7 chestii pe care să NU LE FACI dacă vrei să faci bani pe net din diverse oportunități

Activez în mediul online din anul 2008 și în toată această perioadă am asistat la diverse trenduri, oportunități și metode de a face bani pe net. În cele ce urmează nu îți voi spune cum să faci bani pe net, pentru că sunt diverse căi și ți-o vei găsi tu pe a ta. Îți voi spune ce să nu faci.

Îți las mai jos și un video cu aceste aspecte povestite, dacă îți place mai degrabă să vezi și să auzi un material. Dacă nu se încarcă videoclipul de mai jos îl poți vizualiza direct pe YouTube aici. Nu uita să te abonezi la canalul meu de YouTube și să-mi dai un like la video.

Dacă nu ai timp de video, citește pe scurt mai departe articolul de pe blog.

Nu pune botul la orice vrăjeală doar pentru că ești disperat

Așa cum se spune să nu mergi la cumpărături când ți-e foame, nu te apuca de făcut bani pe net când această soluție devine ultima ta soluție. Nu zic că nu ai putea face bani pe net când ești în criză, dar în momentele în care ești agitat, speriat sau disperat, nu mai gândești clar.

Dacă ceva pare prea mișto ca să fie adevărat, cel mai probabil nu este adevărat. Așa că întreabă înainte să te apuci de ceva, documentează-te pe cont propriu și caută pe Google mai multe păreri despre afacerea, oportunitatea, metoda nouă sau chestia aia cu care faci bani pe net.

Nu promova ce nu le înțelegi sau ce ți-ar fi rușine să folosești

Uite, eu sunt utilizator iOS de mult, dar promovez și telefoane cu Android. Pentru că le înțeleg, pentru că știu că sunt bune pentru anumiți utilizatori și pentru că niciodată, dar absolut niciodată nu mi-ar fi rușine să folosesc un astfel de telefon. Ba din contră, chiar îmi face plăcere.

Așa e și cu făcutul banilor pe net. Nu promova un produs, un serviciu sau un software pe care nu îl înțelegi și vorbești despre el ca să te afli în treabă. Nu promova ceva de care ți-ar fi rușine să folosești. Urmăritorii tăi își dau seama când un om este superficial și când nu.

Nu te aștepta să faci bani pe net fără să bagi bani sau timp

Nu există ceva precum bani pe net fără să bagi nici un ban. Există două tipuri de valori despre care vorbim: bani și timp. Dacă vrei să faci bani pe net fără să bagi bani, s-ar putea să trebuiască să investești foarte mult timp – pe care s-ar putea să nu-l ai.

Dacă vrei să faci bani pe net trebuie să bagi bani și timp. Nu există ceva gen: ”Zi-mi unde bag și eu 10.000 euro ca să scot sigur profit!” fără să te intereseze ce faci cu banii ăia, unde îi bagi, de ce îi bagi și cum funcționează totul. Ignoranța naște monștri. Și datorii sau faliment.

Nu există câștiguri foarte mari de bani pe net foarte rapid

Rapid, ieftin și bine nu există. Mai jos am pus triunghiul calității. Când concepem sau ne referim la un produs sau la un serviciu nu există posibilitatea ca să îl faci și foarte bun și foarte ieftin și foarte rapid. Este o utopie. Alege maximum 2 elemente. Toate 3 nu se poate.

Triunghi Calitate

Așa e și cu banii pe net. Nu poți să faci bani pe net rapid, fără să investești bani sau timp. Adică poți să faci bani pe net foarte rapid, dar trebuie să bagi o groază de bani pe care majoritatea nu sunt dispuși să o facă. Succesul peste noapte durează ani. Ești dispus să înveți tot acest timp?

Dacă da, vei descoperi că succesul peste noapte nu există. Este doar un miraj a ceea ce vedem noi la alții. Este un miraj în care cei care ne vorbesc despre succes fac să pară ușor. Dar nu e ușor, că dacă era ușor o putea face oricine. Poți face bani pe net, dar nu renunța repede.

Nu rămâne la o singură sursă de venit după ce ai succes

Ca să faci bani pe net ai nevoie de atenție, concentrare și timp. Dacă ești dispus să aloci timp, dar ești distras mereu de noi chestii noi și strălucitoare vei ajunge la concluzia că nimic nu merge. Pentru că îți vor fura concentrarea și energia de care ai nevoie ca să înveți și să aplici.

Însă dacă ai rămas pe o singură nișă sau sursă de făcut bani pe net și ai început să ai venituri frumoase de acolo, nu te opri doar la această sursă. Nu neglija niciodată sursa principală de venituri, dar fă-ți un plan să dezvolți și alte surse bune de venit.

În caz de criză pe o piață nu vei ajunge nasol. Imaginează-ți că faci doar bani din crypto, dar cade piața, se banează tot și ești bogat, dar fără acces la bani. Sau că faci marketing afiliat și nu știu ce lege europeană sau iOS 27 banează cookiurile de tot și alte metode de urmărire a conversiilor.

Never settle!

Nu te apuca de toate metodele de făcut bani pe net

Nu recomand să alergi după mai mulți iepuri. Când te apuci de făcut bani pe net nu te apuca și de crypto și de marketing afiliat și de dropshipping și de web design și de ce-o mai fi la modă în momentul respectiv. Alege una singură și ține-te de ea ca să o faci bine. Apoi diversifică.

După asta poți căuta și locuri de munca pe net dacă vrei.

Nu neglija timpul destinat cititului, educației și fericirii

Să zicem că faci bani pe net și că ești super ok. Și acum ce? Vei alerga și după mai mulți bani? Vei munci fără oprire? Te vei bucura de tinerețea ta sau de perioada vieții în care te afli așa cum se cuvine? Care e sensul vieții tale? Care e scopul final?

Sunt întrebări pe care nu ai timp să ți le pui când ești disperat să faci bani. Dar după ce faci bani și îți dai seama că nu doar asta contează, îți dai seama că mai contează și altele. Contează foarte mult să-ți faci un obicei din a citi cărți. Da, cărți, nu articole de can-can pe net.

Cititul stimulează o parte din creier pe care videoclipurile sau înregistrările audio nu o pot stimula. Apoi, este vorba despre educație. Trebuie să ai timp special rezervat în viața ta pentru a te educa prin diverse forme: cursuri, audiobooks, cărți, workshopuri, diverse programe etc.

Ca în final să fii un om fericit împreună cu cei dragi și cu alți oameni fericiți. Degeaba ești tu singur cel mai bogat, cel mai șmecher, cel mai cel dacă în jurul tău e jale. Mai mult despre componenta de dezvoltare personală am scris în cartea mea ”De ce nu” pe care o poți cumpăra de aici.

Îți doresc mult succes, răbdare și consecvență în călătoria banilor pe net.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.