la un moment dat. Un grup de 4 adolescenți, zic eu, între 13 și 16 ani au încercat să îi sară în spate soțului meu. Nu am înțeles intenția, că soțul nu avea nici căciulă de nutrie, nici nu aveam plase cu cumpărături, buzunarele aveau fermoare iar geanta era bine păzită. Doar unul dintre ei s-a apropiat de soțul meu. Strigătul meu l-a speriat pe puștan și a fugit cu ceilalți copii teribili.

Am căutat prin parc un domn de la poliția comunitară. Nu am găsit pe nimeni și în acel moment mi-am dat seama că nu am văzut pe traseul pe care l-am făcut în acesta seară niciunde pe cei care ar trebui să ne apere de astfel de mici bande de adolescenți rebeli.

Am înțeles că deja sunt probleme în oraș de mai mult timp cu aceste grupări și nu s-a luat nici o măsură. Vrem să circulăm în siguranță pe străzi și poliția comunitară  sau toți cei în drept să își facă datoria față de cetățeni.

Eu știu că faze din astea se întâmplau acum 10 ani prin România, când copiii teribiliști nu aveau altceva de făcut și mai căutau să bată oameni pe străzi sau să facă diverse prostii de genul ăsta. Cât despre poliție, nu merită generalizat. Eu personal încep să am o părere din ce în ce mai bună despre poliția română. Problemele sunt la nivel administrativ. Și cam de acolo trebuie rezolvate. E bine că totul s-a terminat cu bine, dar, totuși, să mergi seara frumos la o plimbare și să-ți sară unul în cap mi se pare de porc. În 2016. În România. În Botoșani.

Sunt convins că nu se întâmplă doar în Botoșani și după cum vedeți nu am nimic cu acest oraș minunat. Problema este că lucrurile astea trebuie știute. Măcar să știi că ți se poate întâmpla ceva dacă statul oricum nu ia măsuri și nu are patrule de poliție măcar seara prin locurile din centrul unui oraș pe unde se plimbă lumea.

Parcul Mihai Eminescu din Botosani

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Botoșaniul e chiar cu 10 ani în urmă?”

    • Tu ca esti tânăr, probabil. Mie îmi povestea si nevastă-mea acum vreo 5 ani ca ieșea cu fetele si ca erau momârlani care se luau de ele cu texte si replici din alea obraznice. Deci, e ceva acolo :)

      Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.