Am dezinstalat aplicația de Facebook de pe mobil

Atenție, nu am renunțat la Facebook. Voi fi prezent acolo la fel ca și înainte. Numai că am dezinstalat aplicația de Facebook pentru mobil. Și Facebook Messenger. În primul și în primul rând ca să intru pe Facebook atunci când vreau eu, nu alții.

Creierul meu pur și simplu nu se poate abține. Indiferent în ce circumstanță mă aflu, dacă îmi vine o notificare pe telefon nu mă pot abține să nu ma uit la ea. Acest lucru mănâncă timp, te face să îți pierzi concentrarea, te stresează, te presează. E nasol. Cam din același motiv am renunțat pentru moment și la smartwatch-ul meu cu Android Wear.

Da, aș fi putut intra pe la setări ca să scot notificările, dar nu am vrut să-mi bat capul. Aceeași poveste și cu Facebook Messenger. Mă trezeam de multe ori pe serpentine că răspundeam la mesajele de pe Facebook Messenger. Pentru că pur și simplu nu mă puteam abține.

Mă simțeam vinovat dacă nu răspundeam în timp util. Așa, cu aplicația de Facebook Messenger dezinstalată, nu mai văd notificările în timp real.

Iar ce nu vezi, nu te ”doare”. Dacă e caz de viață și de moarte există soluția numită SMS sau apel telefonic. Să fim serioși, activitatea mea nu depinde așa mult de conversațiile de pe Facebook Messenger.

Plus că NU ÎMI PLACE să stau la vrăjeală pe Facebook Messenger. Nu există timp de așa ceva. Și multor oameni nu le place treaba asta. De aceea, comunicatele de presă și propunerile de colaborare trimiteți-le pe email. Nu numai mie. Toți oamenii ocupați preferă să comunice așa. Cu mine dacă vorbești ceva pe messenger ai să vezi că te direcționez către mail. Nu din confort sau rea-voință. Dar ca să nu uit.

Revenind la subiect, sunt curios cât mă va ține folosirea acestor rețele de socializare și comunicare (și cu Twitter am făcut la fel) doar din browser-ul telefonului mobil.Facebook Mobile version

9 comentarii la „Am dezinstalat aplicația de Facebook de pe mobil”

 1. Pot auzi sute de notificari, mesaje sau telefoane. Atat timp cat conduc, iar secunda de neatentia poate costa enorm, nici nu ma uit spre telefon. De raspuns nici nu vine vorba. Nu-i raspund nici macar sefului cand suna si sunt ocupat cu vreun client sau ceva. Il sun eu apoi.
  Raspund notificarilor chiar si dupa cateva ore. N-am nici cel mai mic stres. Iar daca ma simt „presat’ de zgomot, in doua secunde opresc netul. :)

  Voi stiti ca in 95% din cazuri, cei care te cauta si nu le raspunzi imediat, isi rezolva problemele singuri fara sa fie macar afectata relatia noastra cu ei sau sa pierdem ceva important?

  Bine, depinde de circumstante. Nu pot sa nu raspund clientilor care ma suna, furnizorilor, sau ma rog, alte cazuri.

  Răspunde
  • Corect!
   Dar, cum spunea cineva mai sus, Greenify e sfânt: blochezi toate notificările de la toate aplicaţiile instalate. Personal, am lăsat „la liber” doar Gmail şi Tapatalk, pe care le citesc doar când am timp.

   Răspunde
 2. Folosesc și Chrome pentru a intra pe Facebook. Cu notificările am rezolvat-o cu Greenify, am băgat aplicația în hibernare și adio notificări. Dar mă deranjează altceva: Facebook pentru Android face resize la pozele uploadate la 960x540px. Din punctul meu de vedere e o rușine pentru anul 2015. Monitoare FHD+ avem, diagonale de la 22″ în sus, internet – slavă Domnului, dar cu toate astea developerii refuză să rezolve mizeria. De aceea uploadez pozele exclusiv cu Chrome (nici acolo nu stau foarte bine lucrurile dar nici 960×540). Pe iOS nu se întâmplă asta.

  Răspunde
  • La fel și cu clipurile video, HD-ul ăla e de fapt un 480p comprimat și răs-comprimat. Ce dacă telefonul filmează FHD la 60fps? Din punctul ăsta de vedere, Facebook for Android e la nivelul anului 2011.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.