Aprinde farurile, mă!

Dacă ți-a venit să zici în trafic vreodată ”Aprinde farurile, mă!” poți da share lejer la acest articol. Sau dacă ți-au venit la gură vorbe mult mai urâte :)

Merg des pe drumurile patriei. De ceva timp a început să se înnopteze mai devreme. Azi veneam de la București la Galați pe ruta București – Urziceni – Buzău – Brăila – Galați. Pe la ora 19:00 și ceva mă apropiam de Urziceni.

Era mai mult noapte decât zi. Și venea unul cu un Cielo din contrasens cu o viteză mai mare decât putea duce mașina lui. Dar cu farurile stinse. Nu mi-a venit să cred. Frate, cum să fii atât de imbecil? În situații din astea nu numai că îți pui viața în pericol (și a pasagerilor, dacă există), dar pui în pericol și viața a zeci de participanți la trafic. Oameni care au copii mici în mașină. Oameni care nu au nici o responsabilitate pentru că tu vii tare din umbră cu farurile stinse.

I-am făcut flash-uri și l-am claxonat puternic. Poate o fi uitat omul să aprindă farurile. Dar nu știu dacă a înțeles mesajul. Sunt convins că l-au mai claxonat și alții pe drum și până la urmă a aprins luminile. Am verificat știrile și nu am auzit de nici un accident pe zona aia.

Semn că probabil le-o fi aprins până la urmă. Eu înțeleg că nu toată lumea are sistem de faruri inteligente. Nici eu nu am și nu am simțit nevoia. Eu m-am obișnuit. Circul cu farurile aprinse mereu. Este opțional pe timp de zi în oraș. Este obligatoriu și pe timp de zi în afara orașului.

Însă noaptea e obligatoriu să aprinzi farurile frate. E vorba de siguranță înainte de bun simț. Ce nu înțeleg? Nu înțeleg de ce Poliția Rutieră nu face acțiuni pe acest subiect. Măcar în perioada când începe să se înnopteze mai devreme. E chiar atât de greu de demonstrat că ai prins un șofer care circulă fără lumini noaptea sau fără lumini ziua în afara localității? Nu știu, întreb. Poate statistica accidentelor din această cauză e mică și de aia. Dar paza bună trece primejdia rea. Zic și eu.

P.S.: Cum ai putea atenționa pe cineva că nu are luminile aprinse în trafic? Ce semne s-ar putea folosi? Gen un set de flash-uri mai personalizat :)

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Aprinde farurile, mă!”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.