Astia care vand jucarii in perioada asta sunt mai ceva ca traficantii de droguri in ceea ce priveste profitul

Am cumpărat jucării din timp. Inclusiv în noiembrie de black friday am comandat jucării pentru Moș Nicolae și Moș Crăciun. În ultimele zile de înaintea Crăciunului nu m-am plâns de nici o înghesuială. Pentru că am ieșit la cumpărături, dar pentru chestii uzuale, nu aspecte de căpătâi.

N-am putut totuși să nu remarc prețurile la jucării. La finalul lunii noiembrie/începutul lunii decembrie, prețurile la jucării erau mari, adică normale pentru perioada respectivă. Comercianții sunt mai deștepți decât noi. Au ac de cojoc la prețuri și pentru cei un pic mai organizați, care cumpără jucării cu o lună înainte.

Însă pe cei care au de cumpărat jucării în ultima clipă, îi ard de-i rup. Frate, am văzut prețuri mult umflate la jucării pe ultima sută de metri de înainte de Crăciun. Văzând prețurile din lunile trecute, nu aveam cum să nu compar. Un set de bebe roz plus cădiță și accesorii era aproape dublu ca preț în perioada asta. Noroc că îl cumpărasem din timp de pe net. Deși au prețuri relativ standard, ca la țigări, inclusiv pachetele de LEGO erau ușor mai scumpe. Per total, tot ce însemna jucării era mai scump.

Înțeleg că e un business, că se mănâncă cu profit și că niște oameni trebuie să trăiască din asta, dar anul ăsta parcă a fost prea de tot. De asta voi continua să cumpăr din ce în ce mai multe online.

Pentru că online pot compara prețurile mai ușor. Și nu, nu mă rezum doar la prețuri, pentru că este importantă și garanția sau timpul de livrare, aspecte pentru care prefer să plătesc cu cel puțin 10-20 de lei în plus. Iar pe lângă faptul că pot compara prețurile mai ușor, e mult mai confortabil. Stau pe scaun și aleg, fără să intervină sentimentul de imperativitate pe care comercianții vor să-l transmită.

Pot comanda și mâine dacă nu m-am hotărât. Oricum sosește până de Crăciun. Asta dacă mă organizez să comand lejer, din timp. Dacă las totul pe ultima sută de metri e normal să mă plâng că viața este grele și că jucăriile sunt mult prea scumpe în perioada sărbătorilor. Și cu toate astea, dacă mă organizez, sunt obligat să cumpăr ce pot, de pe unde pot. Pentru că până la anul uit că ăștia care vând jucării în perioada asta sunt mai ceva ca traficanții de droguri în ceea ce privește profitul. Și ghiciți ce!? La anul voi face la fel. Pentru că lene și pentru că organizare.Jucarii Craciun

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.