Banksters, primul joc de trading crypto pe blockchain care arată bine și face tradingul distractiv

Vreau să vă aduc în atenție un joc de trading crypto foarte interesant. Se numește Banksters și este primul joc de trading crypto realizat pe blockchain până acum. Am subliniat joc de trading crypto, pentru că alte tipuri de jocuri pe blockchain, da, mai sunt.

Mi-a atras atenția că au nume mari în lista de parteneri, că echipa lor are experiență în CEX și în trading, că websiteul lor arată foarte bine și că jocul este destul de cool. În plus, se află în varianta beta, deci nu au nimic la vânzare, așa că merită să stai cu ochii pe ei.

Legat de parteneri, mi-au atras atenția Luna PR, in, polygon, Dats Games, BNB Chain, Unity, aws sau Cointelegraph. Așa că am zis să fac o scurtă analiză și o prezentare a proiectului pentru că grafica lor, conceptul și detaliile îmi dau un vibe bun.

Dacă nu ai răbdare să citești tot articolul despre acest joc de trading crypto, poți intra direct pe Banksters.com și să apeși butonul ”Play now” pentru a juca. Partea interesantă este că au și un fond de premii de 10.000 de dolari pentru cei mai buni jucători.

Ce este Banksters

Ce este Banksters

Banksters este un joc mobil bazat pe Web3 ce recompensează utilizatorii pentru înțelegerea trendurilor din piețele crypto. Practic, îți poți îmbunătăți aptitudinile de trading în acest joc fară niciun risc în game mode și poți concura cu alți traderi.

Însă poți și mina și câștiga crypto real.

Banksters își propune practic o gamificare a procesului de crypto trading. Eu sunt mai degrabă un investitor crypto pe termen lung și un pasionat de tehnologie, iar partea de crypto trading nu e punctul meu forte, pentru că nu e atât de simplă.

Tocmai de aceea jocul de crypto trading Banksters își propune să facă tradingul crypto distractiv prin joacă. Este un fel de RPG (Role Playing Game) care se joacă online de pe mobil sau calculator cu alți jucători reali, numai că te bați în trading, nu în săbii.

Ce nevoi există în piață

Ce nevoi există în piață pentru un joc crypto ca Banksters

Ei bine, știți că eu mereu zic în vlogurile mele că un proiect crypto trebuie să aibă o utilitate clară înainte de a investi timp, bani sau energie în el. Așa că am analizat un pic Banksters pentru a vedea unde țintește și ce probleme sau nevoi rezolvă.

Am plecat cu analiza mea de la piață și public. Cred că oricine are vreun ban investit în crypto știe cât de stresantă este la un moment dat această piață. Tradingul crypto este un joc psihologic și mai stresant decât investițiile simple pe termen lung.

Statisticile arată că 31% dintre traderi se simt stresați atunci când fac trading crypto, iar asta rezultă în stări de anxietate, depresie sau traume psihice. Aș adăuga eu la aceste statistici și lipsa somnului noaptea sau descărcarea rapidă a bateriei telefonului :)

Motivul principal pentru aceste emoții negative este imposibilitatea traderilor de a influența prețurile din piață, aspect probabil evident imposibil de realizat de către un trader obișnuit. Traderii devin frustrați când așteptările nu le sunt îndeplinite.

Și aici intervine jocul crypto Banksters. Creatorii acestuia s-au gândit să facă un Social-Fi Game ce recompensează jucătorii pentru înțelegerea trendurilor pieței crypto. Partea distractivă a jocului este că în joc vei putea influența piața crypto :)

Mai exac,t NFT-ul tău de Bankster (adică avatarul tău din joc, ca să vorbim pe toate limbile), poate dobândi anumite abilități în joc care pot schimba trendurile pieței. Și sunt chestii destul de distractive inspirate și denumite din viața reală.

Astfel, gameplay-ul oferă jucătorilor acestui joc crypto o atmosferă de competiție și bucurie ce va reduce stresul tradingului crypto din viața reală. E ca învățatul la școală. Dacă învățarea este un proces distractiv, atunci e un proces mai puțin stresant.

Mecanica jocului Banksters

Mecanica jocului Banksters 1

Mining în joc

Imediat ce începi jocul, poți începe să minezi gratuit moneda din joc cu echipamentul de minat de bază. Moneda din joc este utilizată ca un cost de intrare plătit pentru a te putea alătura la runde de investiții astfel încât să câștigi crypto.

Runde de investiții

În cadrul turneelor (turnaments) cu alți jucători, vei folosi moneda din joc pentru a selecta criptomonedele din piața reală despre care tu crezi că vor performa mai bine. Jucătorii care câștigă runda de investiții vor primi fondul de premii ce constă în tokenul $BARS.

Minting

Ca jucător, poți să-ți împrumuți Banksterii tăi altor jucători și să fii plătit pentru că-i ajuți pe alții să creeze Banksteri noi. Alternativ, un jucător care deține mai mulți Banksteri poate să facă minting la unul nou și să-l vândă în marketplace sau să-l folosească.

Mecanica jocului Banksters 2

Realism

Prețurile criptomonedelor sunt reale pentru că sunt actualizate automat de pe Binance. Asta înseamnă că fluctuațiile sunt reale. Cu alte cuvinte, prin abilitățile Bankesterilor tăi poți influența rezultatul final, dar nu poți influența piața reală.

Clase de Banksteri

Ca orice RPG care se respectă, există mai multe clase de Banksteri din care poți alege. La începutul jocului poți să-ți cumperi primul tău NFT Bankster sau poți juca cu un Bankster gratuit pentru a încerca jocul înainte fără vreun NFT special.

Clase de Banksteri

Există 6 clase de Banksteri, fiecare cu abilități specifice. Adică în loc să avem acolo ca la World of Warcraft clase gen shaman, priest, warrior, paladin, druid, mage, rogue și așa mai departe, avem 6 clase cu denumiri specifice industriei crypto:

 • Trader
 • Investor
 • Shark
 • Whale
 • Illuminati
 • Reptilian

Apoi, după ce îți alegi clasa îți poți exprima personalitatea prin personalizarea avatarului.

Roadmap joc crypto trading Banksters

Roadmap Banksters

Proiectul Banksters a început la începutul anului 2022, iar într-un an de zile echipa de proiect s-a mișcat atât de bine încât pe final de an au făcut un beta testing cu ușile închise. Acum, în februarie 2023 au dat drumul la un beta testing deschis și nu vând nimic încă.

Asta este o informație importantă, pentru că ai ocazia să testezi jocul și să faci parte din proiect, iar atunci când tokenul $BARS va fi vândut, vei ști mult mai bine în ce te bagi și dacă vrei să te bagi. Mi s-a părut genul de oportunitate despre care să atrag atenția.

Echipa din spatele proiectului

Vă las mai jos și o imagine cu echipa de proiect în cazul în care vreți să citiți informațiile direct în limba engleză, însă vi le traduc și în limba română.

Echipa de proiect Banksters
 • Alex Althausen este un antreprenor care ia cu asalt lumea cripto. El este co-fondatorul a două proiecte cripto de succes – o platformă de exchange cripto bine cunoscută și de încredere, evaluată în primele 25 de schimburi pe CmC din categoria sa. Și Banksters, un joc inovator Play&Earn. Cu aceste proiecte și inițiative inovatoare, Alex joacă un rol uriaș în revoluționarea modului în care accesăm finanțe și criptomonede.
 • Kosta Seliuminau este șeful de produs al unei platforme de exchange cripto de încredere, cu ani de experiență în conducerea și gestionarea produselor bazate pe cripto, cu aproximativ 2 milioane de utilizatori și mii de utilizatori activi din întreaga lume.
 • Alexandru Cărbunariu este consilier de proiect la Banksters și Crypto Portfolio Builder, Crypto Business Advisor și Strategy și Consultant pentru mai mult de 5 Proiecte Blockchain în ultimii 6 ani. Alex este dedicat stabilirii unei noi ere a proiectelor de jocuri pentru o valoare sporită pentru utilizatori.
 • Igor Klyukin, un investitor vizionar în dezvoltarea jocurilor și creator de jocuri, cunoscut pentru realizarea capodopera unică, „War Robots”. El este creierul din spatele economiei Bankster și forța motrice din spatele întregii experiențe de joc.
 • Dimi Gornov a condus cu succes numeroase echipe de ingineri. Infrastructură criptografică implementată de la zero pentru 2 exchangeuri cripto.

Concluzii importante

Pret Banksters si Tokenomics

Banksters este un joc crypto cu mult potențial. Se vede că s-a muncit mult la el. La grafică, la prezentare, la website și la mecanismul jocului. Dacă echipa de proiect se ține de treabă cu la fel de multă determinare și atenție la detalii, va ajunge departe.

Ca și elemente cheie de menționat în concluzie ar fi:

 • Jocul se poate juca gratuit, nu te costă niciun ban ca să îl joci
 • Este singurul proiect de gaming crypto care targetează traderii
 • Prețurile live sunt de pe Binance, deci fluctuațiile sunt reale
 • Poți folosi abilitățile pentru a influența rezultatul, nu piața
 • Se vor face concursuri săptămânale cu premii în bani reali
 • Banksters nu vinde nimic încă pentru că se concentrează pe joc

Ultima parte recunosc că m-a atras foarte mult, pentru că așa ar trebuie să fie orice proiect crypto la început. Banksters se concentrează pe dezvoltarea jocului, pe jucători și pe experiența totală. Cu alte cuvinte creează plus valoare înainte de vânzare.

Astfel, oamenii și potențialii investitori vor avea de-a face cu un produs finit, real și palpabil pe care îl pot testa personal înainte să decidă să investească sau nu. Se estimează că tokenul $BARS va avea un preț inițial de 0.10$ și supply maxim de 300.000.000.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Banksters, primul joc de trading crypto pe blockchain care arată bine și face tradingul distractiv”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.