3 reguli importante pentru siguranța casei tale

Chiar dacă majoritatea persoanelor și-au terminat deja concediile și s-au întors din vacanță, există încă multe persoane care și-au plănuit vacanța pentru această toamnă, principalele motive fiind prețurile mai mici, aglomerația mai puțină, ofertele mai bune șamd. Pentru aceste persoane m-am gândit că ar fi util să le aduc aminte că trebuie să aibă grijă de acasă chiar și atunci când sunt plecați în vacanță, luându-și câteva măsuri de siguranță. Despre aceste măsuri vom vorbi în rândurile următoare.

1. Nu toată lumea trebuie să știi că ai plecat de acasă

Facebook-ul a fost făcut ca să ne lăudăm și poate să socializăm. Totuși, de cele mai multe ori este folosit doar pentru a ne lăuda. Așa se întâmplă și când mergem în vacanță: postăm pe Facebook. Fie că ne dăm check in la mare, la munte sau în orice altă locație de vacanță, sau chiar postăm poze de la locul de unde ne aflăm, toată această activitate poate fi privită ca o invitație pentru hoți să ne viziteze casele. Astfel, prima măsură ar fi să nu postezi pe Facebook atunci când pleci în vacanță.

2. Camerele video sunt mai mult decât foarte utile

De cele mai multe ori, atunci când o cameră video este întreptată spre ușa casei pe care o deținem, aceasta ne garantează siguranță precum și informații în cazul în care un hoț este atât de tupeist încât o ignoră. Astfel, supravegherea video se poate dovedi vitală atunci când ne dorim să ne găsim bunurile la fel cum le-am lăsat înainte de a pleca în vacanță. Concluzia fiind una destul de simplă: dacă dorim o supraveghere video cât mai bună, ar trebui să montăm cât mai multe camere de luat vederi care să ne ajute să păstrăm bunurile în siguranță.

3. Ai grijă ce bunuri lași acasă

Chiar dacă nu poți lua toată casa după tine, este foarte important să nu lași obiectele de valoare expuse ca la muzeu. Cel mai bine ar fi ca acestea să fie puse în locuri greu de găsit, astfel încât chiar și în cazul în care hoții nu au aflat de pe Facebook că ești plecat și nu s-au sfiit de camerele video, aceștia să nu găsească nimic și să plece cu coada între picioare fără nimic de valoare. Un seif ar fi mai mult decât util, însă acesta nu este prea ieftin. Totuși dacă avem ce proteja în el, nu ar fi rea o astfel de achiziție.

Așadar, dacă nu vrei să îți cadă tot cerul în cap atunci când te întorci din vacanță, îți recomand să nu postezi pe Facebook detalii despre vacanța ta, să intri aici și să îți cumperi o cameră video precum și să pui în locuri sigure obiectele de valoare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.