Am testat 3 beri noi: Cuvee Des Trolls, Viru si Urthel

Când ești obișnuit cu gustul berilor de pe la noi, a testa niște beri un pic mai diferite poate însemna o mică provocare. La o primă degustare poți să zici foarte ușor că nu-ți plac. Dar dacă le deguști la modul propriu (adică nu le bei pe nerăsuflate) începi să-ți dai seama că mai există și altceva.

Acum ceva timp am băut Hobgoblin. Și mi-a plăcut atât de mult încât am zis că merită ca din când în când să mai testez și alte tipuri de bere din import. Prima bere testată ieri a fost Cuvee Des Trolls. Eu sunt un băutor de bere și nu simt atât de tare prima bere pe care o beau mai degrabă de sete. Cuvee Des Trolls este o bere tare. Are 7% și se simte, adică după ce am băut-o am simțit imediat tăria acesteia.

Gustul e unul intens, greoi. Nu știu dacă e genul de bere pe care să poți să o bei pe nerăsuflate. Probabil merge foarte bine împreună cu ceva mâncare, ca să ai timp să o savurezi. Eu personal prefer berile mai răcoroase, mai ușoare. Nu cred că aș putea să beau mai mult de două beri Cuvee Des Trolls consecutiv pentru că m-aș ameți destul de bine. În concluzie, au fost 0,33 ml pe care i-aș mai încerca, dar eventual la o masă bazată pe carne de vită.

A doua bere testată se numește Viru și e o bere de origine estoniană cu 5%. Deși sticla arată altfel comparativ cu o sticlă de 0,33 ml, gustul acesteia nu m-a dat pe spate, nici ca intensitate, nici ca aromă. Da, are alt gust față de berile românești, clasice, din comerț, dar nu e genul de gust de care să mă îndrăgostesc.

A treia bere se numește Urthel și a avut de departe cel mai intens gust comparativ cu celelalte două beri menționate anterior. Pot să zic că a fost și cea mai acidulată, cam la fel ca majoritatea berilor românești. Deși are 6%, nu am simțit tăria acesteia din primele înghițituri. Nu mă pricep la descrieri de specialitate în ale berilor, dar dacă ar fi să zic ceva mai special, aș spune că berea Urthel e o bere la fel de zglobie ca fața piticului bărbos de pe sticlă (poze imediat).

Eu mi le-am cumpărat din Auchan Galați. Au un raft destul de interesant cu beri din import, iar peste vreo două săptămâni îmi propun să mai testez beri noi. Merg de obicei acolo pentru că atunci când fac mai multe cumpărături detest aglomerația. Și cum la City Mall e foarte aglomerat Duminica seara, prefer să parcurg o distanță mai lungă într-un loc mai puțin aglomerat. Cineva îmi spunea că găsesc la ei și berea Delirium Tremens, dar fără succes până acum. Am să încerc și la Mega Image via eMAG.Bere Cuvee Des Trolls Bere ViruBere Urthel

7 comentarii la „Am testat 3 beri noi: Cuvee Des Trolls, Viru si Urthel”

  1. Vreti sa va spun cum am daramat eu din greseala un intreg raft cu bere de import la Cora Lujerului? Este ceva de „Cascadorii rasului” (daca mai stiti si ati prins acea emisiune care se difuza pe timpul lui Ceausescu la TVR).
    Doar bere scumpa, imi venea sa plang de mila berilor bune, revarsate pe podea.
    V-am mai spus ca am 1,47 m? ;) Daca dati o bere, va spun ce am patit. ;)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.