Azi am făcut un chec și mi-am dat seama că ce cumpărăm din comerț n-are cum să fie super natural

Azi am făcut un chec cu fiică-mea. Am vrut inițial să fac cozonac, dar ne-am trezit târziu pentru asta (a se citi 8:40 – o oră mult prea târzie pentru un cozonac bun făcut de la zero :)).

Primul chec din viața mea. Făcut de mine. Bag pe Google rețetă chec, găsesc una simplă și mă apuc de treabă. M-am uitat acolo la rețetă și am zis că în 60 de minute rezolv tot.

Cu tot cu spălat de vase. Aha…

Chiar voiam să fac două bucăți. Eram entuziasmat.

Și m-am apucat frate să fac toate cele. Separă ouă albuș de gălbenuș. Bate albușul cu praf de sare și chestii de genul. Măsoară făină, amestecă cacao, pune praf de copt unde trebuie.

Știți voi…

Ideea e că a durat al naibii de mult să fac un chec din chestii naturale. Gen o chestie din asta.

Chec cacao

Nimic de spus. Bun la gust, totul ok.

Însă munca depusă + ingredientele n-au cum să coste 10 lei ca produs final într-o cofetărie. Chiar dacă eu sunt lat și mă mișc ca o cizmă în ale bucătăriei.

Și atunci mi-am dat seama că ce cumpăram până acum pentru fiică-mea n-are cum să fie la fel cum faci acasă indiferent de cât de bun e sau de unde l-ai cumpăra.

O să-mi ziceți că sunt hater și că nu știu eu cum se face la nivel înalt treaba asta și că toată chinuiala mea este joacă de copii mici pentru cei care fac chec și îl pun la vitrină.

Poate că aveți dreptate. Însă pe mine m-au costat toate ingredientele vreo 15-20 lei. Plus cost de oportunitate (hai să nu-l punem) x lei.

Eu totuși nu-mi explic cum cineva poate să zică că vinde un chec natural la 10 lei și să iasă și în profit. Lăsați-mă să mă întreb chestia asta în prostia mea și poate cineva îmi lasă un comentariu la acest articol și mă lămurește. Take it easy. Mulțumesc!

Chec cacao reteta
P.S.: L-am pus într-o pungă pentru că la ce fel arată nu cred că rezistă mai mult de 2 zile. Cam asta înseamnă natural.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Azi am făcut un chec și mi-am dat seama că ce cumpărăm din comerț n-are cum să fie super natural”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.