5 situații în care o bicicletă e mai bună decât o mașină

Probabil că v-ați obișnuit deja să citiți articole despre biciclete, mai ales că în ultima vreme acestea sunt din ce în ce mai promovate, însă nu pot să nu vorbesc și eu măcar puțin despre ele. Merg în fiecare pe zi pe bicicletă și, chiar dacă nu am mașină, știu sigur că există cel puțin 5 situații în care o bicicletă este de o mie de ori mai utilă decât o mașină. Despre acestea voi vorbi desigur în rândurile următoare.

1.Mersul pe bicicletă e mai ieftin

Să zicem că trebuie să mergi la un supermarket din centru pentru a cumpăra doar câteva chestii. Până la supermarket ai de parcurs aproximativ 2-3 km iar traficul este destul de intens. Cu bicicleta vei parcurge acești 2-3 km în doar 10-20 de minute de mers lejer, fără a avea probleme cu traficul sau cu costurile, pentru că e gratis să mergi cu bicicleta. În această situație cred că e inutil să mai scoți mașina din parcare doar pentru a cumpăra o sticlă de suc și două pâini, nu?

2.Mersul pe bicicletă e mai sănătos

Indiferent că ai o semi-curisieră sau o bicicletă MTB, mersul pe bicicletă este foarte sănătos și chiar te poate ajuta să ai o viață mai bună. Vedem și auzim zilnic reclame în care ni se recomandă cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi, însă de cele mai multe ori le ignorăm zicând că nu avem timp. Ei bine dacă vom merge cu bicicleta la magazin și la servici, cu siguranță vom depăși acele 30 de minute.

3.Natura-ți mulțumește

Dacă vei merge într-un magazin de biciclete și îți vei cumpăra una, natura va fi foarte fericită. Asta deoarece mersul pe bicicletă este mult mai prietenos cu natura decât mersul cu mașina. Astfel îți vei face un bine atât ție cât și celor din jurul tău, salvând copacii și spațiile verzi.

4.Vei promova un stil de viață mai sănătos

Dacă vei merge cu mașina, nu vei promova absolut nimic în timp ce dacă vei circula mai mult cu bicicleta, ai putea reprezenta un exemplu pentru cei din jurul tău care ți-ar putea urma exemplul. Și uite încă o situație în care e mai fain să mergi pe bicicletă.

5.Te relaxezi și te bucuri de aer curat

Poate că te relaxezi și atunci când mergi cu mașina, însă e puțin probabil să te poți bucura de aer curat. Cel mai probabil în mașină te vei bucura de aerul condiționat, excepție făcând cazurile în care deții o mașină decapotabilă.

Așadar, mai doriți motive să vă cumpărați o bicicletă?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „5 situații în care o bicicletă e mai bună decât o mașină”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.