Vreau să-mi iau casă!

Poate nu anul ăsta, poate nici anul viitor, dar până în 2020 am în plan achiziția sau costrucția unei case. În acest moment nu știu de unde voi avea bani ca să-mi îndeplinesc acest obiectiv personal, dar sunt convins că voi găsi soluții de a mă dezvolta, de aduce plus valoare și de, implicit, a câștiga mai mulți bani.

În acest moment plătesc rate la un apartament cumpărat prin programul Prima Casă. Inițial am stat cu Irina în chirie pe o valoare cu câțiva euro mai mică decât valoarea ratei. Iar apartamentul în care stăteam cu chirie era destul de jalnic. Plus că nu puteam face ce modificări doream în el. Pentru că proprietarul putea veni oricând să zică că în 3 luni trebuie să eliberăm apartamentul.

Mulți ne-au zis că ne îndatorăm la bancă pe viață, dar în acest moment pot spune că nu regret deloc decizia. Decât să stau pe unde apuc în speranța că îmi vor pica la un moment dat bani din cer ca să-mi iau un apartament cu banii în mână, mai degrabă locuiesc undeva confortabil până când situația mea financiară îmi va permite altceva mai bun. Dacă nu mai ai bani de chirie, te dă afară. Dacă nu mai ai bani de rată, te dă afară. Is the same shit. Iar încet încet îți faci apartamentul cum vrei tu.

Probabil nici casa din 2020 nu va fi cumpărată cu banii în mână, dar chiar și așa nu mă voi feri de rate. E nasol să ai rate, știu, dar dacă alte soluții nu există prefer să fiu flexibil și să mă adaptez vremurilor în care trăim. Nu pot sta să-mi plâng de milă că viața e nedreaptă și că statul ne ia tot fără să ne ofere prea multe lucruri sau condiții la schimb.

Unul dintre motivele pentru care vreau casă este că vreau liniște. Oricât de mișto ți-ai face un apartament, nu poți ignora vecinii. Unii mai buni, alții mai răi. Unii mai civilizați, alții mai nesimțiți. Noi am nimerit un bloc cât de cât ok, dar are pereții ai nabii de subțiri și dacă vrei și tu în weekend să dormi o, iar vecinul de deasupra are chef de discuții existențiale, auzi tot.

Sunt conștient că o casă e mai greu de întreținut. Sau mai scump de întreținut. Mai există și dezavantajul că e mai departe de oraș. Adică faci mai mult timp până la muncă (eu până la birou fac fix 5 minute acum, de exemplu) sau mai mult timp până la școală, grădiniță etc. Dar cu o planificare bună sunt convins că aceste dezavantaje se pot diminua. Voi, care trăiți la casă, cesfaturi îmi puteți da?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Vreau să-mi iau casă!”

  1. Casa noua sau apartament nou ?….Nu mai e nicio diferenta la pret, cel putin prin Timisoara. Prefer o casa la periferia unui oras, decat un apartament in fata caruia nu voi parca niciodata dupa ora 17 :) .

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.