Am blog nou! Am finalizat totul.

Am blog nou! După cum scriam aici, weekend-ul trecut m-am apucat de schimbări la GabrielUrsan.ro, iar astăzi am finalizat totul cu puțin ajutor.

Am avut probleme mari cu importul vechilor articole și comentarii. Pur și simplu au încercat mai mulți să rezolve problema, dar nu a fost cu putință. În cele din urmă am apelat la Mihai Brehar, proprietarul AvantiCart.ro. Ne cunoaștem pentru că magazinul online GSMRo este realizat de către AvantiCart, așa că mi-am permis să-i cer această favoare. În puținul său timp liber a reușit să mă ajute printr-un import a fișierului .XML pe un local host de-al lui, ca mai apoi să copieze baza de date și conținutul pe host-ul meu.

I-am mulțumit și telefonic, i-am mulțumit și pe mail, dar îi mulțumesc și aici pentru că practic m-a salvat. Este un foarte bun profesionist, are răbdare și nu-l bufnește râsul când un noob ca mine pune întrebări stupide. De aceea, dacă aveți un plan cu un magazin online, vă recomand AvantiCart.ro, pentru că acolo veți lucra cu MIhai și veți avea parte de cele mai bune servicii.

În alte ordine de idei, n-am apucat să vă întreb dacă vă place cum arată noul GabrielUrsan.ro :). Mie mi se pare că arată ca un pom de Crăciun cu toate bannerele astea cu reclamă pe el, dar îmi place. Bannerele sunt puse mai mult cu scopul de a testa anumite locații de click și anumite practici din marketingul afiliat. E clar că nu-mi vor aduce cine știe ce bani deocamdată, dar dacă îmi vor aduce, fi-ți siguri că voi împărtăși rezultatele cu voi ca de obicei.

Am trecut de pe WordPress.com pe o platformă WordPress.org self installed. Dumitru Postolachi știa de problema mea cu importul, iar într-o discuție privată în care eu înjuram WP.com, mi-a spus că tot eu susțineam sus și tare WP.com ca platformă de blogging. A avut dreptate să-mi atragă atenția în acest fel, pentru că aproape uitasem cât de fain e să fii liber pe un CMS WordPress în care poți să faci absolut ce vrei. Trebuie doar să-mi promit că nu-mi voi mai instala diverse plugin-uri aiurea care în final să compromită ori viteza, ori securitatea blogului … ori ambele.

De aceea, priviți-mă ca un blogger vechi cu blog nou :) și faceți-mi cât mai multe recomandări din experiența voastră cu CMS-ul WordPress. Vă mulțumesc anticipat pentru sfaturi legate de securitate, viteză de încărcare, SEO on-page etc.

Am blog nou

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

10 comentarii la „Am blog nou! Am finalizat totul.”

  1. Bine ca ai rezolvat cu transferul pentru ca imi aparea o gramada de legaturi intrerupte.

    Saptamana viitoare ma mut si eu cu hostul si dupa mutare urmeaza o tema noua.

    Răspunde
  2. Bine ca ai terminat cu toate, ar trebui sa nu te intereseze prea mult treaba asta din “spate” tu fa-ti treaba cum trebuie in fata, cu cititorii, wordpress-ul e destul de optimizat, daca ai…continut bun!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.