Yahoo cumpara Tumblr? Utilizatorii se opun.

Yahoo cumpara TumblrMulți se întreabă dacă Yahoo cumpara Tumblr până la urmă. Tumblr este un serviciu de blogging cu utilizatori destul de împătimiți. Suma care se vehiculează este de 1 miliard de dolari.

Cam astea ar fi datele cele mai importante ale problemei. În România, având în vedere că destul de puțini folosesc cu adevărat Tumblr (cel puțin așa cred eu), nu cred că ar fi o problemă dacă Yahoo cumpara Tumblr.

Însă în afara țării, utilizatorii Tumblr sunt destul de supărați pe oferta facută de către cei de la Yahoo. Mulți dintre ei nu vor să folosească Tumblr ca serviciu Yahoo, din principiu. Observ că mulți au ceva cu Yahoo :). De aceea, mulți au postat mesaje de sabotaj dacă Yahoo cumpara Tumblr sau mesaje de opoziție. Cineva spune că dacă Yahoo cumpara Tumblr merită ca toți utilizatorii să posteze atât de mult conținut pornografic încât cei de la Yahoo să se lase păgubași. Altcineva deja întreabă unde se vor găsi utilizatorii Tumblr pentru a protesta, pe când un alt utilizator postează un colaj de imagini cu un mesaj către conducerea Tumblr.

Yahoo cumpara Tumblr

Yahoo cumpara Tumblr 1 Yahoo cumpara Tumblr 2 Yahoo cumpara Tumblr 3

Analiștii spun însă că dacă Yahoo cumpara Tumblr ar fi de bun augur pentru rețeaua de socializare, despre care se știe că nu se mai află de mult în expansiune și nici nu stă foarte bine la capitolul financiar. Însă o teorie cu adevărat interesantă constă în achiziția Tumblr de către Facebook, pe bani mai mulți și pe acțiuni Facebook pentru proprietarii Tumblr. Ar fi o achiziție interesantă pentru Facebook, având în vedere că platforma de socializare are de toate, mai puțin o platformă de blogging asociată.

În plus, de când se tot aude că Yahoo cumpara Tumblr, au apărut și zvonuri precum cărora Google intenționează să dezvolte și mai mult platforma lor de blogging, astfel încât să devanseze WordPress, liderul actual al platformelor de blogging din lume. Asta arată cumva că blogging-ul sună destul de bine pentru marile corporații online. Chiar și dacă sunt doar niște simple zvonuri, știm că de-a lungul timpului a existat mereu câte un strop de adevăr. Nu mare mi-ar fi mirarea să aud mâine, poimâine, că și Apple se apucă serios de dezvoltat o platformă de blogging.

Eu am un cont de Tumblr pe care mi l-am făcut acum un an. Am văzut un pic despre ce e vorba, dar apoi nu l-am mai folosit decât pentru a lega blogul de WordPress prin Socialize, astfel încât toate articolele pe care le postez aici să se ducă automat și acolo.

Voi ce părere aveți? Yahoo cumpara Tumblr sau vă gândiți la un alt colos online?

Sursă inspirație.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Yahoo cumpara Tumblr? Utilizatorii se opun.”

 1. Tumblr gazduieste in prezent peste 108 milioane de blog-uri, e o platforma cu potential pentru ca imbina microblogging-ul cu functiile unei retele de socializare, la care s-ar adauga o serie de servicii Yahoo.

  Răspunde
 2. Nu cred ca va cumpara, chiar daca il cumpara mai mult pierde. Sigurat o sa se faca modificari si creare conturi doar cu yahoo, deci un mare negativ.
  Despre Tumblr nu am ce comenta, e o platforma chiar faina dar nu a prins la noi.

  Răspunde
  • Flickr e tot o achiziție Yahoo, dar parcă nu mi-a cerut neapărat cont de Yahoo când mi-am făcut cont. Da, Tumblr e o platformă faină, ca un fel de Maxi Twitter aș spune eu, dar nu aș folosi-o în forma actuală ca platformă de blogging.

   Răspunde
 3. Nu prea stiu pe nimeni care sa indrageasca aceasta retea.Daca Yahoo da acei bani presupun ca in afara tarii inseamna ceva.Ma intriga ca nimeni nu cere acceptul utilizatorilor,care pana la urma ei au crescut aceasta retea

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.