5 electrocasnice pe care dacă le-aș avea acum m-aș face bucătar

Încă nu sunt pe picior propriu și încă locuiesc cu părinții însă știu că dacă ar fi să mă mut mâine, cea mai multă grijă aș avea de bucătărie iar mai apoi poate că mi-aș îndrepta atenția și către celelalte camere. Totuși, înainte de toate aș investi cât mai mult pentru o bucătărie care să-mi permită să fac cât mai multe, să nu mă mai simt limitat și să permit imaginației să se desfășoare exact cum își dorește. Așa am ajuns să îmi fac un mic plan și să aleg 5 electrocasnice pe care dacă le-aș avea într-o bucătărie, imediat m-aș face bucătar.

1. Frigider

Poți găti oricât de mult vrei, însă dacă nu ai unde păstra toate acele alimente proaspete, degeaba ai gătit, deoarece nu vor rezista mai multe de câteva ore. Probabil că mi-aș cumpăra frigiderul chiar dinainte de a avea unde găti, deoarece știu că fără el e imposibil să trăiești atunci când mănânci acasă și îți place să gătești.

2. Cuptor

Cel mai mult iubesc mâncarea gătită la cuptor. De aceea cu siguranță aș face tot posibilul să îmi cumpăr și un cuptor incorporabil, nu de alta însă dacă tot aș avea frigider trebuie și să am și mâncare pe care să o depozitez în el, nu?

3. Aragaz

Oricât de mult mi-ar plăcea mâncarea gătită la cuptor și oricât de multe vorbe aș auzi despre prăjeli, tot nu aș putea să trăiesc fără un aragaz. Nu de alta dar unde mi-aș putea face rapid câteva ouă sau niște cartofi prăjiți atunci când sunt pe fugă și nu găsesc nimic în frigider care să mă atragă cu adevărat? Să nu mai zic de cafeaua la ibric, pe care nu o poate înlocui uneori niciun aparat de făcut cafea.

4. Congelator

Dacă nu aș fi intrat pe acest site probabil că aș fi uitat de congelatorul care m-ar putea ajuta să pun legumele coapte să stea bine pentru iarnă, carnea și alte ingrediente care, odată scoase, ajută la conceperea imediată a unei mese. O fi frigiderul bun pentru mâncarea gătită, însă tot ai nevoie și de un congelator care să te ajute să păstrezi ingredientele numai bune pentru acel moment când vor fi folosite.

5. Cuptor cu microunde

Oricât de nesănătos se vorbește că este, și oricât de criticat a fost până acum, trebuie să recunoaștem că un cuptor de microunde este perfect atunci când ne este lene să gătim. În aceste momente luăm pur și simplu o pizza din supermarket, sau orice alt aliment ce se poate găti astfel, și îl punem la cuptorul cu microunde iar cina e asigurată. Așa-i că-l iubim?

Voi fără ce electrocasnice nu ați putea supraviețui în bucătărie?

4 comentarii la „5 electrocasnice pe care dacă le-aș avea acum m-aș face bucătar”

  1. Alegerea unui aragaz nu e tocmai simpla. Initial te gândești ” ce mare diferenta e intre ăla de 1500 ron și ăla de 700 ron, ambele au flacara” , pana când m-am apucat sa fac un ghid pe tema asta :))

    Răspunde
  2. Like you said, minus cuptorul cu microunde, plus un blender si un storcator de fructe electric. Cand te grabesti, iti sugerez sa-ti faci un smoothie, retetele sunt foarte diverse, de la iaurt cu fructe, cu legume si seminte sau cu inghetata. Spre exemplu: http://www.petitchef.ro/retete/smoothie . Succes!
    P.S: nu trebuie sa locuiesti singur pentru a incepe sa-ti gatesti singur, vei castiga respectul parintilor cand vei lua initiativa in bucatarie

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.