Voi folosiți Web Of Trust (WOT)?

Web Of Trust, prescurtat drept WOT, este o platformă gândită pentru un internet mai sigur și mai de calitate. Pe scurt, WOT este un sistem global de centralizare a feedback-urilor pentru pagini web. Feedback-urile pot fi oferite sub formă de calificativ, dar și sub formă de comentariu. Probabil nu e prima și singura platformă de acest gen, dar am înțeles că e una dintre platformele care ajută și pe partea de SEO. Am verificat și câțiva bloggeri de talie înaltă și sunt destul de evaluați de către cititori sau vizitatori prin această platformă.

Eu am aflat abia astăzi de WOT de la , așa că m-am apucat să-mi fac cont și să testez.

Cum folosești WOT?

 1. Intri pe www.mywot.com și îți faci cont. Dacă ai un site sau un blog îl poți și înregistra ca să te poată vota alți utilizatori.
 2. Apoi, îți instalezi de aici o extensie WOT pentru browserul tău și apoi te apuci să evaluezi siteurile sau blogurile pe care le vizitezi. În același timp, vei vedea ranking-urile pe care le-au primit siteurile sau blogurile peste care dai pe internet.

Și cam asta ar fi tot. Ataâta vreme cât serviciul este folosit corect, e o unealtă de tip win-win.

Dacă vreți să-mi dați un calificativ la blog și v-ați făcut cont pe WOT, o puteți face aici, dacă nu v-ați instalat extensia pentru browser ca să o faceți direct. La fel și pentru blogul lui Laurențiu, că doar de la el am aflat de WOT :).

Concluzii WOT

La prima vedere pare încă un serviciu web unde să-ți faci cont și de care să uiți. Poate doar dacă îți instalezi extensia pentru browser îți mai aduci aminte că poți evalua anumite siteuri și bloguri care îți plac/nu-ți plac. Poate aduce plus valoare internetului, dar doar dacă este folosit de un număr mare de internauți.

În rest, e încă un cont pe care mi l-am făcut pe internet. Da, am descoperit și imaginea asta.

WOT

Voi ce părere aveți despre WOT?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Voi folosiți Web Of Trust (WOT)?”

 1. Nu folosesc. Consider ca nu multi oameni folosesc aceasta extensie pentru Chrome si nu are rost sa imi mai fac un cont, asa, de dragul de a-mi asigura 1-2 vizite in plus doar pentru ca blogul meu e “sigur”.

  Răspunde
 2. Nu ai menționat aici și serviciul major pe care îl aduce extensia: lângă fiecare link din browser ai informații vizuale (sub forma unui cerculeț colorat rogu, galben sau verde) referitoare la reputația acelui site. Deci șansele să nimerești în diverse site-uri fantomă se reduc spre 0.

  Răspunde
  • trofo, cu tot respectul prieteniei cu Gabi, sansele de a nimeri pe siteuri fantoma nu tind spre 0 atata vreme cat siteul respectiv nu este evaluat/inscris/votat etc prin platforma/unealta prezentata

   plus de asta exista sanse mari de fentare a platformei daca ai multi prieteni, proxyuri si ipuri :)

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.