Am jucat Pokemon Go o zi întreagă și…

Vă povesteam aici cu tot cu linkuri de download că Pokemon Go e disponibil oficial în România atât pentru Android cât și pentru iOS. Mi l-am instalat aseară și am jucat azi aproape toată ziua.

Am strâns aproape 40 de Pokemoni. Experiența e destul de interesantă, dar și destul de periculoasă în același timp. O să zic părțile bune și părțile proaste după prima zi. Voi mai juca probabil câteva zile ca să văd unde se poate ajunge, iar Duminică voi încheia experimentul Pokemon Go.

O să încep spre deosebire de alte dăți cu părțile mai puțin bune. Căutând Pokemoni riști să cazi în penibil. De exemplu, eu am fost azi cu cineva în Grădina Publică din Galați la căutat Pokemoni. La un moment dat, persoana care mă însoțea o luase pe arătură la propriu. Umbla cu telefonul în mână prin toate ierburile și la un moment dat voia să cumpere ceva dintr-un magazin doar ca să prindă presupusul Pokemon din interior. Bine, persoana care mă însoțea nu mai avea nici prea multă baterie la telefon și de aceea era un pic mai ”disperată” decât mine să prindă Pokemoni. Ca să nu mai zic că unii se uitau la noi ca la struț. Când mergeam împreună socializam, eram ok, dar doar despre Pokemoni vorbeam, așa că nu știu cât de multă socializare se poate numi asta. Pokemon Go e un joc care creează cu adevărat depedență și uneori chiar disperare (vedeți filmulețele de pe net). De aceea, e destul de periculos în mâinile celor care nu știu să se abțină și duc totul la extrem. De asemenea, mare atenție când traversezi strada.

Legat de părțile rele la Pokemon Go pot spune că e la fel ca orice chestie care creează dependență: alcool, tutun, iarbă, zahăr etc. În cantități moderate toate acestea sunt ok. În cantități excesive toate sunt nocive. Cam la fel e și cu Pokemon Go. Dacă vrei să faci un pic de mișcare și ai nevoie de partea ta de gamification pentru a face asta, un 30 de minute de Pokemon Go nu omoară pe nimeni. Dar vânătorile de Pokemoni care durează deja ore s-ar putea să creeze un dezechilibru major în viața ta.

Părțile bune de la Pokemon Go. Mișcarea. Faci mișcare de-ți ies ochii din cap. Iar mișcarea e bună pentru sănătate. Și e genul de mișcare ușoară, ok. Nu presupune alergare în sprint sau altceva, ci doar mers.

În anumite seri, s-ar putea chiar să fie mai sănătos să zici ”hai prietene să ieșim la o vânătoare de pokemoni printr-un parc”, decât tradiționalul ”hai să mergem și noi la o terasă să bem o bere”. Repet și subliniez, în anumite seri. În cantități moderate are și berea rolul ei :). În rest, mai am multe de învățat despre acest joc și mă voi pune să citesc diverse. De exemplu, eu acum am level 7, am ales deja tabăra roșie la level 5 și sunt curios când voi putea folosi acele Lure ca să atrag Pokemoni în zonă pentru mine și prieteni. Nu de alta, dar am vreo două și nu știu ce să fac cu ele :). Vă țin la curent!

Pokemon Go

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

7 comentarii la „Am jucat Pokemon Go o zi întreagă și…”

  1. Eu am fost la moldoveni si-am cautat semnal DIGI. Cate o liniuta de semnal pe zi. Pentru 15 secunde. Mai ceva ca pokemonii. Recomand reteaua, daca esti din Vrancea. Merita sa faci miscare :D

    Răspunde
  2. Aseară, n-aveam ce face înainte de somn, și am băgat și eu tot de probă acest joc. Dacă tot a fost intens mediatizat etc.. A trebuit să mă uit la un tutorial cum să prind pokemonii ăștia. Însă aseară în 15 min am reușit și eu să prind unul, culmea era la mine în cameră. :)) Poate dacă stau mai des în cameră găsesc mai mulți :))

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.