S-a lansat platforma TopBlog.ro

Da, ai auzit bine. Suntem în anul 2023 și tocmai s-a lansat o nouă platformă dedicată blogurilor. Și da, anunț asta cu bucurie pe blogul meu pentru că de prin anul 2014-2015 se cântă prohodul blogurilor. Însă blogurile sunt bine-mersi și în 2023.

TopBlog.ro este un clasament al blogurilor realizat de Alex Ciucă (pe care bloggerii mai vechi îl știu drept Hoinaru). Odată cu dispariția t5.ro, era necesară o nouă platformă publică unde să fie afișat clasament blogurilor în funcție de trafic.

Acest clasament se actualizează trimestrial pe baza statistici din Google Analytics și momentan este un proces manual spre semi-automat. Dacă vrei să adaugi un blog în clasamentul TopBlog.ro, completează formularul de aici.

Înscrierea este gratuită.

La ce sunt bune blogurile

În era în care videoclipurile de 15 secunde sunt la putere, blogurile totuși rezistă și sunt o formă foarte eficientă de expunere online. Nu este prima provocare prin care trec blogurile, deoarece acestea au trecut și prin perioada când se nășteau rețelele sociale.

Principala diferență dintre un blog și o rețea socială, este că articolele de pe bloguri sunt aici ca să rămână în timp. Iar spre deosebire de un TikTok viral (care are și el valoarea lui, a nu se înțelege că am ceva cu TikTok), articolul de pe blog va genera trafic mult timp.

Ok, poate blogurile nu mai sunt principala sursă de entertainment online, dar au rămas principala sursă de informare online. Când vrei să iei o decizie complexă ce implică mai mulți bani, în procesul de documentare sigur ajungi și pe bloguri.

Din punctul meu de vedere, dacă ești companie, ar trebuie să nu neglijezi blogul de companie deoarece acesta îți va aduce trafic organic și va întări relația cu urmăritorii tăi. Da, e mai mult de muncă, e mai greu cu scrisul, dar în cele din urmă it will pay off.

Iarăși, dacă ești companie, ar trebui să nu neglijezi campaniile pe blogurile potrivite nișei tale. Poate că nu îți vor aduce vânzări peste noapte ca pe vremuri, dar în timp, prezența în articole pe bloguri îți poate aduce multe alte avantaje, pe lângă avantajul SEO evident.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

8 comentarii la „S-a lansat platforma TopBlog.ro”

 1. Eu m-am bucurat pentru ca duceam lipsa T5.
  M-am bucurat ca va fi iar vizibilitate.

  Astept implementarea API sa ia singur datele.

  Momentan sunt cam jos, la urmatorul update o sa fiu mai bine.

  Deja am alt trafic pe Ianuarie si Februarie, e si normal ca m-am pus iar pe scris.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.