Viitorul e al ceasurilor, nu al telefoanelor

Iar Apple a știut asta încă de la Apple Watch 1.

Ține minte acest articol din 2020 în care prezic că viitorul este al ceasurilor inteligente și al altor wearables, nu doar al smartphoneurilor.

Consider că viitorul este al smartwatch-urilor, nu doar al telefoanelor mobile.

Având în vedere că unele au și funcția de eSIM, nici nu mai trebuie să porți telefonul după tine.

Da, încă nu poți citi și răspunde la mailuri, naviga pe Facebook, Instagram, TikTok într-un mod la fel de plăcut ca de pe smartphone.

Dar poate nici nu vrei asta. Poate vrei o pauză de la toată agitația, dar fără să fie nevoie să te întorci în epoca Nokia 3310.

Pentru asta poți folosi un smartwatch.

Iar acest Apple Watch 6 Red GPS, Cellular îmi face tare cu ochiul. De ce Red? Pentru că măcăr ajut niște cauze nobile cumpărând un produs.

De ce cred că smartwatch e viitorul?

 • Este mult mai portabil decât un smartphone
 • Poți plăti de pe el (umbli cu portofelul la mână)
 • Poți vorbi de pe el fără să ai telefonul la tine
 • Unele au chiar și funcție de walkie-talkie
 • Are mai mulți senzori biometrici decât un telefon
 • Îți poate monitoriza sau îmbunătăți sănătatea
 • Eu chiar folosesc Siri de câțiva ani și mă ajută

Iar motivele pot continua. Le poți scrie și tu în comentarii dacă îți vin în minte.

Plus că toți marketerii vor beneficia de pe urma datelor biometrice monitorizate. Bine, nu direct. Dar gândește-te cât de bine te pot targheta acum cu reclame pe Facebook pe baza unor comentarii lăsate, likeuri, secunde petrecute mai mult pe o poză ș.a.m.d.

Imaginează-ți cât de bine vei fi targhetat când porți smartwatch-ul la mână și pulsul brusc îți crește când vezi un anumit tip de reclamă, că nivelul de oxigen fluctuează când te afli într-o anumită situație și exemplele pot continua. Algoritmii vor și ce îți dorești și ce te mișcă.

Iar având în vedere aceste lucruri, dramul în plus de intimitate (că și ei colectează date pe care tu le-ai dat voie să le colecteze când ai dat De acord) pe care compania Apple îl oferă față de alți producători de software mă face să utilizez în continuare produsele lor mai scumpe.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Viitorul e al ceasurilor, nu al telefoanelor”

 1. Eu și azi îmi las telefonul acasă (în casă) când ies la pedalat cu puștiulică sau când lucrez în grădină… nu știu cum e la alții dar eu mai folosesc partea de voce doar când e ceva urgent în rest nu stresez și nu mă stresez. Și fără legătură cu subiectul de față nici când vreau să pierd vremea în fața televizorului nu mă stresez: vreau să o urmăresc o emisiune sau vreun film, programez să înregistreze și-l văd când am eu timp sau chef… aceasta dacă nu se păstrează prin arhivele televiziunilor arhivele (gen Antena Play). Îți zic eu că smartwatch-urile nu o să devină un must-have :)

  Răspunde
 2. Ești doar entuziast Gabriele! Oamenii au fost entuziaști și de iPad dar nu a înlocuit laptopul, a fost și nebunia cu netbook-urile – acele mini-laptopuri cu ecran de 7″ și n-a mers treaba. Smartwatch-ul nu e viitorul e doar o completare și nimic mai mult… părerea mea.

  Răspunde
  • Nu azi, nu mâine, dar în 5 ani vor fi mulți oameni care își vor lăsa telefonul acasă când pleacă într-o plimbare pentru că vor dori să scape de dependența de tehnologie :)

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.