Mi-am făcut abonament mobil YOXO direct din aplicație și mi-am dat seama că ăsta este viitorul

YOXO este un abonament digital, care poate fi realizat și gestionat de la distanță. Un abonament mobil, configurabil și în același timp un abonament fără abonament, adică fără perioadă contractuală.

Oamenii s-au obișnuit să facă multe chestii de la distanță în ultimul an și jumătate. De la servicii de banking până la comenzi de mâncare, portarea la alți furnizori de energie și chiar portarea în alte rețele.

Din luna mai 2021 poți să te portezi la YOXO direct din aplicație, iar când am auzit treaba asta am fost foarte curios să încerc acest serviciu, mai ales că am auzit de acest abonament de multă vreme.

Update: gata, a venit și cartela SIM YOXO. A durat 2 zile totul din momentul în care am apăsat butonul de comandă (adică am finalizat procesul de înregistrare despre care voi povesti în acest articol).

Cartela SIM YOXO

YOXO este un abonament mobil care îți oferă beneficiile acoperirii rețelei de telefonie Orange România în caz că te întrebi dacă vei avea semnal bun sau nu. Vei avea semnal bun, stai fără griji. Chiar foarte bun pe net.

Care sunt ofertele YOXO

Oferte Abonament YOXO

Ofertele abonamentului mobil YOXO sunt așa cum vrei tu să fie. Mai exact, îți configurezi abonamentul în fiecare lună în funcție de ce nevoi ai. Într-o lună poate călătorești și ai nevoie de mai mult net.

Nu mă înțelege greșit, YOXO este foarte ușor de folosit. Adică nu este nevoie să îl configurezi în fiecare lună. O faci doar dacă vrei. În rest, poți să faci inclusiv o chestie de tipul set it and forget it.

Oferta YOXO de bază: Abonamentul de 19 lei.

Oferta abonamentului de bază YOXO este de 19 lei pe lună și pleacă de la minute și SMS-uri naționale nelimitate. Deci, uită de câte minute și în ce rețea sunt ele conține abonamentul tău. Nu mai trăim vremurile alea.

În cei 19 lei pe lună ai și 20 GB de internet 4G inclus, absolut suficient pentru o utilizare rezonabilă lunară în România, fie că ești elev și asculți muzică în drum spre școală, fie că ai nevoie de Waze sau Google Maps zilnic.

Mai mult net? Abonamentul de 29 lei.

Pentru doar 10 lei pe lună în plus, adică 29 lei în total (care între noi doi fie vorba nu-ți ajung nici pentru două beri bune băute în centrul vechi), primești 60 GB de trafic de internet, ca să fii sigur că ai destul.

Iar asta pe lângă minutele și SMS-urile naționale nelimitate, care să ne înțelegem, sunt de la sine în fiecare abonament YOXO, indiferent cât costă.

Eu personal aș merge pe opțiunea de bază de 19 lei pe lună și aș activa opțiunea asta cu 10 lei în plus (pentru că hei… e YOXO și poți să-ți schimbi oferta când vrei) doar în luna în care plec în concediu în țară.

Mai exact, atunci când plec în concediu în țară nu știu ce net o să am la hotel. Plus că dacă fac un tur cu motocicleta voi schimba des cazări și nu știu ce mă așteaptă. Plus că voi trece prin zone cu semnal slab.

Legat de semnal slab, e o chestie importantă, pentru că nu contează doar oferta de telefonie mobilă ci și operatorul. De aceea eu sunt pe Orange de când mă știu. Că au semnal bun și prin coclaurile unde ajung.

Vrei net și în afara țării? Abonamentul de 39 lei.

Probabil te-ai prins. Mai pui 10 lei peste cei 10 lei de care vorbeam mai sus și ai 100 GB de internet din care 4.52 GB îi poți folosi și atunci când călătorești în țările din Spațiul Economic European (SEE).

A, și încă ceva tare la oferta asta care costă nici cât două pachete de țigări (39 lei). Toate minutele și SMS-urile naționale nelimitate rămân nelimitate și când călătorești prin U.E. Adică suni acasă gratis.

Să nu uităm de opțiuni

Optiuni Abonament YOXO
 • Vrei și mai mult net? Îți poți adăuga rapid din aplicația YOXO câte 20 GB de net suplimentar pentru doar 5 lei calupul de 20 GB.
 • Vrei să plătești taxe speciale? Gen pod peste Dunăre, parcare sau diverse donații? Poți direct din aplicația YOXO.
 • Vrei să suni internațional? Pentru 5 lei activezi 100 de minute internaționale pentru apeluri în orice rețea din SEE.
 • Vrei roaming oriunde în lume? Pleci în Mexic sau la Dubai? Cu 125 lei ai 15 zile 100 de minute și 1 GB de internet, ca să fii safe.

Portare 100% digitală la YOXO de oriunde

Portare Abonament Mobil YOXO Digital

Campania asta cu oferta la portare mi-a atras cel mai mult atenția pentru că în zilele noastre, să fim serioși, cel mai greu este să facem schimbări. În primul rând pentru că nu vrem, în al doilea rând pentru că e greu.

Nu mai e cazul. Pe lângă faptul că e ok să faci schimbări, acum e ușor să faci schimbări. Cu YOXO te poți porta 100% digital, direct din aplicație. O să-ți explic pas cu pas, cum, dar hai să vedem ofertele de portare.

Oferta de portare la YOXO este foarte simplă și eficientă: ai o lună gratuită de abonament. Totuși, trebuie să te grăbești pentru că oferta de portare de care am menționat expiră pe 30 iulie. Verifică aici oferta de azi.

Beneficiile portării la YOXO

De ce sa treci pe YOXO

Eu sunt un om care își spală păcatele existenței sale (și a unuia dintre motoarele sale în 2 timpi :)) abordând în restul timpului o atitudine sustenabilă, orientată către consum redus și salvarea planetei.

Așa că dincolo de tutorialul de portare la YOXO pe care îl voi scrie pas cu pas mai jos, nu aș fi eu dacă nu aș vorbi înainte despre faptul că YOXO este o soluție și prietenoasă cu mediul. Iată de ce:

 • YOXO este un abonament 100% digital. Neavând perioadă contractuală mai mare de 30 de zile, nu necesită contracte pompoase tipărite pe hârtie, cu clauze scrise mărunt (și tonerul poluează, să știi).
 • Faci totul de pe telefon, din aplicație. Asta înseamnă că nu mai trebuie să mergi la magazin sau într-un Orange Shop pentru plata facturii, pentru modificare de opțiuni sau chestii de gen.
 • Vezi tot procesul, transparent. Direct din aplicație vezi statusul portării și ai vizibilitate totală într-un mod transparent asupra întregului proces de portare. Exact cum ai urmări un colet internațional :)
 • Este simplu, fără hârtii, semnături și birocrație. Toate problemele schimbării operatorului de telefonie mobilă au dispărut. Nu mai trebuie să plimbi în stânga și în dreapta hârtii făcute din copaci tăiați.

Tutorial portare YOXO

Poți să te portezi 100% digital din orice rețea, îți poți lua un număr nou sau poți să treci pe YOXO dacă ești client Orange PrePay sau ai un abonament în afara perioadei contractuale. Hai să începem…

 1. Instalezi aplicația YOXO din App Store (iOS), Google Play (Android) sau AppGallery (Huawey – modele mai noi fără suport Google Play).
 2. După ce ai instalat aplicația, o deschizi și îți alegi oferta dorită: cea la 19 lei (20 GB) , la 29 lei (40 GB) sau la 39 lei (100 GB).
 3. Pasul următor este să-ți faci cont. Pentru asta ai nevoie de nume, prenume, o adresă de email și o parolă pe care o stabilești.
 4. Vei primi pe adresa de email declarată un mesaj ce conține un link de validare. Apasă pe acel link pentru confirmarea mailului.
 5. În cazul portării, alege opțiunea ”Vreau să îmi păstrez numărul” din aplicația YOXO și bagă numărul tău existent de la celălalt operator.
 6. Dacă ai o cartelă PrePay Orange sau dacă ai deja un abonament Orange de alt tip vei alege tot opțiunea ”Vreau să îmi păstrez numărul”.
 7. Când ai ales opțiunea de păstrare a numărului, ți se va trimite un cod unic printr-un SMS pentru a se valida numărul.
 8. Introdu codul primit prin SMS pe numărul respectiv de telefon declarat. Vei fi trecut într-un ecran în care ți se verifică și declară eligibilitatea.
 9. Eligibilitate înseamnă să nu te afli încă sub incidența unei perioade contractuale cu Orange sau cu alt operator de la care te portezi.
 10. Scanează cartea ta de identitate (o vei face cu camera foto a telefonului, direct din aplicația YOXO) și așteaptă validarea datelor.
 11. Pentru protecția ta, mai ales la câte se întâmplă în ziua de azi, ți se va cere să înregistrezi un scurt video cu fața pentru confirmare. Stai liniștit, este în regulă, este o practică comună. În plus, nu va sta nimeni să râdă de cum îți arată fața când te filmezi pentru că un soft de tip AI doar va verifica că datele din cartea de identitate scanată sunt reale și că nu face nimeni un abonament în numele tău după ce ți-a furat buletinul :))
 12. În cazul în care vorbim despre portare, alege opțiunea ”Începe portarea” și încarcă ultima factură de la vechiul operator (poză sau atașament).
 13. Vei primi o cartelă SIM de la YOXO. În acest pas va trebui să selectezi adresa unde vrei să îți fie livrată și apoi să accepți termenii și condițiile.
 14. Probabil te întrebi cum plătești abonamentul lunar. Cu cardul. Păi e 100% digital, nu? :) Bagi datele cardului. Vezi că o să ți se ia 1 lei de pe card pentru verificare, ceea ce este normal. Asta ca să se poată activa plățile recurente. Suma aferentă abonamentului ți se va retrage de pe card doar după ce îți sosește cartela SIM fizic, după ce o bagi în telefon și după ce o activezi (adică după ce deschizi telefonul și ”prinzi semnal”).
 15. Fiind vorba despre portare, vei avea un număr temporar Orange. După ce primești cartela YOXO, intri în aplicație și scanezi codul de bare de pe pachetul cartelei SIM primite prin curier și alegi data dorită pentru portare. După ce se finalizează cererea de portare vei primi un SMS și vei primi și contractul pe email. Atunci numărul temporar dispare și este înlocuit de vechiul tău număr de telefon. În tot acest timp de ”tranziție”, stai liniștit, numărul tău vechi de telefon va fi mereu disponibil ca și înainte.

Gata, de aici ești YOXO!

Par mulți pași? Nu sunt mulți, doar că i-am explicat eu în detaliu ca să poată inclusiv părinții mei să se porteze la YOXO fără să aibă nevoie de ajutorul copiiilor sau a nepoților :) Iată și o variantă în 3 pași.

[Video] Tutorial realizare abonament YOXO în 3 pași

 1. Instalezi aplicația
 2. Urmezi pașii
 3. Ești YOXO

Dacă știi să comanzi mâncare online, să îți plătești facturile la utilități online sau să accesezi un serviciu de banking online, vei ști să îți faci abonament la YOXO. Este simplu și intuitiv.

De ce cred că YOXO e viitorul

În titlul articolului am făcut o afirmație pe care unii ar considera-o clișeu. Ăsta e viitorul. Dar eu am să-ți spun și de ce. YOXO răspunde la nevoile din ce în ce mai personalizate ale fiecărui individ.

Copiii de ieri sunt adolescenții de azi. Adolescenții de azi sunt tinerii adulți de mâine. Tinerii adulți de mâine sunt adulții responsabili de poimâine. Ei vor totul acum, pe loc, 100% digital, 100% configurabil, fără obligații.

Și vor dori mereu asta.

YOXO oferă asta.

 • Administrezi totul de pe telefon
 • Renunți când vrei la abonament
 • Îți păstrezi numărul de telefon
 • Poți alege un număr nou de telefon
 • Poți să-ți iei YOXO doar pentru net
 • Poți configura lunar ce ofertă vrei
 • Poți adăuga opțiuni la nevoie

End of story.

Mi-am facut abonament mobil YOXO

27 de comentarii la „Mi-am făcut abonament mobil YOXO direct din aplicație și mi-am dat seama că ăsta este viitorul”

 1. Ceva e făcut aiurea in Yoxo, opțiunile. Dacă am abonament de 19 lei (atât am nevoie) și vreau să plec neprogramat în străinătate e ok, pot să-mi iau o opțiune de 30 de lei pt roaming. Numai că opțiunea e valabilă până la începerea unui nou ciclu de facturare. Adică, dacă încep o nouă lună de facturare pe 30 dec și eu plec pe 29 dec opțiunea mea va fi valabilă doar 1 zi. Ceea ce e cam aiurea. Pe prepay Orange când iei o opțiune cu roaming, aceasta e valabilă 30 de zile.

  Dacă mai iau in calcul toate mesajele de pe diferite forumuri & facebook de la persoane care s-au trezit cu serviciile blocate deși au plătit sau pt că sistemul nu a fost în stare să ia banii de pe card (mie mi-a dat eroare la incasare chiar in momentul in care trebuia sa-mi ia 1 leu de pe card pt confirmare card)… atunci yoxo nu pare ceva în care să ai încredere în comparație cu Orange Prepay – care-ți oferă libertate, configurare instant a optiunilor.

  Cântărită cu atenție, oferta Yoxo este inferioară celei Orange Prepay. Nu reușesc să văd avantajul trecerii la Yoxo, luând în considerare un feedback consistent negativ legat de instabilitatea sistemului yoxo. Deci, nu.

  Răspunde
  • Salut! Noi avem în familie abonament YOXO toți – cel de 19 lei.

   1. Aia cu opțiunea de roaming așa e. E ciudată faza cu ciclul de facturare. Ar trebui să dea 30 de zile, ca pe PrePay.
   2. Am pățit o singură dată, însă problema era la cardul meu.
   3. La noi sistemul este stabil și nu am avut probleme.
   4. Nu îmi place pentru că încă nu au serviciul Number Share disponibil, ca să îți pui numărul de telefon pe ceas.

   Răspunde
 2. Hmmm….am tot vazut reclama ruland foarte mult pe TikTok si Instagram si din cate am citit la tine in articol pare foarte buna, pana ajungi la partea cu internetul in SEE, unde mai toti operatorii din Romania, *cu exceptia DIGI, au aceleasi reguli, poti folosi doar o parte din internet in SEE.

  * Nu vreau sa fac reclama celor de la Digi dar, pentru SEE au oferte bune.

  Răspunde
   • Corect, asa este. Referitor la comentariul postat anterior, eu am facut referire mai mult la mine ( aprox 6 luni/ an sunt departe de familie iar internetul este singura modalitate de a ne vedea )

    Răspunde
 3. Am un abonament Vodafone pe persoană fizică și două numere pe Întreprindere Individuală> Vreau să le trec toate pe Yoxo, dar în același pachet. Nu am terminat încă perioada contractuală cu Vodafone, dar m-au înfuriat, așa că o să plătesc taxele acelea de reziliere mai rapidă a contractelor (nu mai este mult de plată
  Se poate să le pun toate în același pachet?

  Răspunde
 4. YOXO a fost ceva la vremea lui dar acum se strânge lațul… Flex de la concurență e de ceva timp pe piață și e un pic mai competitiv… pe vremuri primeai bani înapoi pe netul neconsumat (se compensa factura lunii următoare) și pentru unii era mai avantajos decât la cartelă. Nu știu dacă mai e valabilă treaba cu ING Bazar cu cash-back 25%… merită să te uiți.

  Răspunde
 5. Două numere de Orange; unul trecut de la PrePay + unul nou și un număr portat. Toate trei sunt acum în YOXO. Sper să lase oferta cu banii înapoi pentru internetul neconsumat pentru abonamentele YOXO activate înainte de 7 iunie. Exact pentru beneficiul ăsta am ales acest tip de abonament.

  Răspunde
 6. Foarte interesantă partea cu roamingul. Urmează să plec din țară şi pare că YOXO au o super ofertă.

  Răspunde
 7. Un abonament excelent. Il am de cateva luni bune si sunt foarte multumit. As putea spune can nu are concurenta in piata, dar n-am verificat chiar toate ofertele.

  Răspunde
  • Multumesc pentru feedback si comentariu. Nici eu nu cred ca are concurenta ca produs de tipul asta, dar eu fiind deja client Orange cand am auzit ca semnalul e de la Orange nu am mai cautat altceva. Obisnuinta :)

   Răspunde
 8. Am abonamentul asta facut inca de anul trecut imediat dupa ce a inceput pandemia. L-am facut atunci ca sa imi controlez costurile ca ne-a scazut venitul simtitor in famile atunci si de atunci am ramas cu el ca e super tare.

  Răspunde
 9. Gabi ai idee cand se trece la 5G pe YOXO sau care ar fi variantele? Au un iPhone 12 Pro si e pacat de 5G-ul lui ca in rest abonamentul suna bine de tot!

  Răspunde
  • Buna intrebare. Nu stiu sa iti spun exact ca nu am de unde sa stiu, dar cert este ca fiind reteaua Orange la baza cel mai probabil 5G va fi o extra optiune cu 5G pentru cei care vor 5G pe YOXO.

   Răspunde
 10. Intrebare intrebatoare: pot sa portez mai multe numere in yoxo? Gen as vrea sa le am si pe ale parintilor, sotie, copil etc. la un loc ca sa le platesc si sa le gestionez eu.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.