Avem ”OO” la Galați luna asta? Facem?

BGG a murit, trăiască BGG! Blog Gathering Galați merită transformat un pic. Pentru că la edițiile trecute nu a fost numai despre blogging. Online nu înseamnă doar blogging, iar blogging nu înseamnă doar online. Stând la o bere cu Adi Bot și la un telefon cu Georgiana Vînău am zis că merită ca oamenii din online să se mai găsească la o bere în Galați, dar în gașcă mai mare. Ca să știți ce s-a întâmplat la BGG-urile anterioare click aici.

Ce înseamnă ”OO”? Păi, m-am gândit că poate fi un acronim foarte bun pentru ”Online Offline”. Pentru că la urma urmei cam asta e atunci când ne găsim. Oameni din online se găsesc și relaționează în mediul offline. De ce nu ”OO”? De ce nu OO GL?

Bun. La ce ne-am gândit? Păi, la un motiv suficient de bun să ne găsim cu toții, să bem o bere și să mai vedem ce a mai făcut unul sau altul între timp. De asemenea, să ne cunoașteam mai bine și eventual să legăm colaborări și prietenii cu alți oameni cărora le-ar plăcea să vină la o întânire offline între oameni de online. Sunt convins că la finalul unei astfel de întâlniri toți putem pleca mai câștigați. Și nu e vorba despre vreo întâlnire exclusivistă. Absolut oricine e binevenit. Chiar ne-am dorit de fiecare dată să vină oameni noi care își doreau să facă ceva online sau să dezvolte ceva online. Pentru că nu se știe niciodată ce se leagă. OO GL ar putea fi un eveniment ocazional de networking super fain. Unde nu vin doar oameni care caută să se promoveze, ci vin și oameni care caută să se distreze alături de alți oameni cu pasiuni comune.

E și cu prezentări publice? Da, ar putea fi. Înainte de bere. De ce nu? La prima ediție ”OO” probabil nu ne vom permite să aducem speakeri din afara orașului, dar la edițiile viitoare cine știe? Să nu uităm că la ultima întâlnire de gen ne-a vorbit Vali Petcu (Zoso), Andrei Cismaru de la Bitdefender și Andrei Basoc care pe vremea aia era la GolinHarris. A fost super tare.

Putem s-o facem din nou! Mai bine, mai fain. Ce ne stă în cale să stabilim o dată? Păi, ziceți și voi o dată. Ideal ar fi să fie în weekend. Eventual vinerea. Începând pe la 16:00. Pentru că sâmbăta sau duminica oricărui potențial partener i-ar fi aproape imposibil să ne ajute (e perioadă de nunți, botezuri, știți voi). ”Vinerea OO din Galați” ar suna destul de bine, nu? :) Și încă ceva.

Nu putem să o facem singuri. Eu pun la bătaie promovarea evenimentului. Georgiana poate găsi sponsori. Adi ne poate oferi expunere în presa locală. Dar, e nevoie de mult mai mult. E nevoie să se implice lumea cu mai mult decât un simplu share. Nu știu, mă gândesc că un logo pentru eveniment sau o machetă vizuală inteligentă (aveți subectul ”OO” la mijloc :)) de promovare ar fi un ajutor bun.

Apoi, e vorba de locație. Cine primește niște oameni de online care își vor da check-in și vor face selfieuri acolo? Eventual și recenzii pe Facebook sau postări pe bloguri sau site-uri? :) Cine își asumă această publicitate online gratuită, dar necontrolată, și mai dă și cel puțin un rând din partea casei? :) Pentru că e o întâlnire a oamenilor de online, dar trebui să fie undeva offline.

Legat de prezentări publice încă nu știu. Eu așa avea ceva materiale de prezentat pentru zona de online (unelte și tips & tricks), Adi ar avea ceva similar, Georgiana știu că nu se bagă, dar la masă veți afla destul de multe de la ea pe social media, iar eu sincer să fiu voi face invitație și unui internet marketer de succes al cărui nume nu vi-l pot zice până nu acceptă.

Totuși, eu sper ca lumea să nu vină doar pentru prezentările publice. ”OO GL” ar fi și despre băut bere, vin, ceai, cafea, apă… după. Acestea fiind spuse, așteptăm comentarii, păreri, sugestii… anything ca să-i dăm drumul la treabă și să stabilim niște chestii.OO Galati


Update: Până acum și-au anunțat sprijinul față de acest eveniment (indiferent cum va fi sau unde va fi): aBeauty clinique, Maia Bijou și Romero, Fundația Comunitară Galați and still counting…

 

30 de comentarii la „Avem ”OO” la Galați luna asta? Facem?”

 1. Cand intentionati sa va intalniti? Vizavi de nume – sfatul meu este sa renuntati la prescurari si sa puneti ceva direct gen – offlineingalati (offline este un termen folosit doar de catre cei care mai stau si online)

  Răspunde
 2. Pe mine m-ar încântă maxim sa fiu prezent. Dar din păcate am mai absentat și de la alte BGG.

  As ajunge în Galați undeva pe 14 noaptea (23:00) sau 15 la prânz. Ăsta înseamnă vineri-sambata.
  Luni plec în co și mai trec odată tot prin weekend. Deci astrele mele nu se prea aliniază pentru o zi de vineri.

  Răspunde
 3. Chiar ma gandeam ca nu se mai aude nimic de BGG! Ar fi frumos sa ne adunam din nou! Sustin si eu ideea si ma bag cu orice e nevoie la organizare. Doar sa nu fie in weekendul de sfarsit de august. Astept vesti!

  Răspunde
 4. Multumesc pentru invitatie, Gabriel! Nu pot sa ajung la voi, la Galati. Voi fi la Bucuresti sau la Cluj… Va urez multa distractie!

  Răspunde
 5. Gabi, nu ar fi mai interesant sa se denumeasca Comunitea Oamenilor din Online Galati ? Pentru ca pana la urma ceea ce uneste blogeri dar si restul care s-ar putea arata interesati este activitatea din online, fie ca vorbim de activisti, fie ca vorbim de oameni din presa online-ul ne uneste. Si denumirea de comunitate poate ne apropie mai mult si poate reusim sa gasim puncte comune pe care sa marjam.
  PS: Si daca pentru blogeri online-ul este locul unde pot „urla” fara ca cineva sa le cenzureze gandurile ideile ;), oare ar fi fain ca OO Galati, sau C.O.O. Galati sa militeze pentru un speakers corner? Un loc in public (offline) in care sa ne vedem odata la luna si sa „urlam” la lume gandurile si ideile noastre ?!
  PS: Ca locatie sigur ne pot gazdui cei de la Ethos Cafe, acum despre consumatie nu putem garanta, neffind un local foarte aglomerat.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.