5 motive pentru a avea propriul blog

Blogosfera a evoluat foarte mult în ultimul timp iar scrisul pe blog a devenit mai nou o artă, la fel ca scrisul de texte creative precum poeziile sau poveştile. Atunci când pe blog scriem din plăcere atunci acesta va avea mult mai mulţi vizitatori iar bloggerul va fi apreciat.

Astfel putem spune că deţinerea unui blog personal nu are decât avantaje astfel încât fiecare persoană ar trebui să deţină unul, indiferent de vârsta acesteia. În acest articol vă vom prezenta 5 motive pentru care trebuie să vă faceţi un blog personal. Acesta este scris un guest post scris de Adi de La-Vorbitor.ro. Cu toate că multă lume spune că guest post-urile nu mai sunt la modă, dați-mi voie să trăiesc după propria-mi modă :). Mulțumesc Adi pentru contribuția adusă blogului www.GabrielUrsan.ro.

Scrisul este o artă

La fel ca muzica sau pictura, scrisul este considerat o artă. Prin scris ne demonstrăm talentul nostru în domeniul cuvintelor dar ne şi relaxăm făcând ceea ce ne place. De asemenea poate că la început veţi fi descurajaţi de faptul că nu veţi scrie la fel de bine ca alţi bloggeri cunoscuţi însă trebuie să ţineţi cont că aceştia au câţiva ani buni în blogosferă astfel încât şi-au antrenat destul de mult abilitatea scrisului. Astfel dacă la rândul dumneavoastră nu veţi renunţa la blog şi veţi continua să scrieţi, într-o bună zi veţi ajunge să scrieţi la fel de bine ca acele persoane.

Îţi poţi face prieteni

Atunci când faci blogging din pasiune vei avea din start ceva în comun cu mulţi alţi bloggeri deja existenţi în online: plăcerea de a scrie. Dacă doi oameni au cel puţin o pasiune comună atunci posibilitatea de a deveni prieteni este destul de mare. De asemenea în blogosfera există foarte multe persoane binevoitoare să ajute bloggerii aflaţi la început de drum astfel încât puteţi lega o prietenie foarte frumoasă cu aceştia.

Un blog te poate ajuta să te angajezi

Atunci când pe blogul nou deschis scrii despre marketing iar printre cititorii tăi se afla şi un potenţial angajator, dacă îi place cum scrii şi vede că ai experiență în domeniu acesta te poate contacta pentru a-ţi oferi un contract. Astfel după ce îţi faci blogul să nu uiţi să creezi o pagină de Contact care să conţină un formular, o adresă de e-mail sau un număr de telefon.

Poţi face bani

Multe persoane ajung să obţină sume de bani destul de plăcute astfel încât blogul a devenit o sursă de venit. Dacă articolele sunt de calitate iar blogul este cât mai bine optimizat din de vedere SEO atunci poţi primi PR de la Google care te duce în vizorul mai multor companii care cumpără advertoriale pe bloguri. În funcţie de PR-ul pe care l-ai primit preţul advertorialului poate fi mai mare sau mai mic.

Te relaxezi

După cum spuneam şi în introducerea articolului, scrisul este o artă. În general arta este foarte relaxantă astfel încât şi prin scris ne putem relaxa ca atunci când cântăm sau pictăm. Astfel decât să fumaţi o ţigară sau să apelaţi la un alt viciu dăunător mai bine scrieţi un articol pe blog deoarece este mult mai sănătos.

Aşadar sper că prin aceste 5 motive v-am convins să încercați şi dumneavoastră să vă faceţi un blog personal şi să ni vă alăturați în blogosfera.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „5 motive pentru a avea propriul blog”

  1. Nu pot decat sa-ti dau dreptate in motivele descrise de tine, pentru a avea un blog. Sincer, eu la inceput.. am zis, ia sa fac si eu sa vad ce fel e. Apoi cu toate ca numele s-a schimbat de multe ori, cu toate ca arhiva s-a pierdut. Tot am blog si diferite site-uri. Se poate spune ca de la un blog am inceput sa invat cum se mananca webdesign-ul.

    Răspunde
    • Mulțumesc frumos. La fel ca și în cazul meu, foarte multe lucruri încep din pură curiozitate iar apoi ne dăm seama că ne place mult acel lucru și vom continua să îl facem.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.